ششمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران در کرمان برگزار شد

رئیس پژوهشگاه افضلی‌پور در آیین افتتاحیه ششمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران گفت: بذر یکی از نهادهای کلیدی و راهبُردی کشور در حوزه امنیت غذایی است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ؛ آیین افتتاحیه ششمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران به همت پژوهشگاه افضلی‌پور و انجمن علمی بذر ایران در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

قاسم محمدی‌نژاد رئیس ششمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران به نیابت از سرپرست دانشگاه شهید باهنر کرمان، ضمن قرائت پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در راستای معرفی پتانسیل‌های دانشگاه و پژوهشکده تولیدات گیاهی بیان کرد: خوشبختانه دانشگاه شهید باهنر کرمان قطب علمی کشور در حوزه تحقیقات به‌نژادی به‌ویژه در شرایط کم‌آبی و تغییر اقلیم محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بذر به‌عنوان یک موجود زنده، یکی از نهادهای کلیدی و راهبُردی کشور در حوزه امنیت غذایی محسوب می‌شود و باتوجه‌به پیچیدگی دانش فنی حوزه بذر نسبت به سایر نهادها کشاورزی، برگزاری این‌گونه همایش‌ها و تبادل علوم و تجربیات می‌تواند در پیشبرد برنامه‌های اصلاحی مدنظر، مثمرثمر واقع گردد.

رئیس پژوهشگاه افضلی‌پور دانشگاه کرمان اظهار کرد : ششمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران با شعار "همایش بذر، امنیت غذایی و تغییر اقلیم" برگزارشده است و در این همایش دوروزه آخرین دستاوردهای پژوهشی در صنعت بذر کشور از جمله ۱۵ محصول دانش‌بنیان تولید شده در پژوهشگاه افضلی‌پور معرفی خواهند شد.

محمدی‌نژاد از محورهای اصلی این همایش را به زراعی، به‌نژادی و زیست‌فناوری بذر، ثبت و گواهی بذر، زیست‌شناسی بذر، سلامت بذر، فراوری و اقتصاد بذر، فناوری و صنعت بذر عنوان کرد.

سپس آیدین حمیدی رئیس انجمن علمی بذر ایران نیز با ارائه گزارشی، به نقش بسیار مهم تولید بذر در کشورهای مختلف دنیا از جمله ایران اشاره کرد و گفت : خوشبختانه در سال ۱۳۸۷ با تلاش‌های صورت‌گرفته در کشور، انجمن علمی بذر ایران تأسیس شد و تا کنون شش همایش ملی و دو همایش بین‌المللی بذر را برگزار نموده است.

وی افزود: اقتصاد کشاورزی به‌عنوان جزیی از اقتصاد کلان دنیا به بذر وابسته است و ازآنجا که در حال حاضر اصلاح ارقام جدید گیاهی به تکنولوژی پیشرفت بذر در دنیا وابستگی پیدا کرده است، ضرورت دارد در ایران نیز به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشم.

حمیدی افزود: امیدواریم در این همایش دوروزه پژوهشگران، محققین، دانشمندان و میهمانان با ارائه مقالات علمی و پژوهشی در قالب‌های سخنرانی و پوستر، بتوانند آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی را با یکدیگر به اشتراک گذاشته و در آینده نزدیک گام‌های مؤثری در زمینه رفع نیازمندی‌های کشور به واردات بذر برداریم.

در ادامه دبیر علمی ششمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران با بیان ضرورت و اهداف برگزاری این همایش،  طی گزارشی از فعالیت‌های دبیرخانه علمی اعلام نمود و گفت : در مجموع ۱۶۸ مقاله به وبگاه همایش ارسال شده است که هر مقاله توسط سه داور بررسی گردید و از این تعداد ۱۶ مقاله در قالب سخنرانی و ۱۴۵ مقاله به‌صورت پوستر پذیرش شدند.

پیام وزیر علوم 

متن پیام حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری که توسط قاسم محمدی‌نژاد رئیس پژوهشگاه افضلی‌پور دانشگاه شهید باهنر کرمان و رئیس همایش به نیابت از سرپرست دانشگاه قرائت شد، به شرح زیر است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّ اللَّهَ فَالِقُ الْحَبِّ وَالنَّوَی یُخْرِجُ الْحَیَّ مِنَ الْمَیِّتِ وَمُخْرِجُ الْمَیِّتِ مِنَ الْحَیِّ ذَلِکُمُ اللَّهُ فَأَنَّی تُؤْفَکُونَ
 
به نام خداوند بزرگ و حکیم که حیات و رویش را در بذر نهفته و آن را سرچشمه‌ای برای استمرار زندگی و تکامل خلقت قرار داده است.
امنیت غذایی، امروزه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های جهانی مطرح بوده و توسعه پایدار کشاورزی بدون توجه به بذرهای بهینه، مقاوم و سازگار با شرایط اقلیمی ممکن نخواهد بود. ازاین‌رو، ششمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر با شعار «بذر، امنیت غذایی و تغییرات اقلیمی»، بستری ارزشمند برای گردهمایی اساتید، پژوهشگران، متخصصان و فعالان این حوزه جهت تبادل دانش، ارائه آخرین دستاوردهای علمی و تبیین راهبردهای مؤثر در بهبود کیفیت و کارایی بذرها فراهم کرده است.

پیشرفت‌های علمی در زمینه فناوری‌های نوین بذر، از جمله ژنتیک و به‌نژادی پیشرفته، فناوری‌های زیستی و مدیریت هوشمند تولید بذر، فرصت‌های بی‌نظیری برای مقابله با چالش‌های تغییرات اقلیمی و ارتقای بهره‌وری کشاورزی ایجاد کرده‌اند.

بدون شک، برگزاری این همایش نقش مهمی در ارتقای تعاملات علمی، شناسایی ظرفیت‌های ملی و منطقه‌ای و توسعه همکاری‌های مؤثر میان مراکز علمی، تحقیقاتی و صنعتی خواهد داشت.

اینجانب ضمن قدردانی از همکاران محترم پژوهشگاه افضلی‌پور وابسته به دانشگاه شهید باهنر کرمان و تمامی دست‌اندرکاران این رویداد علمی، از تلاش‌های پژوهشگران و دانشجویان عزیز که با تحقیق و نوآوری، مسیر توسعه پایدار کشاورزی و امنیت غذایی کشور را هموار می‌کنند، صمیمانه سپاسگزاری می‌نمایم.

امیدوارم که نتایج این همایش به پیشرفت علوم مرتبط با بذر و گسترش همکاری‌های علمی و اجرایی منجر شده و زمینه‌ساز تحولات مؤثر در این عرصه باشد.
 
 حسین سیمایی
 وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

46

کد خبر 2027069

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =