دو مزاحم بزرگ دولت پزشکیان به روایت محمد مهاجری/ رئیس جمهور درباره مسائل کلان کشور با رهبری هماهنگ است

فعال اصولگرا گفت: دولت پزشکیان دو مزاحم بزرگ طرف است که اولین آن کاسبان تحریم هستند. این افراد یک باند هستند که بخشی آن‌ها پنهان هستند و یک سری عوامل آشکار هم دارند که به هر گونه تصمیمی که برای رفع تحریم گرفته شود، انگ و برچسب می‌زنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا در خصوص مصاحبه مسعود پزشکیان رئیس جمهوری با  شبکه NBC آمریکا و مذاکرات ایران و آمریکا، گفتگویی با جماران انجام داده است که در ادامه می خوانید؛

فعال اصولگرا معتقد است با توجه به اینکه تا کنون پزشکیان نشان داده که در تمام موضوعات در هماهنگی با رهبری عمل می‌کند، اکنون منطقا اظهارات وی در حوزه سیاست خارجی نیز با رهبر انقلاب هماهنگ‌شده است.

وی با اشاره به اینکه رئیس‌جمهور، رئیس شورای عالی امنیت ملی است، اظهار کرد: مسائل کلان نظام از جمله موضوعات مربوط به سیاست خارجی، در شورای عالی امنیت ملی طرح می‌شود و مصوبات این شورا باید به تایید رهبری برسد. بنابراین می‌توان گفت رئیس‌جمهور اختیارات گسترده‌ای دارد که بخش زیادی از آن‌ها، منوط به تایید رهبری است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به صحبت‌های رهبری در مورد اینکه مسائل کلان سیاست خارجی از اختیارات مقامات عالی نظام است، افزود: لذا رئیس‌جمهور تنها یکی از افرادی است که در حلقه تصمیم‌گیری برای روابط بین‌الملل قرار دارد. اکنون که در شرایط خاص منطقه‌ای و جهانی قرار داریم، رویکردهای سیاست خارجی باید در سطح عالی‌ترین مقامات کشور و به خصوص رهبری تنظیم شود.

مهاجری ادامه داد: من فکر می‌کنم سخنرانی‌های اخیر رئیس‌جمهور چه در مورد مذاکره با آمریکا و چه در مورد مسائل دیگر، قاعدتا باید با هماهنگی رهبری صورت گرفته باشد؛ خصوصا که خود آقای پزشکیان بارها اعلام کرده که مسائل کلان کشور را با رهبر انقلاب هماهنگ می‌کند. بنابراین عقل حکم می‌کند که بپذیریم هر آنچه که آقای پزشکیان مطرح می‌کند، کلیات آن به تایید رهبری رسیده است.

وی با اشاره به رویکرد سیاست خارجی سه دولت قبلی، بیان کرد: دولت آقای رئیسی با وجود اینکه از اختیارات قابل توجهی در حوزه سیاست خارجی برخوردار بود، اما به دلیل ضعف ساختاری و ضعف شخصیتی مسئولان آن دولت، نتوانست کاری را انجام دهد؛ در حالی که در آن زمان دولت ترامپ نبود و در منطقه نیز جمهوری اسلامی دست بالاتری داشت. اما متاسفانه در آن دولت به دلیل ترک فعل‌های غیر قابل بخشش و بزرگی که رخ داد، تحولی در سیاست خارجی حاصل نشد.

این فعال سیاسی اصولگرا اضافه کرد: در دولت روحانی طبق چیزی که بعدها گفته شد، برخی از اقدامات مربوط به سیاست خارجی کشور، خارج از گفتمان رهبری صورت گرفت و به همین دلیل از یک مقطعی به بعد، احساس شد که نوعی دوگانگی در حاکمیت نسبت به سیاست خارجی وجود دارد و این عملا کار را به تعویق انداخت. در دولت احمدی‌نژاد هم که رئیس‌جمهور وقت به دنبال تک‌روی در سیاست داخلی و خارجی و حتی خلق نوعی اتوریته برای خود و اطرافیانش بود و او هم به موفقیتی در سیاست خارجی دست نیافت.

مهاجری ادامه داد: دولت پزشکیان تفاوت قابل توجهی با این سه دولت دارد و می‌تواند با هماهنگی با رهبری، مشکلات را از سر راه خود بردارد، اما با دو مزاحم بزرگ طرف است که اولین آن کاسبان تحریم هستند. این افراد یک باند هستند که بخشی آن‌ها پنهان هستند و یک سری عوامل آشکار هم دارند که به هر گونه تصمیمی که برای رفع تحریم گرفته شود، انگ و برچسب می‌زنند. مزاحم دوم کسانی اند که مخالفت‌های ایدئولوژیک دارند و معتقدند که باید تا همیشه با آمریکا سر ستیز داشت. بخش زیادی از این افراد، کسانی اند که به دنبال حاشیه‌سازی و جنجال‌آفرینی هستند.

با وجود تمام محدودیت‌هایی که قوه مجریه با آن رو به روست، دولت پزشکیان تمام تلاش خود را به کار گرفته تا مشکلات کشور را حل کند و در این میان، تلاش برای هماهنگی با رهبری و عبور نکردن از خطوط قرمز ایشان، مهمترین نقطه قوت دولت چهاردهم است که به آن کمک می‌کند رویکردهای اصلاح‌طلبانه خود را بهتر اجرا کند. در چنین شرایطی بسیاری معتقدند که اساسا باید به اظهارنظرات خلاف منافع ملی تندروها، صرفا به چشم نوعی دست‌وپازدن نگاه و از کنار آن‌ عبور کرد.

۲۹۲۱۸

کد خبر 2014287

برچسب‌ها

خدمات گردشگری