به گزارش خبرآنلاین، بالگرد فضایی جدید ناسا با نام «دراگون فلای» با از سر گذراندن مرحله «بازنگری انتقادی طرح» یک گام بزرگ به سمت تولید و عملیاتی شدن برداشت.
«دراگون فلای» به معنای سنجاقک، یک بالگرد فضایی بزرگ است که ابعادی به اندازه یک ماشین کوچک دارد. این پرنده فضایی با نیروی پیشران اتمی بنا دارد که در «تایتان»، بزرگترین قمر زحل دنبال نشانههای حیات بگردد.
پشت سر گذاشتن مرحله «بازنگری انتقادی طرح» به این معنا است که طرح ماموریت، آزمایش و تولید این پرنده تایید شده است و اکنون تمرکز روی ساخت این فضاپیمای خاص خواهد بود.
پروژه ۳ میلیارد دلاری «دراگون فلای» از آغاز تا کنون با تاخیرهای بسیاری مواجه شده است اما از آنجا که پژوهش درباره حیات بیگانه در «تایتان» از اولویت بالایی برخوردار است ناسا تمام قد از ادامه این پروژه حمایت کرده است.
با این وجود به نظر نمیرسد که «دراگون فلای» تا پیش از تابستان سال ۲۰۲۸ به سمت «تایتان» پرتاب شود. از زمان پرتاب، سفر «دراگون فلای» تا رسیدن به قمر زحل چیزی حدود ۷ سال طول خواهد کشید.
از آن پس «دراگون فلای» سه سال در سطح منجمد «تایتان» دنبال نشانههایی از حیات فرازمینی خواهد گشت.
در این مسیر دوربینها، حسگرهای پیشرفته و البته ابزارهای دقیق نمونه برداری مسیر پژوهش را برای «دراگون فلای» و تیم هدایت کننده مستقر در زمین هموار خواهند کرد.
«تایتان» بزرگترین قمر زحل و دومین قمر بزرگ در منظومه شمسی است. عنوان بزرگترین قمر در منظومه شمسی به «گانیمد» قمر غولپیکر مشتری تعلق دارد.
اتمسفر غلیظ «تایتان» بر سطحی پوشیده از دریاچههای متان و تپههای هیدروکربن سایه انداخته است. دانشمندان بر این باور هستند که زیر پوسته یخزده «تایتان» اقیانوسی از آب شور قرار دارد که امکان وجود حیات را افزایش میدهد.
سال ۲۰۰۵ کاوشگر «هویگنس» با فضاپیمای کاسینی به «تایتان» فرستاده شد. «هویگنس» که توسط آژانس فضایی اروپا طراحی و ساخته شده بود، پس از فرود روی سطح تایتان به مدت ۹۰ دقیقه اطلاعاتی از سطح و جو آن به زمین مخابره کرد.
«دراگون فلای» اگر موفق باشد میتواند اطلاعات اندک ما از این قمر مرموز به شکلی چشمگیر افزایش دهد.
منبع: اسپیس
ترجمه فرزاد مظفری
۵۸۵۸
نظر شما