کیاوش حافظی: بعد از تجمعات خیابانی کفن پوشان در هفته های گذشته که به بهانه های حجاب یا مسئولیت ظریف به دولت می تاختند، شایعه استعفای مسعود پزشکیان، رئیس دولت مطرح شد. اما شورای اطلاعرسانی دولت ضمن تکذیب این شایعه، استعفای پزشکیان را رویابافی دانست.
در چند ماهی که دولت نوپای پزشکیان می گذرد، این دومین بار است که این شایعه مطرح می شود. بسیاری بر این باورند که این اقدام از سوی تندروهای شکست خورده در انتخابات صورت می گیرد تا دولت را یک دولت ناکارآمد و بی ثبات نشان دهند.
در این باره، سیدحسین نقوی حسینی فعال سیاسی اصولگرا معتقد است که عرصه داخلی را نباید به میدان تقابل تبدیل کرد.
نقوی حسینی در «انتخابات ۱۴۰۰» در ستاد ابراهیم رئیسی فعالیت داشت اما در «انتخابات ۱۴۰۳» از نامزد اصلاح طلبان حمایت کرد.
این نماینده پیشین مجلس رفتار بازندگان انتخابات را ناجوانمردانه توصیف می کند و به خبرآنلاین می گوید این اقدامات نه فقط به نفع ملت و نظام نیست، بلکه تضعیف کننده منافع ملی کشور محسوب میشود.
****
* در روزهای اخیر، مجدداً شایعاتی مبنی بر استعفای آقای پزشکیان مطرح شده است که البته برخی افراد در دولت این شایعات را تکذیب کردند. با توجه به اینکه مدت زیادی نیست که دولت بر سر کار آمده، این دومین بار است چنین شایعاتی مطرح میشود فکر می کنید این اقدامات از کجا نشات می گیرد؟
در شرایط کنونی، کشور با وضعیت حساسی مواجه است و یک هماورد ناعادلانه و نابرابر علیه ملت، نظام و دولت جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است. ما شاهد گردن کشی های قدرتهای سلطهگر هستیم. در چنین شرایطی، لازم است بین همه نهادها و دستگاههای کشور وفاق، برادری، اتحاد و یکپارچگی وجود داشته باشد تا بتوانیم از این هماورد با موفقیت عبور کنیم.
در چنین شرایطی تضعیف هر یک از نهادها و دستگاههای حکومتی، بهویژه قوه مجریه که در نوک پیکان این هماورد قرار دارد، رفتاری برخلاف منافع ملی محسوب میشود. دولت باید بتواند در این شرایط دشوار، کشور را مدیریت کند، سیاستهای داخلی و خارجی را به درستی هدایت کند و ثبات اقتصادی را حفظ کند و این امر مستلزم همکاری تمامی ارکان کشور است.
اقدامات ناجوانمردانه از سوی بازندگان انتخابات
متاسفانه از زمان روی کار آمدن آقای پزشکیان هر از چندگاهی شاهد چنین رفتارهای ناجوانمردانه بوده ایم. در چنین شرایطی طرح این موضوعات بی اساس، شایعه سازی و رفتارهای ناجوانمردانه نه فقط به نفع ملت و نظام نیست، بلکه تضعیفکننده منافع ملی کشور محسوب میشود. شما مشاهده کرده اید که مقام معظم رهبری بارها حمایت قاطع خود را از دولت اعلام کردهاند و بر لزوم همراهی همگان با دولت تأکید داشتهاند.
من چند هفته گذشته ملاقاتی با دکتر پزشکیان داشتم، و آنجا به ایشان عرض کردم که شما هشت سال رئیس جمهور هستید. معمولا در کشور ما ریاست جمهوری دو دوره ای است. به ایشان گفتم شما باید خود را هشت سال رئیس جمهور بدانید و با قدرت و استوار کار را به پیش ببرید. واقعا طرح اینگونه شایعات و فضاسازیها، بی اساس است و تأثیری جز تضعیف نظام و منافع ملی ندارد.
ما در تقابل بزرگی قرار داریم، در شرایط تقابل بزرگ نباید جبهه خودی را دچار تفرقه و شکاف کنیم و تسویه حساب های سیاسی خود را دنبال کنیم. خدا را شکر همه دستگاه ها تابع تدابیر مقام معظم رهبری هستند و باید در این چارچوب حرکت کنند. لذا باید به دولت کمک کنیم تا دولت بتواند در این مقابله نابرابر کشتی قوه مجریه را به سلامت به ساحل برساند.
بازندگان تلاش دارند القا کنند دولت پزشکیان ثبات ندارد و عمرش یک یا دو ساله است
* به نظر شما چه افرادی در پس این فضاسازیها قرار دارند؟
همان طور که اشاره کردم، از ابتدای تشکیل دولت آقای پزشکیان، اینگونه اقدامات و فضاسازیها را از سوی برخی جریانهای سیاسی که در انتخابات موفق پیروز نشدند، مشاهده کرده ایم. این گروهها تلاش می کنند القا کنند که دولت کارآمد نیست، ثبات ندارد و یا یک ساله و دوساله است. ما این گونه چیزها را در محافل زیاد می شنیدیم. آنها دولت مستقر را رقیب خود می دانند. در حالی که باید مراقب شرایط حساس کشور باشند و در چارچوب منافع ملی عمل کنند.
پزشکیان از نیروهای رقیب و مستقل هم استفاده کرد
* مثلا می توان گفت این اقدامات با هدف دستیابی به کرسیهای مجلس و یا ایستادن در برابر پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری آینده صورت میگیرد؟
نقد دولت حق همه جریان های سیاسی است. ما با نقد منصفانه دولت مخالف نیستیم. هر دولتی نقاط ضعف و قوت خود را دارد، اما باید توجه کنیم که دولت فعلی چه شرایطی را تحویل گرفته و آقای پزشکیان وارث چه شرایطی بوده و دولت را در چه تلاطم هایی به پیش می برد.
تحولات منطقهای و بینالمللی نیز بر شرایط کشور تأثیرگذار بوده است. در چنین وضعیتی، تقابل با دولت، تنها به خاطر رقابتهای سیاسی یا با هدف تأثیرگذاری بر انتخابات آینده مجلس و ریاست جمهوری، منصفانه نیست. اکنون کشور نیازمند وحدت، انسجام و همدلی میان تمامی قوا تحت هدایت مقام معظم رهبری است.
* دولت آقای پزشکیان از ابتدا بر وفاق تأکید داشته و حتی در برخی حوزهها از نیروهای جریانهای رقیب نیز بهره گرفته است...
بله شعارشان از ابتدا وفاق بوده و از نیروهای رقیب و نیروهای مستقل هم استفاده کردهاند.
فضا را دوقطبی نکنیم
* با این حال، برخی معتقدند که وضعیت نابسامان کنونی ناشی از عملکرد همین گروههای مخالف است و اقدامات اخیر آنها مثل فضاسازیها و شایعهپراکنی درباره استعفا، نوعی فرافکنی برای فرار از پاسخ گویی در مورد عملکرد آنها تلقی میشود. آیا شما با این دیدگاه موافقید؟
نباید از دولت انتظار داشت که در مدت کوتاهی، تمامی مشکلات کشور را برطرف کند. باید به دولت فرصت داد. احتمالا خاطرتان هست که من از منتقدان جدی دولت آقای روحانی بودم. اما در همان سالهای اول فعالیت دولت ایشان وقتی رسانه ها با من مصاحبه می کردند، تأکید داشتم که باید به دولت چند سال فرصت داد تا کار کند و ما بعدا بیاییم آن را منصفانه نقد کنیم. مگر دولت آقای پزشکیان چند وقت است که مستقر شده؟ او که هنوز فرصت کافی برای اجرای برنامههای زیربنایی خود نداشته است. اگر هم جایی ایراد یا اشکالی وجود دارد، نباید با لشکرکشی در خیابان ها به مقابله با دولت بپردازیم. مسیرهای لازم و قانونی برای نقد و بررسی این موضوعات وجود دارد. بیاییم مطالبات مان را از مجلس بخواهیم؛ کار نمایندگان همین است. یادم هست وقتی آقای قالیباف سخنانی را مطرح کردند، مقام معظم رهبری فرمودند: پس شما چه کار می کنید، چرا اقدامی نمی کنید؟ نظارت بر مجلس بر عهده شماست.
بنابراین بیاییم کار را از طریق کانال های قانونی دنبال کنیم و فضا را دوقطبی نکنیم. یکی از موضوعاتی که حضرت آقا با آن مخالف هستند این است که ما موضوعات را دوقطبی کرده و عرصه داخلی را به میدان مقابله تبدیل کنیم. اگر ما داخل کشور را به میدان مقابله تبدیل کنیم، در واقع در زمین دشمن بازی کرده ایم.
* آیا معتقدید که مخالفان دولت با این اقدامات در حال فرار از پاسخگویی هستند؟
در شرایط کنونی، باید از پرداختن به اختلافات گذشته عبور کرد و به مسائل روز کشور توجه کرد. لازم است تمامی جریان های سیاسی به وحدت، یکپارچگی و انسجام کشور کمک کنند و با پرهیز از تفرقهافکنی، در مسیر تحقق منافع ملی گام بردارند.
۲۷۲۷
نظر شما