ششمین جلسه رسیدگی به پرونده بزرگ فساد مالی صبح امروز در شعبه اول دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ناصر سراج برای رسیدگی به اتهامات سه نفر آغاز شد.
در این جلسه قرار است آخرین دفاعیات «ب-ب» معاون مه آفرید خسروی، «ک» مدیر بانک صادرات اهواز، "ع-م" مدیر بانک ملی شعبه کیش اخذ شود. خانم "الف" یکی دیگر از متهمان نیز به دادگاه منتقل شده اما به اتهامات وی در این جلسه رسیدگی نمی شود.
در این جلسه نماینده دادستان با بیان اینکه مهافرید مانند نخ تسبیح عوامل ارتکاب جرم را به هم وصل میکرد گفت: میتوان به ارتباط گسترده میان مهآفرید و برخی مدیران اجرایی، نمایندگان، مدیران ارشد بانکها و تشکیل شرکتهای خارجی اشاره کرد.
فراهانی نماینده دادستان تهران در ابتدای ششمین جلسه دادگاه فساد بزرگ مالی، اظهار داشت: فساد اقتصادی مولد بسیاری از جرایم و آثار آن بسیار گسترده است به همین دلیل متهمان این پرونده مستحق سنگینترین مجازات هستند.
وی ادامه داد: این گروه عدم شفافیت در ثبت حسابها و اموال خود را داشتند که نشاندهنده عدم فعالیت اقتصادی سالم و صحیح است. این شرکت در بسیاری از موارد به دنبال فرار مالیاتی و کتمان همه فعالیتها بودهاند و نهتنها وجوه دریافتی از بانکها را در تولید مصرف نکردند بلکه آن را در مسیر مقاصد شخصی و غیرتولیدی هزینه کردند.
فراهانی گفت: هیچ کدام از وجوه دریافت شده از بانکها که به نام گروه ملی بوده در همان جا مصرف نشده و اعضای این گروه در مواجهه با افراد مختلف فعالیت خود را محرمانه خوانده تا کسی از آنها توضیح نخواهد. این گروه همواره سعی کرده حسابرسی شرکتهای صوری را جزیرهای انجام دهد که سرانجام این کار فرار مالیاتی بوده است.
نماینده دادستان ادامه داد: با بررسی انجام شده میتوان فهمید که در زمان مدیریت آریا، بدهی گروه ملی افزایش یافته است که نشاندهنده عدم مدیریت صحیح و همچنین نیت شوم گروه است. در بسیاری از موارد اصلا در قبال گشایش السیها نه کالایی داد و ستد شده و نه اصول اولیه بازگشایی رعایت شده است.
فراهانی افزود: در اثبات رد ادعای وکلا باید گفت جمع کل گردش حساب خسروی در سالهای 88 تا 90، 31 هزار و 386 میلیارد ریال بوده است. کشور برای پیشرفت نیازی به پرداخت رشوه ندارد و بدون جعل هم میتوان در راه پیشرفت کشور قدم برداشت.
وی گفت: مهآفرید نخ تسبیحی بود تا دانههای تسبیحی که قرار بود این جرایم را انجام دهند به هم متصل کند. در این میان میتوان به ارتباط گسترده میان مهآفرید و برخی مدیران اجرایی، نمایندگان، مدیران ارشد بانکها و تشکیل شرکتهای خارجی اشاره کرد.
فراهانی با اشاره به تعدد حسابهای بانکی و استفاده از مدیران موجه استانی، تعداد بالای السیها و رشد انفجاری 154 درصدی شرکتها گفت: آمار نشان میدهد که این گروه 5 یا 6 شرکت بیشتر نبوده است و از سال 85 جهش خود را شروع کرده اما از سال 88 تا 90 این رشد انفجاری بالا میرود که ناشی از جرم و فساد است لذا این ادعا که ما سوءنیت نداشتهایم در مورد تمام متهمان قابل قبول نیست.
45301
فارس نوشت:
کد خبر 207959
نظر شما