از ۱۶۰ میلیون گردشگر چینی فقط ۱۶۰ هزار نفر سهم ایران شد

۱ میلیون توریست چینی نسبت به جمعیت این کشور (حدود یک و نیم میلیارد نفر) ناچیز و برای ایران مفید است. به رغم روابط سیاسی و اقتصادی گسترده میان ایران و چین، سهم ایران از سفرهای گردشگران چینی اندک است. سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری آذرماه ۱۴۰۳ در جریان حضورش در اتاق بازرگانی ایران گفته بود که چین سالانه ۱۶۰ میلیونی گردشگر به کشورهای دیگر می‌فرستد که سهم ایران از آن ۱۶۰ هزار نفر (یک هزارم) است.

به گزارش خبرآنلاین،علیرضا زاکانی، شهردار تهران ۲۶ فروردین در گفتگوی ویژه خبری تلویزیون از توافق با چین برای آوردن سالانه یک میلیون گردشگر به ایران در صورت فراهم کردن زیرساخت‌های لازم خبر داد. یک میلیون گردشگر عددی قابل توجه است. چرا که وزیر میراث فرهنگی و گردشگری چندی پیش آمار توریست‌های خارجی که در سال ۱۴۰۳ از طریق زمینی، هوایی و دریایی به ایران آمدند را ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرد. 

فرارو در خبری نوشت: هدف برنامه هفتم توسعه رسیدن به عدد ۱۵ میلیون گردشگر است. با توجه به این که برنامه‌های توسعه در ایران پنج ساله نوشته می‌شود، تا سال ۱۴۰۷ باید سالانه ۱.۵ تا دو میلیون گردشگر به این آمار افزوده شود. 

توافق شهرداری با چین

زاکانی در توضیح ظرفیت‌های گردشگری تهران گفت: «شهرداری ظرفیت‌های خوبی در حوزه گردشگری مثل منطقه عباس آباد، برج میلاد، دریاچه خلیج فارس و …دارد. سال گذشته باغ راه حضرت زهرا (س) و فاز اول دره فرحزاد را اجرایی کردیم همچنین فاز دوم رود دره فرحزاد امسال افتتاح می‌شود.»

به گزارش مشرق، او ادامه داد: «با چین توافق کردیم که اگر زیرساخت‌های تهران را فراهم کنیم، آنها سالانه یک میلیون گردشگر به ایران بیاورند.» شهردار تهران همچنین درباره اینکه ۱۰ هتل از طریق جمع سپاری و همکاری مردم ساخته می‌شود، گفت: «تفاهمی هم برای جذب سرمایه گذار و سازنده خارجی بر اساس سبک ایرانی اسلامی داریم.»

آنچه از سوی شهردار تهران مطرح شد، اشاره به موضوع قدیمی جذب گردشگر در ایران دارد که مسئله زیرساخت‌هاست. مسئله‌ای که با توجه به بزرگ بودن این عدد، در معرض توجه مجدد قرار گرفته است. 

سهم ایران از ۱۶۰ میلیون گردشگر چینی

۱ میلیون توریست چینی نسبت به جمعیت این کشور (حدود یک و نیم میلیارد نفر) ناچیز و برای ایران مفید است. به رغم روابط سیاسی و اقتصادی گسترده میان ایران و چین، سهم ایران از سفرهای گردشگران چینی اندک است. سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری آذرماه ۱۴۰۳ در جریان حضورش در اتاق بازرگانی ایران گفته بود که چین سالانه ۱۶۰ میلیونی گردشگر به کشورهای دیگر می‌فرستد که سهم ایران از آن ۱۶۰ هزار نفر (یک هزارم) است.

مشکلات زیرساختی ایران چیست؟

مسئله مشکلات زیرساختی ایران در حوزه‌های مربوط به توریسم، یکی از بحث‌های قدیمی است که هر چند وقت یکبار داغ می‌شود. حتی موضوع سیمکارت‌های گردشگری که عزت‌الله ضرغامی، وزیر وقت میراث فرهنگی و گردشگری در بهمن ۱۴۰۲ مطرح کرد، در واکنش به مشکل فیلترینگ گسترده و تاثیر آن بر رضایت گردشگران بود. مسئله‌ای که در آن زمان واکنش‌برانگیز شد. 

جست‌وجو در میان منابع مختلف نشان می‌دهد که آنها چند مسئله مشترک را به عنوان معضلات زیرساختی ایران برای ورود گردشگران از کشورهای دیگر مطرح می‌کنند. «تحریم‌های بانکی ایران و عدم دسترسی به سیستم‌های پرداخت بین‌المللی، کمبود واحدهای اقامتی با استانداردهای بین‌المللی در سطح کشور، ضعف در سیستم‌های حمل ونقل عمومی درون شهری، ریلی و جاده‌ای، نبود نیروی انسانی متخصص و مشکلات مربوط به زیرساخت‌های فرودگاهی، زیرساخت‌های فرسوده ارتباطی، محدودیت و کیفیت نازل اینترنت، زیرساخت‌های راهنمای گردشگر، فروشگاه‌های استاندارد» از جمله مسائلی هستند که مجموع مقالات مربوط به حوزه گردشگری به ما نشان می‌دهند.

چند واکنش مجازی

با توجه به این که صحبت مذکور از سوی شهردار تهران مطرح و در شبکه‌های اجتماعی بازتاب پیدا کرد، واکنش‌های جالب توجهی نیز به آن نشان داده شد. یکی از کاربران شناخته‌شده توئیتر در این باره نوشت: «با توافقی که زاکانی با چین انجام داده سالی یک میلیون گردشگر از چین به تهران می‌آید. افسوس می‌خورم که اگر دولت هم دست کسی مانند زاکانی بود امروز در گردشگری به چنان درآمدی دست پیدا می‌کردیم که دیگر نیازی به نفت نبود ولی پیرمردهای لیبرال مگر می‌گذارند....» این اظهارنظر، واکنش‌های تند شوخی و جدی زیادی به خود دید. بخشی از این واکنش‌ها نیز ناظر بر محدودیت‌های اجتماعی در ایران بود. اما شاخص‌ترین واکنش‌ها به آن کاربرانی مربوط می‌شد که موضوع زیرساخت‌ها را مطرح کردند. بخش دیگری از واکنش‌های منفی مربوط به این بخش می‌شد که مسئله گردشگری به این شکل، چه ارتباطی با نهادی مانند شهرداری دارد.

رضا رشیدپور نوشت: «[سالانه یک میلیون گردشگر چینی]یعنی روزانه حدودا سه هزار نفر توریست چینی. یعنی روزانه بیست پرواز از چین به ایران. یعنی روزانه چهل نشست و برخاست هواپیما در فرودگاه تهران برای چین.»

احمد جانجان، کارشناس اقتصادی نیز نوشت: «مگه گردشگر با توافق میاد؟ میدونی سالی ۱ میلیون گردشگر یعنی چقدر؟ یعنی ۲ میلیون صندلی پرواز! میدونی یعنی چند تا پرواز؟ این بحث فهمیدن عدد خیلی جدیه، دست کم نگیرش.»

محمد کشوری، دیگر کاربر شناخته شده توئیتر و فعال در عرصه ارتباطات نیز پاسخ داد: «مرحوم [اکبر ترکان]راست گفت عدد نمی‌فهمید و الا میدانستید فقط جابجایی یک میلیون گردشگر از چین به تهران چه زیرساختی میخواد و چقدر سرمایه در بازاریابی توریسم، خطوط هوایی، هتل‌های مناسب و... .»

 تاکید بر موضوع نفهمیدن عدد، اشاره به یکی از صحبت‌های مرحوم اکبر ترکان سیاستمدار و مدیر سیاسی – اقتصادی شناخته‌شده کشورمان است. اکبر ترکان، سال ۱۳۹۵ در یک مناظره تلویزیونی راجع به موضوع قاچاق کالا، در واکنش به آمار و ارقامی که حجت عبدالملکی ارائه می‌کرد، به او گفته بود شما چه اقتصاددانی هستید که عدد نمی‌شناسید.

۲۳۳۲۱۷

کد خبر 2051351

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین