به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور جدید آمریکا در روز اول حضور دوباره در کاخ سفید، تعداد زیادی فرمان اجرایی را امضا کرد. اولین ساعات حضور ترامپ در کاخ سفید با امضای فرمانهای اجرایی یا لغو فرمانهای «جو بایدن» رئیسجمهور پیشین آمریکا همراه بود. از جمله اینکه بار دیگر آمریکا را از توافق اقلیمی پاریس خارج و صدها نفر را که در شورش کنگره در سال ۲۰۲۱ نقش داشتند، عفو کرد. او همانند دوره اول ریاستجمهوری خود، آمریکا را از سازمان بهداشت جهانی نیز خارج کرد.
در این راستا خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش داد ترامپ روز دوشنبه یک فرمان اجرایی نیز با موضوع معلق کردن همه برنامههای کمکهای خارجی ایالات متحده را امضا کرده تا بعد از بررسی مطابقت این برنامهها با اهداف سیاسی خود درباره از سرگیری آنها تصمیم بگیرد.
این در حالی است که مشخص نیست به موجب این فرمان ترامپ چه حجمی از این کمکها تعلیق شدهاند چون بودجه بسیاری از این برنامهها قبلا از سوی کنگره آمریکا تصویب و تخصیص داده شده و الزاما در صورتی که تا الان مصرف نشده باشند باید مصرف شوند.
در متن این فرمان اجرایی ترامپ که در روز نخست بازگشت او به کاخ سفید امضا شد ذکر شده است: «صنعت و بروکراسی کمکهای خارجی همراستا با منافع آمریکا نیستند و در بسیاری از موارد با ارزشهای آمریکایی مغایرت داشته و ایدههایی را در کشورهای خارجی ترویج میدهند که تضاد مستقیم با روابط متوازن و با ثبات کشورها هم در داخل و هم در بین خود آنها دارند و به این ترتیب باعث بی ثبات شدن صلح جهانی میشوند.»
ترامپ در ادامه اعلام کرد: «دیگر هیچ یک از کمکهای خارجی ایالات متحده به نحوی که کاملا با سیاست خارجی رئیس جمهور ایالات متحده همخوانی نداشته باشد تخصیص داده نخواهد شد.»
به نوشته «آسوشیتدپرس»، «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه دولت جدید ترامپ هفته گذشته به اعضای کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در جریان جلسه استماعی به منظور تایید انتصابش گفت: «هر دلاری که ما خرج میکنیم، هر برنامهای که ما تامین بودجه میکنیم و هر سیاستی که ما پیگیری میکنیم باید با جواب دادن به سه سوال موجه دانسته شود: اینکه آیا آمریکا را ایمنتر میسازد؟ آیا آمریکا را قدرتمندتر میسازد؟ آیا آمریکا را موفق تر میسازد؟»
فرمانی که ترامپ امضا کرد به روبیو یا فرد منتصب توسط او اختیار میدهد تا با رایزنی با دفتر مدیریت و بودجه ایالات متحده تصمیمات در حوزه این کمک ها را اتخاذ کند. وزارت امور خارجه ایالات متحده و آژانس توسعه بینالملل آمریکا سازمانهای اصلی دولت واشنگتن که بر کمکهای خارجی این کشور نظارت میکنند، هستند.
ترامپ پیش از این برنامههای کمکهای خارجی ایالات متحده را به ویژه با مشاهده صرف میلیارد ها دلار برای کمک به اوکراین در جنگ با روسیه مورد انتقاد قرار داده است.
آخرین حسابرسی رسمی نسبت به کمکهای خارجی ایالات متحده را به اواسط ماه دسامبر در دولت جو بایدن بر میگردد که نشان داد این دولت ۶۸ میلیارد دلار را در برنامههای کمکها به ۲۰۴ کشور و منطقه در جهان به بهانههای مختلف صرف کرده است.
در این میان رژیم صهیونیستی با دریافت ۳.۳ میلیارد دلار در هر سال، مصر با دریافت ۱.۵ میلیارد دلار در هر سال و اردن با دریافت ۱.۷ میلیارد دلار در هر سال در زمره بزرگترین دریافت کنندههای کمکهای ایالات متحده بودهاند و بعید است که در نتیجه تصمیمات ترامپ کمکهای آنها کاهش چشمگیری پیدا کند چون مبالغ کمکهای آنها در بستههای بلند مدتی که بعضا به چند دهه قبل بر میگردد درج شده و در موارد متعدد تحت کنترل شرایط الزامی در معاهدهها قرار میگیرند.
به طور سنتی دولتهای جمهوریخواه در ایالات متحده تصمیم به قطع یا کاستن از بودجههای اهدایی با آژانسهای سازمان ملل از جمله در بخشهای صلحبانی، حقوق بشر و پناهندگان گرفتهاند. دولت اول دونالد ترامپ نیز در راستای کاستن از کمکهای خارجی ایالات متحده تصمیماتی اتخاذ کرد از جمله اینکه پولهای اهدایی به چندین آژانس سازمان ملل از جمله صندوق جمعیت سازمان ملل و همچنین بودجه اهدایی به تشکیلات خودگردان فلسطین را معلق کرد.
311311
نظر شما