وقتی پستچی «سه بار» در می‌زند!

در هفته های اخیر پیام‌های در ارتباط با احضار به دادگاه برای شهروندان اصفهان در پیام رسانهای مختلف از جمله سروش، از سوی شرکت پست و گاه با تصویری مشابه پستچی محلات ارسال شده است که به آنها اطلاع می دهد که سه بار به منزل آنها مراجعه شده و برای دریافت ابلاغیه حضور نداشته‌اند و باید برای عدم »جلب»، به لینکی مراجعه کنند، این پیامها کاملا جعلی است.

به گزارش  خبرآنلاین از اصفهان، در  روزهای اخیر پیام هایی برای شهروندان اصفهان در پیام رسانهای مختلف از جمله سروش ارسال شده است مبنی بر اینکه، پستچی سه بار برای تحویل ابلاغیه‌ای به درب منزل آنها مراجعه کرده است اما کسی جوابگو نبوده است.

در ادامه پیام از شهروندان درخواست می شود که برای جلوگیری از جلب به دادگاه، به یک لینک (که در آن از سامانه ثنا اسم برده شده است) مراجعه کنند و یا لینک دانلود اپلیکیشن «عدالت همراه» از مایکت اضافه شده است.

نکته قابل توجه اینکه مطابق برخی از اعلام‌های شهروندان، تصویری کاملا مشابه پستچی محله، در آیدی دروغین درج شده است که ممکن است موجب اشتباه مخاطبان شود!، بنا بر اعلام روابط عمومی پست اصفهان این موضوع نیز از سوی کلاهبرداران بعید نیست.

بنا بر اعلام پلیس فتای اصفهان نیز این نوع لینک‌ها کاملا جعلی بوده و هر نوع کلیک بر وی ان با احتمال هک گوشی همراه است.

در این ارتباط سرهنگ نعمت الله طاهرپور  رئیس پلیس فتای اصفهان با اشاره به برداشت غیرمجاز ۸ میلیارد ریال از حساب بانکی یک شهروند گفت: در بررسی های صورت گرفته مشخص شد شاکی پس از دریافت پیامکی حاوی لینک جعلی با موضوع مشاهده ابلاغیه الکترونیکی اقدام به بازکردن لینک نموده که پس از آن متوجه شده مبلغ هشت میلیارد ریال از حساب وی برداشت شده است.

شناسایی ۲۰ حساب بانکی که مبلغ کلاهبرداری به آن واریز شده بود!

وی افزود: در این خصوص کارشناسان پلیس فتا با اقدامات هوشمندانه پلیسی ۲۰ حساب بانکی که مبالغ کلاهبرداری شده به آن ها واریز شده بود را شناسایی و ضمن هماهنگی با مرجع قضائی نسبت به مسدود کردن حساب ها و عودت کل وجوه به حساب مالباخته اقدام کردند.

این مقام انتظامی به شهروندان توصیه کرد: شهروندان باید دقت کنند که فریب پیامک‌های دریافتی از منابع نامعتبر و سرشماره‌های شخصی را نخورده و از باز کردن لینک‌های ارسال شده از سوی افراد ناشناس یا آشنایان نزدیک به صورت پیامکی و یا در شبکه‌های اجتماعی خودداری و در صورت بروز هرگونه مشکل و مواجهه با جرائم رایانه‌ای با مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس Fata.gov.ir  و یا با شماره‌گیری ۰۹۶۳۸۰ مرکز فوریت‌های سایبـری موضوع را با کارشناسان پلیس فتا درمیان گذارند.

همچنین روبط عمومی پست اصفهان و دفتر ارتباطات و امور بین‌الملل شرکت ملی پست نیز اعلام کرده است: عده‌ای که با حساب کاربری جعلی، خود را پستچی معرفی کرده و به صورت پیامک یا در پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی داخلی با تصاویری از نامه رسان، به کاربران پیام می‌دهند، هیچگونه ارتباطی با این شرکت ندارند.

بنا بر اعلام روابط عمومی پست اصفهان شهروندان و هم استانی های عزیز باید دقت کنند که شرکت پست هیچ‌گاه در قالب پیامک یا پیام در پیام‌رسان‌های فضای مجازی از مشتریان درخواست واریز وجه نمی‌کند و یا در پیام رسانهای مجازی پیام نمی دهد.

قرار است با پیگیری شرکت ملی پست به زودی پیام‌های این شرکت با سرشماره رسمی Iran Post ارسال می شود، همچنین هر نوع اعلام در ارتباط با ابلاغیه های دادگستری با سرشماره ADLIRAN  پیامک می شود و لازم است مردم از کلیک بر روی لینک هایی که با شکاره های نامعتبر در هر نوع پیام رسانی ارسال می شود بپرهیزند.

چگونگی جلوگیری از هک گوشی پس از کلیک روی لینک جعلی!
 
باید بدانیم که کلاهبرداران سایبری با ترفندهای فریبنده، دنبال اطلاعات ما هستند!  از یک سو این افراد با ارسال لینک ابلاغیه جعلی در پیامک پیام رسانهای اجتماعی به هک گوشی شما می پردازند و از سوی دیگر با ارسال پیام کمک مالی از موبایلهای دوستان و آشنایان شما که اغلب هک شده است، آن هم با لحنی کاملا محترمانه و مشابه دوستتان از شما درخواست واریز وجه می کنند.

باید توجه داشته باشیم که در شرایطی که به هر دلیل منتظر یک ابلاغیه هستیم، باید از داشتن استرس پرهیز  کنیم تا ناخواسته در دام کلاهبرداران نیافتیم و همواره توجه داشته باشیم که هیچ ابلاغیه ای با پیامک شماره ناشناس برای شما ارسال نمی شود و هیچ گاه خود شخص پستچی به شما در ارتباط با عدم حضور در منزل برای دریافت ابلاغیه هشدار نمی دهد و همان گونه که بیان شد تمام ابلاغیه های با سرشماره رسمی ADLIRAN  اطلاع رسانی می شود.

گوشی را در حالت پرواز قرار دهید

بنابراین هرگز روی لینک‌های ناشناس کلیک نکنید و  اگر ناخواسته لینکی را باز کردید، گوشی را در حالت پرواز قرار دهید، در همین حالت در صورت امکان تمام اطلاعات گوشی خود را برداشت کرده و پیش از استفاده مجدد از موبایل، گوشی را به حالت کارخانه برگردانید و حتما پیش از هر اقدامی برای کمک در این زمینه با پلیس فتا تماس بگیرید.

46

کد خبر 2009890

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =