۰ نفر
۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۰
مراقب تربیت کودکان الکترونیکی باشیم

زارعان گفت: با گسترش فناوری‌های هوشمند، بسیاری از کودکان به‌ جای بازی‌های فیزیکی، به تلفن همراه و فضای مجازی وابسته شده‌اند؛ در نتیجه ارتباط مؤثر آن‌ها با محیط اطراف کاهش یافته است.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، با گسترش فناوری‌های هوشمند، نقش بازی‌های سنتی در زندگی کودکان کم‌رنگ‌تر شده است، روان‌شناسان معتقدند که سرگرمی و بازی یکی از مهم‌ترین عوامل رشد ذهنی، عاطفی و اجتماعی در کودکان محسوب می‌شود.

بنابر روایت حوزه، والدین باید در انتخاب سرگرمی‌های مناسب برای فرزندان خود دقت بیشتری داشته باشند تا ضمن تقویت خلاقیت و کنجکاوی آن‌ها، از آسیب‌های فضای مجازی جلوگیری شود.

تأثیر بازی و سرگرمی بر رشد کودکان، چالش‌های عصر دیجیتال

قدرت‌الله زارعان روان‌شناس و مدرس دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه از اصفهان، اظهار داشت: تحقیقات روان‌شناسان نشان می‌دهد که یکی از نیازهای اساسی کودکان، تجربه بازی و سرگرمی است عاملی که نقشی کلیدی در رشد ذهنی، عاطفی و اجتماعی آن‌ها دارد و بازی تنها وسیله‌ای برای سرگرمی نیست، بلکه فرآیندی است که به تقویت کنجکاوی، خلاقیت و توانایی‌های فکری کودک کمک می‌کند.

وی افزود: انتخاب سرگرمی مناسب می‌تواند مسیر تربیتی کودک را شکل دهد، کودکان برای رشد بهتر باید فرصت داشته باشند تا تحت نظارت والدین، آزادانه با اشیا و وسایل بازی تعامل کنند و این روند باعث گسترش درک آن‌ها از محیط پیرامون و افزایش مهارت‌های ذهنی و اجتماعی‌شان می‌شود.

این روان‌شناس ادامه داد: با گسترش فناوری‌های هوشمند، بسیاری از کودکان به‌جای بازی‌های فیزیکی، به تلفن همراه و فضای مجازی وابسته شده‌اند و در نتیجه، ارتباط مؤثر آن‌ها با محیط اطراف کاهش یافته و جنب‌وجوش لازم برای رشد جسمی و اجتماعی‌شان کمتر شده و کودکان امروزی بیش از پیش به «کودکان الکترونیکی» تبدیل شده‌اند که بیشتر وقت خود را درگیر بازی‌های مجازی و دنیای دیجیتال هستند.

وی با اشاره به آسیب‌های روانی و اجتماعی این سبک زندگی، ابراز کرد: تقلیدپذیری کودکان بسیار بالاست و آنچه در فضای مجازی مشاهده می‌کنند، می‌تواند تأثیرات عمیقی بر ذهن و رفتار آن‌ها بگذارد، برخی بازی‌ها حتی منجر به افزایش خشونت، اضطراب و کاهش تعاملات اجتماعی می‌شوند.

زارعان تصریح کرد: والدین علاوه بر فراهم کردن امکانات مناسب برای بازی‌های فیزیکی، باید نظارت کافی بر استفاده فرزندانشان از فضای مجازی داشته باشند، هرچند نمی‌توان مزایای این فضا را نادیده گرفت، اما استفاده بدون مدیریت و چارچوب مشخص، پیامدهای نامطلوبی برای رشد و تربیت کودک خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: کودکان نیاز به بازی‌های گروهی، تعامل با همسالان، رقابت و فعالیت‌های جسمانی دارند تا مهارت‌های اجتماعی‌شان تقویت شود، از جمله بازی‌هایی که می‌توانند به رشد همه‌جانبه کودک کمک کنند، بازی با شن، خمیربازی، فعالیت‌های حرکتی، پازل، و نقاشی است.

کد خبر 2047105

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار