خدایارباقری افزود: از این میزان اعتبار ۹ هزار میلیارد ریال به بخش راهآهن، سههزار و ۷۰۰ میلیارد ریال دربخش زیرساختهای نهضت ملی مسکن شامل برق، آب و فاضلاب و مابقی در بخش راهها اختصاص یافته است.
پیشرفت فیزیکی۵۰ درصدی راه آهن مبارکه - سفید دشت - شهرکرد
وی اظهار داشت: تزریق ۹ هزار میلیارد ریال اعتبار به خط راه آهن مبارکه – سفید دشت – شهرکرد تاثیر بسزایی در سرعت بخشی روند اجرای این خط ریلی دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: براساس بررسیهای انجام شده پیشرفت فیزیکی در بخش زیرسازی خط ریلی مبارکه – سفید دشت – شهرکرد به میزان ۷۸ درصد و در بخش ایستگاهها نیز به ۳۵ تا ۴۰ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: انتظار میرود فرایند ریلگذاری پروژه ریلی مبارکه – سفید دشت – شهرکرد از شهرکرد به سمت اصفهان طی سه ماه آینده آغاز شود.
سرعت بخشی در روند اجرای پروژههای راهسازی
وی یادآور شد: با تخصیص اعتبارات یاد شده از محل اوراق اسلامی روند اجرای پروژههای راهسازی در چهارمحال و بختیاری سرعت گرفته است به نحوی که بسیاری از پروژههای برزمین مانده از سالهای گذشته به سرانجام رسید.
وی بهرهبرداری از پروژه راه کیان – طاقانک، سراهی هفشجان، پل سامان، ۶ کیلومتر پروژه راهسازی بن – داران، آسفالت ۲.۲ کیلومتر از جاده سامان – قراقوش، چهار کیلومتر از مسیر شهرکرد – شلمزار، چهار کیلومتر از مسیرفرخشهر به سمت دزک و خراجی و فارسان - دشتک را از جمله این پروژهها عنوان کرد.
باقری اضافه کرد: در زمان حاضر هفت کیلومتر از جاده گوشکی – قرح، ۲ کیلومتر از سراهی گندمان – بلداجی و چهار کیلومتر از سمت دستگرد – دزک نیز زیر بار ترافیک رفته است.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ کیلومتر از مسیر فرخشهر به سمت دزک – خراجی در آینده نزدیک زیر بار ترافیک خواهد رفت افزود: افزون براین پروژههای راهسازی چهارخطه ورودی شهر اردل، تونل پنجم محور اردل – گورمیزه، شهرکرد – کارون ۴، شهرکرد به سمت بروجن - لردگان - کارون ۴، شهرکرد به سمت فارسان - مسجد سلیمان وشهرکرد – بن – داران، شهرکرد به سمت سامان – تیران و کمربندی شمالی بروجن نیز با پیشرفت فیزیکی خوبی فعال است.
سهم۲هزار و۸۰۰ میلیارد ریالی چهارمحال و بختیاری از اعتبارات نهضت ملی
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: سهم نهضت ملی استان از اعتبارات صندوق ملی مسکن ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال است که این میزان اعتبار یک دهم کل اعتبارات قرضالحسنه صندوق ملی مسکن کشور به شمار میرود که به این استان اختصاص یافته است و به عنوان یک رکورد شناخته میشود.
باقری اضافه کرد: پیشرفت فیزیکی در پروژههای نهضت ملی مسکن در چهارمحال و بختیاری بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است.
وی واگذاری هزار و ۸۸۰ پلاک زمین در قالب طرح جوانی جمعیت را از دیگر دستاوردهای سال گذشته راه و شهرسازی در چهارمحال وبختیاری عنوان کرد.
باقری ادامه داد: براساس برنامه ریزی انجام شده برای سالجاری نیز چهار تا پنج هزار واحد مسکونی آماده و در ردیف واگذاری قرار گرفته است.
جذب چهار هزار و ۵۰۰ تن قیر
وی ادامه داد: جذب چهار هزار و ۵۰۰ تن قیر و تحویل به شهرداریها برای آسفالت معابر بافتهای فرسوده از دیگر اقدامات مهم در بخش راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری در سال گذشته است.
باقری یادآور شد: چهارمحال و بختیاری سال گذشته با جذب این میزان سهمیه قیر در بخش بازآفرینی شهری و همچنین پیشرفت فیزیکی پروژههای اجرایی در کشور رتبه دوم را از آن خود کرده است.
الحاق ۶۵۰ هکتار زمین
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: سال گذشته ۶۵۰ هکتار زمین به محدوده شهری چهارمحال و بختیاری الحاق شده است.
به گفته باقری، از این میزان زمین واگذار شده ۳۵۰ هکتار در قالب طرح جامع شهر شهرکرد به مرکز استان و ۳۰۰ هکتار نیز به سایر شهرهای چهارمحال وبختیاری واگذار شده است.
وی با اشاره به تصویب طرح جامع شهر شهرکرد بعد از ۱۸ سال اضافه کرد: سال گذشته ۶۵ میلیارد ریال اعتبار برای بازنگری یا شروع مطالعه طرحهای جامع و تفصیلی چند شهر چهارمحال و بختیاری تخصیص یافته است.
به گفته باقری سال گذشته با اقدامات انجام شده ۱۵۰ هکتار از عرصههای ملی چهارمحال و بختیاری رفع تصرف و آزاد سازی شده است.
وی یادآور شد: افزون براین طی نوروز امسال تاکنون نیز چهار هزار و ۳۰۰ متر مربع از زمینهای ملی چهارمحال و بختیاری به ارزش ۱۶۲ میلیارد ریال رفع تصرف شده است.
باقری ادامه داد: از این میزان چهار هزار مترمربع به ارزش تقریبی ۱۳۲ میلیارد ریال مربوط به شهر هفشجان و ۳۰۰ مترمربع به ارزش ۳۰ میلیارد ریال مربوط به شهر فرخشهر است.
وی یکی از مشکلات مهم در سطح شهر شهرکرد را زمین نمایشگاهداران اتومبیل عنوان کرد و گفت: سال گذشته زمین نمایشگاهداران اتومبیل در شهرکرد تعیین تکلیف و قرار است به زودی عملیات اجرایی آن در سالجاری آغاز شود.
هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال مطالبات پیمانکاران
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: در زمان حاضر میزان مطالبات پیمانکاران در بخش راه و همچنین مسکن هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال است.
به گفته باقری: از ۱۳تا ۱۴ هزار میلیارد ریال مطالبات پیمانکاران در بخش راهسازی بخش عمده ای از ِآن پرداخت شده و به میزان ۶ تا هفت هزار میلیارد ریال مطالبات جدید بابت پروژههای اجرایی از جمله کمربندی شمالی بروجن و سراهی گندمان به سمت بلداجی ایجاد شده است که باید پرداخت شود.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه مسکن نیز ۲هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بدهی به پیمانکاران است که عمده آن شامل آورده مردم است که اگر تامین شود روند اجرای نهضت ملی مسکن در استان ارتقا مییابد.
گفتنی است؛ چهارمحال و بختیاری یک میلیون نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان دارد.
نظر شما