ابراز امیدواری زاخارووا به اثربخشی مذاکرات سه‌جانبه درباره برنامه هسته‌ای ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به برگزاری نشست سه‌جانبه کارشناسان این کشور، ایران و چین در مسکو ابراز امیدواری کرد که این رایزنی‌ها اثربخشی لازم را در تثبیت وضعیت برنامه هسته‌ای ایران و کاهش تنش‌ها داشته باشد.

به گزارش خبرآنلاین، ماریا زاخارووا روز سه‌شنبه ۱۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۴ همزمان با برپایی نشست سه‌جانبه کارشناسان روسیه، ایران و چین در مسکو به خبرنگاران گفت: وضعیت خاورمیانه و برنامه هسته ای ایران سال هاست که در کانون توجه جامعه بین المللی بوده است.
به گزارش ایرنا از ریانووستی، وی تصریح کرد: متأسفانه این وضعیت در حال تثبیت نیست، بلکه به دلیل موضع غیرسازنده غرب در حال بدتر شدن است.

 معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز روز سه‌شنبه درباره نشست سه‌جانبه کارشناسان این کشور، ایران و چین در مسکو گفت: سه کشور در حال رایزنی درباره سناریوهای احتمالی پس از پایان یافتن دوره زمانی اعتبار برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره موضوع هسته‌ای ایران و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در تأیید این توافق هستند.
آندری رودنکو افزود: گزینه‌ها و سناریوهای مختلفی که پس از پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در تأیید برجام رخ خواهد داد، در این نشست در حال بررسی است.

نخستین‌بار، سخنگوی وزارت امور خارجه از برگزاری نشست سه‌جانبه کارشناسی میان ایران، روسیه و چین در مسکو خبر داده بود. اسماعیل بقائی با اشاره به برگزاری نشست کارشناسی ایران و سه کشور اروپایی در روزهای اخیر اظهار داشت: بخش حقوقی وزارت امور خارجه در این زمینه فعال است و به زودی نشستی در سطح معاونین با مسئولان جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهد داشت.

پیش از این، روز جمعه ۱۴ مارس ۲۰۲۵ برابر با ۲۴ اسفند ۱۴۰۳، نشستی با حضور معاونان وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه درباره موضوع هسته ای در پکن برگزار شد.
بنا بر بیانیه وزارت خارجه روسیه، طرفین در این مذاکرات توافق کردند که تلاش‌ها را بر روی یافتن "راه حل‌های مذاکره پایدار" متمرکز کنند که پیش‌داوری‌ها و سوءتفاهمات غرب علیه برنامه هسته ای ایران را از بین ببرد و در همین حال، حق مشروع تهران برای استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی ناشی از مشارکت این کشور در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را در نظر گیرد.
پس از آن، نمایندگان روسیه و چین در مقر سازمان‌های بین‌المللی در وین دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ با «کاظم غریب‌آبادی» معاون وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و در ادامه نشست سه‌جانبه پکن، درباره مواضع مشترک سه کشور پیرامون پرونده هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردند.

برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ (شورای امنیت سازمان ملل) در تایید این توافق هسته‌ای ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ (برابر با ۲۶ مهر ۱۴۰۴) منقضی می شود.
ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ باخروج از برجام و در پیش گرفتن سیاست شکست خورده فشار حداکثری، نخستین عضو توافق بود که از ریل دیپلماسی خارج شد. تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) هم پس از یک دوره بی‌عملی در اجرای تعهدات برجامی، به تهدید برای فعال‌سازی سازوکار تعبیه شده در این قطعنامه برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل (اسنپ‌بک) روی آورده و بر پیچیدگی شرایط افزوده‌ است.
این در حالی است که بنا بر اعلام ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، با توجه به اجرا نشدن الزامات شورای امنیت از طرف کشورهای اروپایی در قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا، آنها مانند طرف آمریکایی حق ندارند در مسیر بازگرداندن تحریم‌های لغو شده ایران حرکت کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه ۳۰ اسفندماه ۱۴۰۳ نیز در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات ترامپ درباره مهلت دو ماهه به ایران برای انعقاد توافق هسته‌ای گفت: سرنوشت برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) و چشم‌انداز تلاش‌های چندجانبه درباره برنامه هسته‌ای ایران بدون مشارکت روسیه و چین قابل تعیین نیست و قطعاً نمی‌توان آنها را از بیرون دیکته کرد. وی در عین حال گفت: مسکو آماده تعامل سازنده با همه طرف ها در موضوع توافق هسته ای ایران است.

310310

کد خبر 2047057

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین