هدف‌گذاری افزایش تولید ماهی به ۲۰۰۰ تن تا سال ۱۴۰۴

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از هدف‌گذاری افزایش تولید ماهی به ۲ هزار تن تا سال ۱۴۰۴ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین  استان سمنان، محمدرضا قاسمی،در حاشیه بازدید از منطقه دیباج شهرستان دامغان، با اشاره به قابلیت‌های بالای مناطق شمالی استان در زمینه پرورش ماهی، اظهار داشت: شمال استان و منطقه دیباج شهرستان دامغان قابلیت‌های بسیار خوبی در این زمینه  تولید ماهی دارند.

وی گفت: میزان تولید ماهی سردابی و گرمابی در استان سالانه حدود یکهزار و ۵۰۰ تن است و هدفگذاری ما برای سال ۱۴۰۴ این است که این میزان را به حدود ۲ هزار تن  برسانیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: کارگروه توسعه استان از اواخر سال گذشته دستورالعمل‌های لازم را دریافت کرده و دومین جلسه آن دو هفته پیش با حضور معاون اقتصادی استان برگزار شد.

قاسمی ابراز امیدواری کرد با استفاده از فناوری‌های نوین و دانش روز، ظرفیت‌های بیشتری در استان در زمینه تولید ماهی ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر، استخرهای پرورش ماهی در استان به ۲ دسته تقسیم می‌شوند؛ افزود: برخی از این استخرها صرفاً برای آبزی‌پروری استفاده می‌شوند و برخی دیگر دو منظوره هستند.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: استخرهای ۲ منظوره علاوه بر پرورش ماهی، به عنوان ذخیره‌گاه آبی برای تنظیم دبی ورودی آب به سامانه‌های نوین آبیاری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

قاسمی در ادامه با اشاره به ایستگاه‌های تکثیر ماهی در استان، گفت: در استان سمنان چندین ایستگاه تکثیر ماهی در حال فعالیت هستند که سالانه حدود هفت میلیون قطعه بچه ماهی تولید می‌کنند.

 وی افزود: تقریباً نیمی از این تولیدات در واحدهای پرورش ماهی داخل استان مصرف می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به حضور کاروان خدمت در مرکز تکثیر و پرورش ماهی دیباج دامغان گفت: این واحد پرورش ماهی سومین مرکز تکثیر ماهیان سردابی و قزل‌آلا در استان است که ظرفیت خوبی به تولید بچه ماهی در استان اضافه کرده است.

قاسمی همچنین به سرانه مصرف ماهی در استان اشاره کرد و گفت: سرانه مصرف ماهی در کشور حدود ۱۲ کیلوگرم است، اما در استان سمنان این عدد به حدود ۷ کیلوگرم می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل پایین بودن مصرف ماهی در استان، قیمت بالای آن است که برای برخی خانواده‌ها گران تمام می‌شود. به عنوان مثال، هر کیلوگرم ماهی حدود ۲۷۰ هزار تومان هزینه دارد. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در پایان تأکید کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و استفاده از ظرفیت‌های موجود، امیدواریم بتوانیم علاوه بر افزایش تولید، زمینه‌های افزایش مصرف ماهی در استان را نیز فراهم کنیم تا مردم بیشتر از این منبع غذایی مفید بهره‌مند شوند.

کد خبر 2030048

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 9 =