طوفان الاقصی به روایت وزیر جنگ سابق اسرائیل

وزیر جنگ سابق اسرائیل طوفان‌ الاقصی را شکست اطلاعاتی نهادهای نظامی، امنیتی و اطلاعاتی رژیم اشغالگر دانست و گفت توافق آتش‌بس کنونی به روحیه این رژیم آسیب بزرگی زده است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «یوآو گالانت» که در زمان اجرای عملیات «طوفان الاقصی» و در بخش اعظم جنگ غزه وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بود، اذعان کرد که این عملیات یک شکست اطلاعاتی و امنیتی بوده که بسیاری از مقامات رژیم اشغالگر را در ضعیف‌ترین موضع خود قرار داده است.

گالانت در این مصاحبه که با شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی انجام شد، گفت که نخستین بار خبر حمله حماس و آغاز عملیات طوفان الاقصی را از طریق دخترش دریافت کرده است. او گفت: «دخترم با من تماس گرفت و گفت که در تل‌آویو آژیرهای هشدار به صدا درآمده‌اند.» به گفته گالانت، او به‌سرعت با رئیس ستاد ارتش تماس گرفته و این را شنیده است: «حمله‌ای از غزه انجام شده است. فقط هم موشک نیست، بلکه یک حمله زمینی صورت گرفته و در حال ارزیابی وضعیت هستم.»

به گفته گالانت، هنگامی که او خود را به ستاد فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی رسانده، شاهد آشفتگی و بلاتکلیفی مسئولین امر بوده است. او گفت گرچه در ستاد ارتش همگی سعی داشتند وظایف خود را انجام دهند، اما «فشار و احساس شکست کاملاً مشهود بود.»

گالانت به یاد می‌آورد که در جلسه ارزیابی وضعیت در مقر ارتش، متوجه عدم درک کافی مقامات نظامی و اطلاعاتی از عملیات طوفان الاقصی شده است. او می‌گوید: «یک عدم شناخت کامل وجود داشت، از اینکه دقیقاً در هر نقطه‌ای چه اتفاقی در حال رخ دادن است.»

وزیر جنگ سابق رژیم اشغالگر عملیات طوفان الاقصی و بهت و شگفت‌زدگی ناشی از مطلع شدن صهیونیست‌ها از آن را به خودرویی تشبیه کرد که «با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت به یک دیوار بتنی» برخورد می‌کند.

گالانت همچنین بدون اشاره به نام افراد، می‌گوید بسیاری از مقاماتی که در ارتش رژیم صهیونیستی نقش تصمیم‌گیرنده داشته و باید در ردیف اول رسیدگی به این بحران حاضر می‌شدند، در جلسات خود را عقب کشیده و سکوت اختیار کرده بودند. این مقام صهیونیست می‌گوید مقامات نظامی رژیم اشغالگر در آن روز «در ضعیف‌ترین وضعیت خود» بودند. او همچنین نهاد اطلاعات نظامی، شین بت و ارتش رژیم صهیونیستی را مسئول این شکست دانست و گفت که قصور این نهادها از همان ابتدا مشخص بوده است.

گالانت در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا رژیم صهیونیستی از تمام امکانات و فرصت‌ها برای آزادسازی اسرای صهیونیست استفاده کرد، گفت: اینطور فکر نمی‌کنم. می‌توانستیم گروگان‌های بیشتری را زودتر و با هزینه‌ای کمتر بازگردانیم.»

او همچنین یادآور شد که آتش‌بس کنونی در ماه ژوئیه سال گذشته نیز مطرح شده بود، اما زمان زیادی از آن گذشت، صهیونیست‌ها بهای سنگین‌تری پرداخت کردند و اسرای کمتری هم زنده هستند. همچنین دست‌کم ۱۱۰ زندانی فلسطینی از زندان‌های رژیم اشغالگر آزاد خواهند شد که ضربه مهلکی به روحیه صهیونیست‌ها می‌زند.

او همچنین گفت کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی در ماه آوریل پذیرفته بود که در ازای آزادی اسرا، از کریدور نتزاریم خارج شود، اما «بتسلئل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم اشغالگر که نباید از این طرح مطلع می‌شد، به‌نحوی از آن آگاهی یافت و تهدید کرد که در صورت اجرای آن، از ائتلاف حاکم خارج می‌شود، امری که موجب سقوط دولت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی می‌شد.

کد خبر 2021673

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =