اولین دستاورد مذاکره میان ایران و آمریکا/شانس موفقیت مذاکرات زیاد است /دو طرف بر دو موضوع به توافق اولیه می‌رسند

یک استاد دانشگاه درباره آغاز مذاکره ایران و آمریکا به خبرآنلاین گفت: منافع ایران و آمریکا و حتی کشورهای ثالث در این است که ایران و آمریکا بر خلاف مذاکرات قبلی برای برجام خیلی سریع به نتیجه و توافق برسند.

زهره نوروزپور: رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه 7 آپریل در دیدار با نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در اتاق بیضی به خبرنگاران گفت که آمریکا در حال مذاکره با ایران است و روز شنبه قرار است در بالاترین سطح سیاسی در عمان گفتگو کنند. بامداد امروز نیز سیدعباس عراقچی وزیرخارجه کشورمان ضمن تایید آغاز مذاکره از روز شنبه بار دیگر بر غیر مستقیم بودن مذکره تاکید کرد. در همین باره علیرضا سلطانی کارشناس ارشد سیاست خارجی و روابط بین الملل به خبرآنلاین گفت که شانس موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا زیاد است او معتقد است که این گفتگو و مذاکره بسیار متفاوت‌تر از برجام است و ماهیت و سبک آن در شرایط فعلی منطقه و جهان ایجاب می کند که سریع‌تر پیش رود ضمن اینکه در عالم سیاست هیچ چیزی قطعی یا حتمی نیست . احتمال شکست در مذاکره هم وجود دارد اما این احتمال با توجه به اراده دوطرف برای آغاز مذاکره و شرایط سختی سیاسی ، اقتصادی و امنیتی که طرفین در آن قرار دارند کم ارزیابی می شود ایران و آمریکا اصولا هیچ علاقه و اعتقادی به درگیری نظامی ندراند چرا که از این درگیری برنده ای بیرون نخواهد آمد و برخی عوامل ثالث مانند اسرائیل و روسیه از آن بهره مند خواهند شد. سلطانی دراینباره به ما گفت: نفس آغاز مذاکره ایران و آمریکا اولین دستاورد بزرگ این مذاکرات است. مشروح گفتگو را در ادامه می‌خوانیم:

مهمترین دستاورد مذاکرات روز شنبه؛فعلا سایه جنگ را دور کرد

مذاکرات ایران و آمریکا به گفته مقامات رسمی از روز شنبه آغاز می شود؛ نتیجه مذاکرات را چگونه ارزیابی می کنید؟

نفس آغاز مذاکرات ایران و آمریکا ، اتفاق خوبی برای هر دو کشور می باشد. فارغ از نتایج و دستاوردهای نهایی این مذاکرات که به نظر من یک فرایند ادامه دار خواهد بود ، دستاورد حداقلی و سریع آن این است که دوطرف از فاز رویارویی نظامی و تقابل سخت دور شده اند. این مهمترین دستاورد مذاکرات روز شنبه است. حضور مقامات ارشد دوکشور در سطح وزیر امور خارجه ایران و نماینده ویِژه ترامپ در این مذاکرات هم گویای این است که طرفین اراده لازم برای رسیدن به توافق و یا حداقل آغاز و انجام مذاکرات جدی را دارند و این پیام مثبت و مفیدی برای بازارهای بین المللی و داخلی است . بنابراین با هر معیاری بخواهیم ارزیابی کنیم ، مذاکرات شنبه ، مذاکراتی بسیار مهم و سرنوشت ساز برای ایران ، آمریکا ، منطقه و حتی جهان است.این مذاکرات فعلا سایه جنگ را از سر دو کشور و منطقه دور می کند و این خود دستاورد بزرگی است که به دو کشور فرصت تامل و تفکر بیشتر را می دهد.

اولین دستاورد مذاکره میان ایران و آمریکا/شانس موفقیت مذاکرات زیاد است /دو طرف بر دو موضوع به توافق اولیه می‌رسند

دو طرف بر دو موضوع به توافق اولیه می‌رسند؛ اول مذاکره مستقیم دوم طولانی شدن مذاکرات

 تاکید کردید که دور جدید مذاکرات یک فرایند و ادامه دار خواهد بود؛ کمی این مهم را توضیح دهید...

ایران و آمریکا در این دور از مذاکرات با ۲ هدف متفاوت وارد می شوند . آمریکا به دنبال مذاکره جدی و رسیدن سریع به توافق است اما ایران به دنبال راستی آزمایی و سنجش میزان صداقت طرح آمریکایی برای ورود به مذاکره مستقیم خواهد بود . بنابراین ممکن است در ابتدای مذاکرات دوطرف با چالش مواجه شوند اما این چالش جدی نخواهد بود و به نظر می رسد با توجه به پیچیدگی ، گستردگی  تنوع موضوعات و ارتباط موضوعات به یکدیگر ، دوطرف بر دو موضوع به توافق اولیه برسند . موضوع اول برگزاری مستقیم مذاکره است که این خواست طرف آمریکایی است و دوم طولانی شدن و ادامه دار شدن مذاکره است که این خواست طرف ایرانی است . در واقع هر دو طرف به این دقت و صرافت خواهند افتاد که اولا مذاکره غیرمستقیم فایده و سودی برای طرفین ندارد و حتما باید مذاکره مستقیم باشد . دوم اینکه مذاکره ایران و آمریکا و رسیدن به توافق با توجه به عمیق بودن چالش ها و تنوع موضوعات نیازمند بررسی و زمان بیشتر است .

منافع ایران و آمریکا و حتی کشورهای ثالث در این است که ایران و آمریکا بر خلاف مذاکرات قبلی برای برجام خیلی سریع به نتیجه و توافق برسند

*** آیا مذاکرات طولانی با رویکرد ترامپ برای تعیین ضرب الاجل ۲ ماهه و رسیدن سریع به توافق منافات ندارد و طرف آمریکایی با این روند موافقت خواهد کرد؟

ماهیت و نفس مذاکرات چنانکه گفته شد طرف آمریکایی را نیز به این مساله خواهد رساند که حل همه مسائل میان ایران و آمریکا سریع و کوتاه مدت نخواهد بود. هرچند که تجربه ثابت کرده مذاکرات طولانی و بدون زمان‌بندی مشخص، مذاکره ای موفق و مطلوب نخواهد بود. منافع ایران و آمریکا و حتی کشورهای ثالث در این است که ایران و آمریکا بر خلاف مذاکرات قبلی برای برجام خیلی سریع به نتیجه و توافق برسند هرچند اصرار به توافق سریع می تواند کل مذاکرات را به دلیل پافشاری طرفین بر خواست‌های خود در خطر قرار دهد اما واقعیت این است که مذاکرات طولانی هم مسائل و چالش‌های خود را خواهد داشت و اثربخشی لازم را از بین می برد. ضمن اینکه در طول مذاکرات حوادث و متغیرهای جدیدی ظهور می‌کند که آن هم می‌تواند بر روند و نتایج مذاکره سایه اندازد و حتی در خطر قرار دهد.  ایران و آمریکا در ابتدای دولت سیزدهم مذاکرات خوبی را دنبال کردند و در آستانه توافق بودند اما حمله روسیه به اوکراین و بروز خطای محاسباتی از سوی ایران ، منجر به توافق نهایی نشد. در حال حاضر هم با وجود عناصری مانند اسرائیل و نتانیاهو که رفتار و سیاست مشخص و باثباتی ندارند و همچنین روسیه ، نمی توان چندان به نتیجه مطلوب برای مذاکرات طولانی میان آمریکا و ایران خوشبین بود. نفع طرفین در رسیدن به توافق در یک بازه زمانی معقول و منطقی است نه یک ماهه و نه چند ساله.

احتمال رسیدن به توافق نهایی در یک بازه زمانی یک و یا حتی ۲ ماهه کم است

*** پس شما امکان رسیدن به توافق در زمان کوتاه را پیش بینی نمی کنید؟

احتمال رسیدن به توافق نهایی در یک بازه زمانی یک و یا حتی ۲ ماهه کم است اما این به معنی عدم توافق مرحله‌ای و بخشی میان دو طرف نیست. توافق بر سر یک بازه زمانی مشخص برای رسیدن به توافق نهایی و همچنین یک توافق اولیه بر سر برخی موضوعات برای ثابت کردن عزم طرفین به پایبندی به مذاکره، ممکن است اتفاق افتد. در این خصوص می توان مثلا به توافق بر سر همکاری موثرتر و جدی تر ایران با آژانس بین المللی انرِژی هسته ای برای نظارت بر فعالیت های هسته ای ایران ، توقف داوطلبانه ایران به غنی سازی اورانیوم دریک سطح مشخص با تایید آژانس از طرف ایران و توقف روند تشدید تحریم های اقتصادی ایران و ارائه برخی معافیت های تحریمی مانند صادارت گاز و برق به عراق و در بهترین شرایط آزادسازی بخشی از پول های بلوکه شده ایران در کشورهایی مانند قطر از طرف آمریکا  اشاره کرد.

از این درگیری برنده‌ای بیرون نخواهد آمد، فقط اسرائیل و روسیه از آن بهره مند خواهند شد

*** عدم حصول توافق یا شکست طرفین در مذاکره و توسل به اقدام نظامی در این مرحله چقدر محتمل است؟

در عالم سیاست هیچ چیزی قطعی یا حتمی نیست . احتمال شکست در مذاکره هم وجود دارد اما این احتمال با توجه به اراده دوطرف برای آغاز مذاکره و شرایط سختی سیاسی ، اقتصادی و امنیتی که طرفین در آن قرار دارند کم ارزیابی می شود ایران و آمریکا اصولا هیچ علاقه و اعتقادی به درگیری نظامی ندراند چرا که از این درگیری برنده ای بیرون نخواهد آمد و برخی عوامل ثالث مانند اسرائیل و روسیه از آن بهره مند خواهند شد. لذا به نظر می رسد در عمل ایران و آمریکا در این مرحله به تقابل نظامی علی رغم سیاست های اعلامی ، گرایشی ندارند و تلاش خواهند کرد در بستر مذاکرات به نتایج ملموسی برسند . اصولا مذاکره صورت میگیرد تا صورت گیرد.  مذاکره برای به توافق نرسیدن نمی باشد هرچقدر هم شکاف میان دوطرف سخت و عمیق باشد اما از دل مذاکره همواره   راهی برای رسیدن به توافق ایجاد می شود و این در مورد مذاکره ایران و آمریکا هم مصداق دارد.

شرایط منطقه ای و اروپا به سود مذاکره است؛تنها کشور غیرقابل اطمینان روسیه است که با توجه به چشم انداز مبهم جنگ اوکراین نمی توان روی سیاست های اعلامی آن در قبال مذاکره ایران و آمریکا حساب کرد

*** نقش عوامل و عناصر منطقه ای و بین المللی ثالث در مذاکرات پیشرو در مقایسه با مذاکرات برجام و میزان تاثیرگذاری مثبت یا منفی انها را چگونه ارزیابی می کنید؟

با وجود اینکه شرایط سیاسی و امنیتی منطقه بعد از ۷ اکتبر به مراتب نسبت به دوره مذاکرات برجام ، حساس تر و بی ثبات تر خطرناک تر به نظر می رسد اما همین شرایط احتمال حصول به توافق میان ایران و آمریکا برای جلوگیری از یک تقابل نظامی تمام عیار و گرفتار شدن کل منطقه و کشورهای آن در جنگ را تقویت می کند و یکی از دلایل مذاکرات هم همین مساله است. در عین حال به نسبت دوره برجام ، نقش عوامل ثالث تخریبگر در فرایند مذاکرات کمتر و ضعیف تر است . بر خلاف دوره قبل کشورهای عربی منطقه اینبار از رسیدن به توافق و جلوگیری از جنگ میان ایران و آمریکا استقبال و حمایت می کنند در حالکیه در دوره قبلی سعی در اخلال و کارشکنی داشتند. عنصر مهمی مانند اسرائیل هم هرچند قطعا از نفس مذاکره و توافق ایران و آمریکا راضی نیست و حتی مخالف است اما در حال حاضر از سوی ترامپ کنترل و مدیریت میشود به نوعی امکان دخالت ونفوذ در مذاکره را کمتر دارد هرچند امریکا قطعا در مذاکره و توافق با ایران منافع اسرائیل مد نظر دارد. بنابراین شرایط منطقه ای به سود مذاکره است . شرایط بین المللی از سوی اروپا نیز در راستای مذاکره و توافق است . در این میان چین هم به نظر می رسد با توجه به توافقات قبلی با کشورهای منطقه از توافق حمایت خواهد کرد و ٱن را در راستای ثبات منطقه و منافع خود می بیند . تنها کشور غیرقابل اطمینان روسیه است که با توجه به چشم انداز مبهم جنگ اکراین نمی توان روی سیاست های اعلامی آن در قبال مذاکره ایران و آمریکا حساب کرد. در دوره قبلی مذاکره میان ایران و آمریکا در ابتدای روی فعالیت دولت سیزدهم ، حمله روسیه به اکراین و خطای محاسباتی ایران ، روند مذاکرات و توافق را بر هم زد . علی رغم همه این مسائل به نظر می رسد شرایط بین المللی هم به طور نسبی در جهت تقویت روند مذاکره ایران و آمریکا می باشد شانس موفقیت مذاکرات  بیشتر از شانس شکست است .

مذاکره مستقیم خود دستاورد دیگر این مذاکرات خواهد بود/حتمال حصول یک توافق اولیه در حوزه هسته‌ای

*** در صورتیکه  مذاکره ایران و آمریکا به توافق منتج شود،  این توافق چه ابعاد و شاخص هایی خواهد داشت؟ اصولا چه دستاوردی برای این مذاکرات می بینید؟

پاسخ به سوال کمی سخت است. مساله این است که هر دو طرف ایران و آمریکا ماهیتا به مذاکره نیاز دارند و به دنبال آن هستند . آنچه مهم است این است که مذاکره میان ایران و آمریکا علی رغم توقف ها و موانع بالاخره آغاز شده و این خود دستاورد بزرگی است . واکنش بازارهای داخلی ایران که همواره شاخص مهم و اطمینان بخشی نسبت به روند تحولات سیاسی آینده است این را به خوبی نشان می دهد. پیش بینی میشود مذاکرات خیلی زود به شکل مستقیم درآید و چه بسا از ابتدا مستقیم باشد و تنها شکل ظاهری غیرمستقیم را رعایت کند که جدی به نظر نمی رسد این از فحوای کلام هم مقامات ایرانی که مذاکره مستقیم را کاملا رد نکرده اند و هم تاکید ترامپ مشخص است . پس مذاکره مستقیم خود دستاورد دیگر این مذاکرات خواهد بود . دستاورد سوم هم احتمال حصول یک توافق اولیه در حوزه هسته ای است که در سوالات قبلی به آن اشاره شد و با هدف روشن نگه داشتن چراغ مذاکرات است و در نهایت هم می توان به دستاورد چهارم اشاره کرد که یک توافق کلی و نهایی برای حل چالش های منطقه ای و بین المللی میان ایران و آمریکا است . بنابراین می توان به مذاکرات و نتایج آن خوشبین بود.

315 315

کد خبر 2047040

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 36
  • نظرات در صف انتشار: 159
  • نظرات غیرقابل انتشار: 13
  • ناشناس IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    15 59
    اینقدر که برجام موفق بود . این اثر سو ش ده برابر بیشتره
  • IR ۱۴:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    مطمئنا اگر توافق نشه حتی ط فدارانه نظام هم می آیند کف خیابان چون که چیزی برا دست دادن نداریم همه چیز وحشتناک گران میشه
  • IR ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    نادانها و ساده لوح ها باور دارند توافق صورت می پذیرد ما خواهان محو اسرائیل هستیم پس دلخوش نباشیم و خودمان را باید آماده کنیم آمریکا شیطان بزرگ در جستجوی راهی است برای تعیین تکلیف ایران برایش مهم نیست زیر عهد و پیمانی بزند مثل مدل لیبی را اجرا کند
  • فلانی IR ۱۵:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    28 24
    اسرائیل طرف ثالث نیست، طرف اصلیه که داره به صورت غیر مستقیم و از طریق آمریکا مذاکره میکنه. بنابراین جواب نهایی مذاکرات فقط وقتی معتبر خواهد بود که تایید تندروترین کابینه تاریخ اسرائیل برسه.
  • مستاجر IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    59 31
    بخداامریکابدمردم ایران رانمیخوادمیخوادباهمدیگه سرروسهاوچینیهای آب زیرکاه کن رازیرتیغ ببره میخوادرس اعراب وترکهارابکشه
  • IR ۱۵:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    79 7
    امیدواریم تصمیم گیران و مسئولان کشور از وقایع گذشته همچون زمستان سخت اروپا عبرت بگیرند و مراقب نفوذی های اسرائیل باشند. باید واقع بین بود و مصلحت کشور و مردم را در نظر گرفت حتی اگر خلاف نظرمان باشد...
  • اذرگون IR ۱۶:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    17 64
    امریکا که شرط وشروط های زیادی میزاره پس احتمال توافق بین ایران وامریکا کمه پس حداقل ایران بهتره مذاکرات رو طولانی کنه اینجوری بهتره
  • IR ۱۶:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    38 68
    ترامپ نفر مذاکره پذیری نیست خودتونو و ملتو به مسخره نگیرین برای جنگ آماده باشین ملت دیگه تحمل تحریم و ظلم ندارن
  • IR ۱۶:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    74 4
    فرمودید صدور مجوز صادرات برق به عراق، الان صنعت برق جوابگوی مصرف داخلی نیست چطور صادرات کند؟!
  • فقدنیروهای مسلح ایران IR ۱۶:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    20 73
    موشکها... شرف این ملت هستن.. میگن بابا موشک میخوایم چکار خخخخخخخ
  • IR ۱۶:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    25 49
    دستاورد !! ۸ سال بتون ریختین تو رآکتور همون اوباما اجازه نداد یک دلار با سوییفت جابجا کنید
  • قره قوش IR ۱۶:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    65 3
    حق و حقوق دلواپسان تحریم و جنگ وغارت بیت‌المال چی میشه در صورت توافق واقعاً به این افراد نان به نرخ روز ظلم خواهد شد
  • هو IR ۱۸:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    25 37
    بیچاره زلنسکی هم همینطور فکر می کرد اما الان دیگه چیزی باقی نمونده براش ، خوش خیالی هم اندازه داره
  • مجید IR ۲۰:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    11 30
    آمریکا اگر زرنگ باشه یه توافق با ایران میکنه .آخرین حربه امریکاست
  • IR ۲۰:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    16 28
    انگلیس کثیف اول دوم روسیه کثیف سوم آمریکا کثیف
  • IR ۲۰:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    62 8
    باید رودرو صحبت کرد تا به نتیجه برسیم بدون ورود هیچ کشوری در مذاکرات.فقط ایران وآمریکا رودررو. نه روسیه ونه اروپا .
  • IR ۲۰:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    30 26
    آیا می خواهید از ایران لیبی بسازید یا سربلند بمانید؟
  • حمید IR ۲۰:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    38 5
    سواد سیاسی بنده اندکه ولی با این ابسلیلون معلوماتم نظر این آقای استاد دانشگاه رو رد میکنم. دو طرف هنوز سر مسایل جزیی نظیر مستقیم یا غیرمستقیم بودن مذاکرات با هم مشکل اساسی دارن. میخواین با این اوصاف بیان سر مسایل کلی توافق کنن؟
  • باور IR ۲۰:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    12 36
    سلام نظر من به‌عنوان یک ایرانی این که حق ماایرانیها وتمام انسانهای کره زمین این هست که به طور یکسان از انرژی هسته ای وازمنافعش استفاده کنیم ونمیتونیم حق داشتن یانداشتن اون را به بیگانه ها واگزار کنیم یعنی شعار جمهوری اسلامی اقلن که باید در طول 46سال همین باشه واین که ایاکسی مثل ترامپ قاتل که دستاش به خون پاک حاج قاسم ویارانش آلوده هست نباید برای ماتصمیم بگیره وحق دفاع ازخودمون که باید باتقویت نیروی نظامیمون باید به اون برسیم نباید دست مایه اجنویها باشه مگر ماحق داریم در مورد قدرت نظامی اونها تصمیم بگیریم یاحتی حرف بزنیم والا صحبت بعضی از آقایون روغن فکر واداده داخلی جای خیلی تعجب داره ودر ضمن تجربه بارها نشون داده که طرف مقابل به هیچ یک از تعهدها ی بین الملی خودش پایبند نبوده من نیدونم بعضی‌ها دنبال معچزه هستند من که موندم بااین همه پیشینه ازاین کشور ظالم که به جز به منافع خودش فکر نمیکنه دنبال چه چیز هستیم
  • علی ازاد IR ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    31 14
    آمریکا کمتر از شش‌ماه در صورت به ثمر رسیدن مذاکرات دوام نمی آورد و بازهم برهم میزند این دولت خود کامه هنوز مذاکره شروع نشده تحریم جدید انجام داده و ما کاری انجام ندادیم
  • فرامرز IR ۲۱:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    21 13
    نویسنده وگوینده،خیلی خیلی خوشبین هستش،بعید می‌دونم آمریکا خصلت استعمار خودش را کنارگذاشته باشه،درهرصورت خیلی هابجای اینکه به ندای کمک کمک ،مسلمین و مردم غزه فکرکنند،دوست دارند دلارهایشان را برای خوش گذرانی در کشورهای اروپایی خرج کنندوازخودشون حرکتی برای ارتقا تولیدوکاربیشتری ،انجام ندهند،وازوابستگی به خارج خودرارهاکنند.این تبلیغات خارج از جناح سیاسی،درجامعه نهادینه کرده اند.ولی چوب آنرادیریازودخواهندخورد.
  • جواد IR ۲۱:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    24 4
    هر وقت تحلیل گران سیاست خارجی شما راجع موضوعی پیش بینی می کنند برعکس اون اتفاق میفته. مطمئنا توافق حاصل نمیشه
  • مجید IR ۲۱:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    16 3
    آمریکا به هر حربه‌ای ایران را پای میز کشاند واگر زرنگ باشه به توافقی با ایران دست پیدا می‌کند که اهمیت جهانی آن بیشتر است
  • Uu IR ۲۱:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    19 37
    فقط آدمهای ساده لوح گول آمریکای خبیث رومیخورن.برجام ۱و۲و۳ هیچ گره ای روبازنمیکنه.گره ازداخل وامیشه نه ازخارج
  • IR ۲۱:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    15 38
    آمریکا ونوکرانش جرات چپ نگاه کردن ب این خاک را نخواهند داشت، ،،،،غرب گداها بدانند ،،،آمریکا چاره ای جز احترام متقابل به حقوق ملت بزرگ ایران نخواهد داشت ،،،،،آمریکا روب افول است ......
  • محمد رسول IR ۲۱:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    23 3
    اونا براشون منافعشون مهمه ما بحثمون سر مستقیم غیرمستقیم شه .یا مذاکزه کنید وبرنده باشید یا اگر مطمئن نیستید نکنید
  • IR ۲۱:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    25 4
    دستاورد برای ملت ایران دلار ده هزار تومانی سکه سه میلیونی پراید بیست میلیونی گوشت کیلو صد هزار تومانی ....می باشد .
  • Km IR ۲۱:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    34 5
    انشاالله که خیر است. ایران باید عاقلانه صلح و صفا را در عالم گسترش دهد واز این حجاب جهالت بیرون بیاد
  • حسینی IR ۲۱:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    45 3
    آخه این چه کاری هست مثل بچه ها یکی تو یک اتاق بنشیند ودیگری در اتاق دیکر و یک واسطه حرفهای اینها را انتقال دهد واقعا خنده دار نیست. مردانه رودرو حرف بزنید و شرایط معقول خود را بگوید و چانه زنی کنید و نگذارید مانند ۳بل کشورهای دیگر مثل روسیه سو استفاده کنند.‌. خلاصه مردم را از این شرایط سخت نجات دهید تا دیر نشده.
  • IR ۲۱:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    21 5
    تحلیل بسیارخوبی است. مخصوصادرموردروسیه.
  • علیرضا IR ۲۱:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    8 9
    سلام.اینکه مذاکره اگر به توافق منطقی وعادلانه برسد خوب است شکی نیست امیدانکه غرب زیاده خواه به این حق احترام بگذارد.اما اینکه صحبت از جنگ میکنید حرف بی پایه واساس است وتوپ در زمین دشمن زدن است!چون امریکا وشرکای ان هرجا میتوانستند ابایی عز شروع جنگ بدون مجوزات لازم عمل کرده ومیکنند اگر به ایران حمله نکردندبعلت شناخت از مردم ایران دارد که اگر غلطی کنندمنافع انها وشرکای انها در کل منطقه بخطر می افتدلذا تحلیگران داخلی اب به اسیاب دشمن نریزند وباعث تخریب جبهه داخلی نشوندچون انها هم در کشتی هستند که بقیه مردم هستندبا این تفاوت که در پایان هر مبارزه روسیاهی دشمت بخشی از ان متوجه سربازان پیاده انها میشود.پاینده ایران
  • سید IR ۲۱:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    9 47
    مزاکره با آدم قمار باز به قول رهبر و یار وفادار سردار سلیمانی عزیز ما حرام است و هیچ منفعتی ندارد
  • علی اصغر قاسم پور IR ۲۲:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    21 9
    درود بر شما استاد محترم؛ امید از ابتدا اون قد مذاکرات در یک جریان خوب و منطقی پیش بره و ادامه پیدا کنه که به صلح و آشتی بیانجامه، سفارتها باز و روابط حسنه برقرار بشه. صلح نیروی عظیم دوستی، تفاهم، حلال مشکلات، همکاری و همیاری، رسیدن به موفقیتها و آینده و دنیایی بهتره.
  • ممد IR ۲۲:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    51 5
    اگر صادرات آمریکا به ایران آزاد شود تمام دشمنی پایان خواهد گرفت کشور را اسیر چین و. روسیه کردن. که بسیار کار مضاعف برای کشور است. این دو کشور فرصت طلب. انقدر نمک نشناس هستند که نیت خود را. در باره جزایر ایرانی نشان دادند. وقتی ما با آمریکا تامل داشته باشیم این دو کشور چنین گستاخانه با ملت ایران رفتار نمی کنند. کشور را گرفتار. تنگدستی و عقب ماندگی می کنند آمریکا بد است همه این را می دانیم. اما. آنها به فکر منافع ملی خود هستند. و. هر. فرد. اهل. سیاست. باید. بدانند. که. مسئول خوب. باید فکر. منافع ملی کشور. خود باشد.
  • ایرانی IR ۲۲:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    11 15
    طلاها توصف فروش ......
  • امیرارسلان IR ۲۲:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    10 44
    به امید نابودی آمریکا انشالله

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین