به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن هاشمی در روزنامه هممیهن نوشت: سخن گفتن درباره شخصیت پیچیده و ذوابعادی، نظیر آیتالله اکبر هاشمیرفسنجانی دشوار است اما با توجه به شرایط حساس و چالشبرانگیز کشور و تهدیدی که متوجه آینده ایران است، برآنم به موضوع مهمی بپردازم و آن همانا هشدارهای خاص آیتالله است.
ایشان همواره و هرروز در اندیشه آینده ایران و زندگی مردم بود و درجهت توسعه کشور و تامین منافع ملی میکوشید و آثار این تلاش در سخنان، خاطرات و فعالیتهای ایشان مشهود است اما در مقاطعی خاص که خطری بزرگ را متوجه آینده ایران و انقلاب میدید، از هشدارهای خاص استفاده میکرد و در هشتمین سالگرد به چهار نمونه اشاره میکنم:
پایان جنگ
مقطع اول پایان جنگ بود. یک سال از تصویب قطعنامه ۵۹۸ در شورای امنیت سازمان ملل میگذشت اما جریان سوپرانقلابی مانع پذیرش آن در کشور شده بود. شکستهای بهار سال ۱۳۶۷ در جبههها نیز بسیار نگرانکننده مینمود. ایشان با هشدار خاص خود به امام خمینی درباره لزوم پایان جنگ (منضم به نامههای مسئولان کشو) پیشنهاد داد: خود قطعنامه را بپذیرد و سپس محاکمه و حتی اعدام شود اما آتش جنگ خاموش شود. امام خمینی با تصمیم تاریخی خود، شخصاً مسئولیت قبول قطعنامه را پذیرفت و صلح را برای کشور به ارمغان آورد.
جنگ کویت
پس از پایان جنگ، دوران اوج قدرت ایران در منطقه و نیاز غرب و آمریکا برای حل تنش با ایران در زمان جنگ کویت بود و ایشان در شورای عالی امنیت ملی، موضوع حل تخاصم عزتمندانه با آمریکا را طرح و تدوین کرد و به خطرات تنش آمریکا برای آینده ایران پرداخت. این پیشنهاد و هشدار اما به نتیجه نرسید.
پرونده هستهای
حدود ۲۰ سال قبل و در آستانه ارجاع پرونده هستهای کشور به شورای امنیت که آیتالله هاشمیرفسنجانی ضمن تأکید بر حقوق مسلم هستهای کشور، پیامدهایی نظیر تحریم و خطرات بعدی را برای آینده کشور گوشزد کرد و خواستار جلوگیری از آن شد اما با برکناری مسئولان میانهروِ پرونده هستهای، قطعنامههای مکرر شورای امنیت علیه ایران با آرای مثبت چین و روسیه تصویب شد و کشور در وضعیت تحریم و تهدید قرار گرفت و اگرچه با توافق برجام برای چند سال سایه این تحریمها کمرنگ شد اما ممکن است مجدداً کشور به شرایط خطرناک شورای امنیت بازگردد.
برونمرزی
هشدار خاص و چهارم درباره فعالیتهای برونمرزی بود و با توجه به روابط نزدیک و صمیمانهای که با سردار سلیمانی از دوران دفاع مقدس داشت، بر میانهروی، جلوگیری از تکرار تجربه تلخ واحد نهضتها در ابتدای انقلاب، پرهیز از دخالت فیزیکی و لزوم همراه ساختن جهان اسلام با محور مقاومت از طریق دیپلماسی اصرار داشت و متأسفانه با رحلت ایشان در دی ۱۳۹۵ و شهادت سردار سلیمانی در دی ۱۳۹۸، آسیبهای زیادی متوجه محور مقاومت گردید و خطرات جدیای نیز کشور را تهدید میکند.
امروز اگرچه اکبر هاشمیرفسنجانی در میان ما نیست اما راه و روش او (عقلانیت، میانهروی و جلوگیری از تهدید کشور و تامین منافع ملی و معیشت عمومی) باید در درون ما وجود داشته و نصبالعین و راهنمای ما باشد. مسئولان ما به هاشمیای درونی نیاز دارند تا در مواقع حساس هشدار دهند و از اتخاذ تصمیمات نادرست و تندروی جلوگیری کنند ولو به قیمت آبرو، جایگاه و حتی جان آنان تمام شود.
۲۵۹
نظر شما