استقبال از کلینیک‌های رایگان مسلمانان در آمریکا

کلینیک‌های رایگانی در ایالات متحده وجود دارد که از سوی دانشجویان مسلمان پزشکی تأسیس شده‌اند. این کلینیک‌ها که به جوامع محروم در سراسر این کشور خدمات ارائه می‌دهند با استقبال گسترده روبرو هستند.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، در میان افزایش احساسات ضد مهاجران و تعاریف بحث برانگیز در مورد اینکه چه کسی آمریکایی به حساب می‌آید، یک جامعه از مهاجران به کاری که دهه‌ها پیش آغاز کرده بود ادامه می‌دهد و با یکی از چالش‌برانگیزترین مسائل برای آمریکا یعنی دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی برای کسانی که کمترین درآمد را دارند دست و پنجه نرم می‌کند.

بنابر روایت ایکنا، امه (UMMA) یا انجمن پزشکی مسلمانان دانشگاه، از سوی دانشجویان مسلمان پزشکی یو سی ال ای و دانشگاه پزشکی و علوم چارلز آر درو (Charles R. Drew University of Medicine and Science) به عنوان یک کلینیک رایگان در پاسخ به پیامدهای شورش لس آنجلس در سال ۱۹۹۲ که بیش از ۵۰ کشته و ۲۳۰۰ زخمی برجای گذاشت تأسیس شد.

لی استنبرگ، مدیر ارشد استراتژی در UMMA Health گفت: زمانی که بنیانگذاران این مرکز پس از ناآرامی‌ها به منطقه‌ای در اطراف لس آنجلس جنوبی رفتند، بسیار عجیب بود که مراکز بهداشتی و خدمات کافی در منطقه وجود ندارد.

این کلینیک که اولین بیمار خود را در سال ۱۹۹۶ درمان کرد، اولین سازمان آمریکایی مسلمان شد که در سال ۲۰۰۸ بودجه فدرال را برای خدمات‌رسانی به جوامع محروم دریافت کرد.

سراج موجود، پزشک بالینی در UMMA Health گفت: من بنیانگذاران این مرکز را از مسجد می‌شناختم. زمانی که در دانشگاه UCLA دانشجو بودم به مدت چهار سال در کلینیک داوطلب شدم. همه کارها را از پر کردن جعبه‌های دارو، تمیز کردن محیط و هر آنچه که لازم بود انجام می‌دادم.

امروزه، این کلینیک که در اصل توسط داوطلبان و کمک‌های مالی جامعه مسلمان پشتیبانی می‌شود در سراسر لس‌آنجلس جنوبی پنج شعبه دارد.

موجود می‌گوید: بر اساس آموزه‌های اسلامی ما در زمینه خدمت و خیریه این احساس را داشتیم که ما پزشکان حالمان خوب است و باید به کسانی که در شرایط مشابه نیستند کمک کنیم.

کلینیک لس‌آنجلس جنوبی تنها ابتکار جامعه مسلمان نیست که برای کمک و درمان پدید آمده است. تقریباً در همان زمان، دانشجویان مسلمان و اعضای جامعه در شیکاگو مرکزی به نام ایمان(IMAN) را راه‌اندازی کردند تا به موضوع فقر و مشکلات شهری رسیدگی کنند. 

این دو سازمان بخشی از شبکه رو به رشد سازمان‌های بهداشتی جامعه مسلمان در ایالات متحده هستند، با حداقل ۱۱۰ کلینیک که خدمات پزشکی، دندانپزشکی و روانی رایگان یا کم‌هزینه ارائه می‌دهند.

اینها عمدتاً کلینیک‌های کوچکی هستند که به وسیله داوطلبان اداره می‌شود و بیش از یک سوم آنها در مناطق تحت پوشش پزشکی تعیین شده توسط دولت قرار دارند.

گوردون شن، استادیار دانشگاه تگزاس گفت: این مراکز متعلق به مسلمانان به جوامع نسبتاً متنوعی خدمت می‌کنند. آنها واقعاً در تلاش هستند تا منابعی را که در اختیار دارند و خدماتی را که ارائه می‌دهند نسبت به نیاز جامعه مطابقت دهند.

وی افزود: برخلاف UMMA، اکثر کلینیک‌های متعلق به جامعه مسلمانان به اندازه کافی بزرگ نیستند که به عنوان یک مرکز بهداشتی دولتی واجد شرایط باشند اما مطمئناً در آینده رشد می‌کنند.

بر اساس یک مطالعه، این سازمان‌های بهداشتی علیرغم هویت اسلامی، خود را محدود به مسلمانان نمی‌دانند و درهای آنها به روی همه باز است.

این سازمان ها همچنین بر این باورند که با ارائه مراقبت‌های بهداشتی رایگان یا مقرون به صرفه و به چالش کشیدن کلیشه‌های منفی، بر ادراک عمومی از جامعه مسلمان تأثیر مثبت می‌گذارند. با این حال، تعدادی از کلینیک‌ها با چالش‌هایی به دلیل وابستگی خود به مسلمانان روبرو هستند.

کد خبر 2051607

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =