روایت آیت‌الله امینی از طلبه‌های فقیر اما با عزت!

در دهه ۲۰ شمسی، طلاب اصفهان با وجود تنگناهای معیشتی، با قناعت و آبرومندی زندگی می‌کردند و زهد و قناعت ارزشی غالب بود. آیت الله امینی در خاطرات خود از مشکلاتی همچون نداشتن پول حمام، کتاب و حتی سوخت برای گرمایش طلاب در آن دوران سخن می‌گوید.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، مرحوم آیت الله امینی(ره) خاطره ای از سختی ها و مشکلات طلاب اصفهان در دهه ۲۰ شمسی نقل کرده اند که بسیار قابل تأمل است.

بنابر روایت حوزه، خاطره آیت‌الله امینی از قناعت طلاب اصفهان :

اکثر طلاب در آن زمان از جهت معیشت در مضیقه بودند، اما قانع بودند و آبرومند زندگی می‌کردند.

«ویژگی قناعت و زهد بر طلاب و اساتید حاکم بود» زهد یک ارزش محسوب می‏ شد، به همین جهت مشکلات قابل تحمل بود.

بسیار اتفاق می ‏افتاد که غسل بر طلبه‏‌ای واجب می ‏شد ولی پول حمام نداشت، ناچار می ‏شد در وقت خلوتی در حوض مدرسه و با آب سرد غسل کند.

طلاب قدرت خرید کتاب‏های درسی را نداشتند. کتابخانه‏‌های مجهزی هم در مدارس وجود نداشت؛ گاهی حتی پول خرید نفت برای چراغ روشنایی نداشتند، ناچار برای مطالعه به حجره‌ی دوستانشان می ‏رفتند.

گاه اتفاق می‏ افتاد که در هوای سرد زمستان ذغال و خاکه‌ذغال برای گرم کردن کرسی نداشتند و به جای آن به‌وسیله‌ی پریموس نفتی کرسی را گرم می‌کردند.

گاه اتفاق می ‏افتاد یک شبانه‌روز و احیاناً دو شبانه روز بدون غذا بودند و با صرف مقدار مختصری آجیل یا میوه یا سبزی ارتزاق می‌کردند، ولی گرسنگی خود را حتی با دوستانشان در میان نمی‌گذاشتند.

برای رفتن به وطن و دیدار خویشان و حمل آذوقه کرایه‌ی ماشین نداشتند و غالباً پیاده می‌رفتند!

اکثر طلاب نجف ‏آبادی و سده‌ ای و دیگر بلاد نزدیک، این فاصله را پیاده طی می‌کردند و در برگشتن چون بار داشتند به‌وسیله‌ی الاغ برمی‌گشتند.

فاصله‌ی اصفهان تا نجف‌آباد در حدود ۲۴ کیلومتر است. این فاصله را به اتفاق دوستان پیاده طی می‌کردیم!

شب پنج‏شنبه حرکت می‌کردیم، نزدیک اذان صبح به نجف‌آباد می‏رسیدیم. در مراجعت عصر جمعه حرکت می‌کردیم تا روز شنبه به درسمان برسیم.

حرکت پیاده و دسته‌جمعی نیز خالی از لطف و زیبایی نبود.

منبع: کتاب خاطرات آیت الله ابراهیم امینی، نشر مرکز اسناد انقلاب اسلامی

کد خبر 2055474

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =