به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ؛ چهارمین جشنواره بینالمللی شعر سرو با حضور جمع کثیری از اصحاب فرهنگ و هنر، تعدادی از شعرای کشور و استان، فرهیختگان حوزه زبان و ادبیات فارسی، شاعرانی از چهار کشور جهان، دانشجویان و اساتید و خانوادههای شهدا و ایثارگران در تالار وحدت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان برگزار شد.
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این آیین با اشاره به این صحبت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی که هیچ کتاب و فیلم و عکسی نتوانست حق مطلب را در مورد دفاع مقدس به دلیل وجود ظرایف و دقایق آن ادا کند؛ گفت : این جشنواره هم چنین حکایتی دارد و برخی ظرایف آن حتی از طریق فرهنگ و هنر و زبان شعر هم قابل به تصویر کشیدن نیست.
سید جواد جعفری با اشاره به اینکه ۳۱ استان کشور، ۶۲ برنامه را به طور همزمان در واحدهای دانشگاهی سراسر کشور برگزار میکنند تا به نیمه شعبان و اختتامیه برسند؛ یادآور شد که جشنواره دانش آموزی سروقامتان نیز روز سه شنبه ۱۶ بهمن ماه در رفسنجان برگزار خواهد شد.
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی همچنین از خوش درخشیدن جشنواره بین المللی سرو از نخستین دوره برگزاری آن ابراز خوشحالی نمود و بر تداوم آن تاکید کرد.
گفتنی است سه دوره پیشین جشنواره بین المللی شعر سرو، در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی کرمان، سیرجان و جیرفت نیز برگزار شده است.
سپس صادقی نماینده هیات داوران متن بیانیه هیات داوران جشنواره را به شرح زیر قرائت کرد:
جریان شعر آیینی و پایداری، به عنوان جریانهای ملی و مذهبی، به بروز و ظهور شخصیتهای برجسته، موضوعات و مضامین خاص، و لحظههای پر فراز و فرود و سرشار از شادی و رنجی منجر شد که شرح آنها را میتوان در تاریخ این سرزمین جستوجو کرد.
گروهی از هنرمندان، فارغ از تمام گرایشهای سیاسی با نگاه ویژۀ خود، جوهرۀ تکرار شوندۀ وقایع دینی و تاریخی را به زبانهای گوناگون شعر، داستان و هنر به تصویر کشیده و زمینۀ جاودانگی آنها را فراهم نمودهاند. شعر و هنر آیینی با رویکردی تکثّرگرا به همۀ هنرمندان اجازه داده است که هر یک با حفظ ذوق و سلیقۀ هنری خود، در کنار دیگران، آنچه را که تشخیص میدهد برای حفظ ارزشها ضروری است، با هر ساختار و قالبی، برای مخاطبان رازآشنا بسرایند و لحظات زندگی آنان را با عزت و افتخار، شادی و لذت، و آموزههای مختلف توأم سازند.
شعر منقبت و ستایش بزرگان دین، چون حضرت امام حسین (ع) و شعر پایداری و علاوه بر کارکردهای طبیعی و منطقی خود که همانا انتقال اندیشهها، زیباییها و مضامین لطیف است؛ به کارکردهای زیباییشناسانه و هنری شعر که همانا اقناع روح کمالطلب انسان است و به زندگی او معنا و کیفیت میبخشد، نیز توجه شایان داشته است. هرچه میزان تعامل این دو جنبه بیشتر باشد، شعر و هنر کاملتر و قابل قبولتر خواهد شد.
برگزاری هر جشنواره برای هنرمندان فرصتی را فراهم میکند که با عرضۀ اشعار ناب خود، ضمن رقابت با دیگر شاعران، به مخاطبان خویش لذّت هنری ببخشند و اوقات خوشی را برایشان فراهم نمایند. این جشنوارهها همچنین، بسیاری از شاعران یا هنرمندان ناشناخته یا کمتر شناخته شده را به جامعۀ هنری کشور معرفی میکند و با کشف استعدادها، به تکامل جریانهای ادبی و شعری کشور کمک مینماید. از این رو، به تصور ما، هر شعر در جایگاه خود، زیبا و شایستۀ تقدیر و قدرشناسی است؛ اما با معیارهای زیر اشعار شاعران بزرگوار مورد سنجش واقع شد:
۱-دلنشینی شعر و میزان موفقیت آن در انتقال یک تجربۀ ناب و برخورداری از جنبههای زیباشناختی
۲-نظام موسیقایی شعر و تناسب آن با سایر عناصر شعری
۳-نظام زبانی روشن ومنطقی اشعار
۴-نظام بلاغی و تصویری اشعار
۵-زمینۀ عاطفی-معنایی اشعار و احساس، عاطفه یا فکری که قصد انتقال آن را دارد.
معرفی برگزیدگان
در انتخاب اشعار برگزیده نهایت دقت صورت پذیرفت و پس از طرح هر شعر و ساعتها بحث و بررسی و با در نظر گرفتن امتیازِ عددی برای هریک از معیارهای یاد شده، در مجموع اشعار زیر به ترتیب انتخاب شدند:
بخش دانشجویی:
نفر اول: الهه بیات مختاری از مشهد
نفر دوم: علی حسنی از تهران
نفر سوم: عاطفه جوشقانیان از قم
شایسته تقدیر: سارا شمسی از کرمان
بخش حرفهای:
نفر اول: زهرا علیدوستی از قم
نفر دوم: خدابخش صفادل از نیشابور
نفر سوم: رُزا رودینی از کرمان
همچنین حسینی بلخی از افغانستان، فاطمه بتول سایوز از ترکیه، عینی رضوی از هندوستان و فاطمه آزادی از سوریه بعنوان برترینهای بخش بین الملل در این دوره از جشنواره معرفی شدند.
گفتنی است حامد حسینخانی، محمد حجت، امیرحسین صادقی و حسین شهابی داوران چهارمین جشنواره بین المللی شعر سرو بودند.
لازم به ذکر است در ابتدای برگزاری این رویداد علاوه بر گل افشانی قبور شهدای گمنام دانشگاه، چهار اصله نهال سرو در محوطه دانشگاه کاشته شد و با حضور مسوولان و روسای دانشگاههای آزاد اسلامی استان از نمایشگاه سرو رحمت که با خلاقیت هنری دانشجویان دانشکده هنر و معماری برگزار شده بود، بازدید به عمل آمد.
نظر شما