توضیحات مهم رییس مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان در خصوص احتمال وقوع بیوتروریسم کشاورزی

رییس مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان توضیحات مهمی در مورد وقوع بیوتروریسم علیه برخی از بخش‌های کشاورزی این استان ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛  هادی زهدی رییس مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان در نشست خبری در پاسخ به سوالی  توضیحات مهمی در مورد وقوع بیوتروریسم علیه برخی از محصولات زراعی و باغی این استان نظیر خرما، گردو و ذرت در اثر طغیان برخی آفات کشاورزی، ارائه کرد و گفت: امنیت غذایی یکی از مباحث مهم است.

او افزود: در حال حاضر طبق شواهد هنوز هیچ مستندی در خصوص وقوع یا عدم وقوع بیوتروریسم کشاورزی وجود ندارد و من نمی‌توانم صراحتا بگویم که بیوتروریسم کشاورزی رخ داده است.

وی تاکید کرد: این وقایع می‌تواند ناشی از بیوتروریسم کشاورزی باشد؛ بررسی‌ها شروع شده و در حال انجام است.

زهدی با بیان اینکه آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز به عنوان عوامل خسارت زآ در جهان یک سوم محصولات کشاورزی را از بین می‌برند، اعلام کرد: استان کرمان یک استان استراتژیک در تولید محصولات کشاورزی است و همجواری با سیستان و بلوچستان و هرمزگان که مرزی هستند موجب ورود آفات قرنطینه‌ای و بیمارگرها به انحای مختلف می‌شوند.  

او گفت: طی سنوات قبل هر سال در استان کرمان یک بحران در حوزه گیاهپزشکی در بخش کشاورزی داشتیم؛ ما پشتیبانی علمی بخش کشاورزی را پیگیری می‌کنیم.

وی آفات و بیماری‌های آتشک گلابی، کرم خراط گردو، زوال مرکبات، پسیل مرکبات، خشکیدگی برگ و میوه خرما و کرم برگخوار پاییزه ذرت را از جمله تهدید کننده‌های مهم محصولات کشاورزی کرمان بر شمرد.

رییس مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان همچنین در پاسخ به سوالی گفت: در حال حاضر متاسفانه ٣٢ پست سازمانی این نهاد خالی می‌باشد و با کمبود هیات علمی تخصصی به منظور انجام ماموریت‌های محوله مواجه هستیم.

او افزود: هم اکنون ٣٢ عضو هیات علمی و ١٤ محقق در ٨ بخش این مرکز مشغول فعالیت هستند، ٩٥ طرح تحقیقاتی نیز در حال اجرا است.

وی به اقدام غیراصولی برخی کشاورزان در راستای انتقال نهال به صورت غیرمجاز اشاره کرد و گفت: این اقدام امکان انتقال آفات و بیماری ها را به صورت ناخواسته به استان فراهم می کند.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، انتقال بدون مجوز نهال از سایر مناطق را جنبه ‌ای از بیوتروریسم کشاورزی دانست و تصریح کرد: انتقال اجزای درختان آلوده نیز می تواند به انتشار آفات کمک کند.

وی موقعیت استان کرمان را در بخش گیاه پزشکی استراتژیک خواند و تصریح کرد: کرمان استانی چهارفصل است و می توان گفت در تمامی فصول سال احتمال ورود آفات به بخش کشاورزی وجود دارد.

او با اشاره به برگزاری نشست های فراوان در راستای مدیریت آفات بخش کشاورزی تصریح کرد: در این نشست ها دستورالعمل‌ هایی برای مدیریت آفات تدوین شده است.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان افزود: نگرانی از ورود آفات گیاهی از طریق حمل نهال به صورت غیرمجاز از استان‌های همجوار یکی از چالش‌های اساسی این منطقه است.

وی همچنین بر قرنطینه نهال های وارد شده به استان به منظور پیشگیری از انتشار آفت در منطقه تاکید کرد و گفت: به این منظور باید مبادی ورودی کشور مورد ارزیابی و نظارت قرار گیرد.

46

کد خبر 2020823

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =