صادق خلخالی: من فقط یک زن دارم/ مردی شوخ و با احساس هستم/ آن‌ها که ریگی در کفش دارند از من می‌ترسند

تعدد زوجات روی پایه‌ی عدل و انصاف است و در موارد ضروری است که مردها می‌توانند ۲ زن اختیار کنند و این در جامعه‌ی ما فعلا حل‌شده می‌باشد چراکه اکثریت از عهده‌ی مخارج زندگی با داشتن یک زن هم برنمی‌آیند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در نیمه‌ی دی‌ماه ۱۳۵۸ و در بحبوحه‌ی ثبت‌نام کاندیداهای دور نخست انتخابات ریاست‌جمهوری، خبرنگار کیهان با صادق خلخالی حاکم شرع دادگاه‌های انقلاب که چند وقتی در سکوت به سر می‌برد و دیگر در صدر اخبار نبود به گفت‌وگو نشست. خلخالی در ماه‌های نخستین پس از انقلاب بسیاری از رجال لشکری و کشوری رژیم پهلوی از جمله هویدا و سپهبد رحیمی را به جوخه‌ی اعدام سپرد. خبرنگار کیهان در این گفت‌وگو درباره‌ی مقامش در مقام حاکم شرع، رئیس‌جمهور آینده، زنان و نقش آنان در جامعه، نگاه اسلام به زنان و... پرسید. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را به نقل از کیهان مورخ ۱۶ دی ۵۸ می‌خوانید:

از خودتان که بگذریم به نظر شما چه کسی افتخار اولین ریاست‌جمهوری کشور جمهوری اسلامی ایران را به چنگ خواهد آورد؟

من هیچ‌کس را در مقابل خودم برای احراز این پست قبول ندارم، ولی به حکم اجبار بنی‌صدر را مورد تایید قرار می‌دهم و به احتمال ۹۰ درصد «بنی‌صدر» رئیس‌جمهو خواهد شد. لیکن مدت زیادی در این پست دوام نخواهد آورد چراکه یک‌صدم قاطعیت مرا ندارد.

چرا از حاکمیت شرع خود را کنار کشیده‌اید؟

من کنار نکشیده‌ام. حاکمیت شرع چیزی نیست که من خود را از آن کنار بکشم و آقا هم که ما را عزل نکرده است و شما به چشم می‌بینید که هنوز هم حکم صادر می‌کنم.

در مورد رسیدگی به شکایات مردمی که به شما مراجعه می‌کنند، چه عکس‌العملی نشان می‌دهید؟

توصیه می‌کنیم به این طرف و آن طرف، مردم و ادارات نیز به توصیه‌ی من گوش می‌کنند و به کار بعضی از شاکیان ترتیب اثر داده می‌شود. و نوعا کار تبعیدی‌ها و زندانی‌ها به من مراجعه می‌شود.

موردی پیش آمده است که به توصیه‌ی شما ترتیب اثر داده نشود؟

چه بسا بله، امکان دارد چون عده‌ای هم مخالف ما هستند، به توصیه‌ی ما گوش نمی‌کنند. گذشته از این‌ها ما توصیه‌ی خلاف شرع و قانون مصلحت کشور که به کسی نمی‌کنیم.

یک حاکم شرع چه وظایفی دارد و تابع چه مقرراتی می‌باشد؟

حاکم شرع در اسلام، باید با عدل قضاوت کند و حیف و میل نکند و توجه‌اش به هیچ‌کسی نباشد و بدون پیرایه و در نظر گرفتن یک جهت خاص، با عدالت قضاوت کند و حق را به حق‌دار بدهد. داد مظلوم را بستاند، مستکبر را تنبیه کند و مستضعف را تقویت کند و این بنای اسلام است.

شما به عنوان یک کارشناس مسائل اسلامی چه نظریات و یا انتقادی نسبت به شورای انقلاب دارید؟

من اصلا این شورا را شورای انقلاب نمی‌دانم، یعنی افرادش را افرادی انقلابی نمی‌دانم و چون افراد را افراد انقلابی نمی‌دانم قهرا مجتمع این‌ها را مجتمع انقلابی نمی‌دانم و بنابراین این‌ها شورای انقلابی نیستند و این عقیده‌ی من است و شاید هم همه‌ی این‌ها با من مخالف باشند. مثل یک مجتمعی که یک عده ترسو جمع بشوند و اسم‌شان را بگذارند مجتمع شیران، این‌ها که شیر نمی‌شوند. مثل این‌که در قم هم به ترسوها می‌گویند «جگر» (عجب آدم جگرداری است).

به نظر شما زن چگونه موجودی است؟

زن یک موجود عالی است که تربیت انبیا و اولیا و بزرگان و ائمه در روی زانوی زن‌ها و مادرها انجام گرفته است. مادران مقام شامخی در اسلام دارند و خدا زن‌ها را محترم می‌داند. «مریم» را با قداست تعریف می‌کند و همین‌طور در تاریخ اسلام برمی‌خوریم به حضرت «خدیجه» و و حضرت «صدیقه طاهره» فاطمه زهرا و حضرت «زینب» که هریک از این‌ها در راه اسلام از عزیزترین چیزهای خود مضایقه نکرده‌اند و ارزنده‌ترین خدمت‌ها را به اسلام کردند و در انقلاب اسلامی ایران با چشم خود دیدیم که زن‌ها پا به پای مردان و دخترها پا به پای جوانان بلکه در بعضی موارد با عزمی راسخ‌تر قدم گذاشته و این انقلاب را به ثمر رساندند و حالا هم سهم بسزایی دارند.

زن در اسلام به آن عنوان غربی مطرح نیست که یک شیئی بزک‌کرده باشد. زن عهده‌دار وظیفه‌ی سنگینی است که فرزندانش را طوری تربیت کند که سراسر شور و شوق و مبارزه و احساسات باشند و در برابر مشکلات ایستادگی کنند. این غربی‌ها مقام زن را تنزل داده‌اند به موجود پست و حقیر که فقط و فقط اسباب و آلت بلااراده‌ی شهوت‌رانی مردها باشد و حال این‌که زن در اسلام بزرگ‌ترین مقام و مسئولیت‌ها را به عهده دارد. زن‌های خوب می‌توانند فرزندان خوب تربیت کنند و درنتیجه جامعه را رو به کمال ببرند و زن‌ها وقتی بد باشند، اثر خودشان را مستقیما روی فرزندان می‌گذارند و بالنتیجه جامعه رو به زوال می‌رود. خاندان و یا دودمان کثیف پهلوی طی ۵۷ سال در این کشور کوشیدند که مقام زن را تنزل بدهند و زن را در ایران مانند غرب به یک موجود فریبکار و فتنه‌انگیز و طناز و عشوه‌گر و عروسکی و بالاخره توپ فوتبال معرفی کنند و مردهای خوش‌گذران این‌ها را به همدیگر پاس بدهند و حتی از حیوانات هم زن را پست‌تر جلوه دادند و این نازل‌ترین مقام برای یک زن بود. خوشبختانه در این برهه از زمان، اسلام درخشید و مقام زن را بالا برد و به اوج والای انسانیت رسانید و او را از ورطه‌ی انحطاط رهایی بخشید.

چرا زن در اسلام نمی‌تواند قاضی باشد؟

اسلام در این مورد چیزی نگفته است و شاید این فتوای فقهی باشد که زنان نمی‌توانند قاضی باشند. و به نظر من زنان باید قاضی‌پرور باشند و قاضی تربیت کنند. بعضی کارهاست که از زن‌ها ساخته است و بعضی کارها از مردها ساخته است. در این مورد مشهور است بین علما که چون زن از یک روحیه‌ی لطیف برخوردار است و در موارد حاد نمی‌تواند تصمیم سخت اتخاذ کند در این‌گونه موارد نباید دخالت کند و قاضی نشدن زن‌ها هم نقصی برای‌شان تلقی نمی‌شود.

اسلام تا چه حد برای زن آزادی عمل قائل شده است؟

در حدود مقررات شرعی و عرفی آزادی دارد و در معاملات و خرید و فروش و در خانه‌داری و خلاصه در هر کاری آزادی دارد مگر در جایی که منع شرعی پیش بیاید.

چه شغلی را برای یک زن مناسب می‌دانید؟

بهترین شغل‌ها برای زن‌ها خانه‌داری و خدمت در فرهنگ آموزش و بالا بردن سطح فکر جامعه همچنین رسیدگی و تبلیغ در جامعه‌ی زنان، چراکه ما در زمان انقلاب دیدیم که تبلیغ بعضی از خانم‌ها در جامعه‌ی نسوان تاثیر بسزایی داشت و در این مورد زن‌ها بزرگ‌ترین رل را ایفا کردند.

گفته می‌شود زنان هم در حوزه‌ی علمیه‌ی قم تحصیل می‌کنند، برنامه‌ی تحصیل آن‌ها به چه ترتیب است؟

بله در حوزه‌ی علمیه‌ی قم زنان هم تحصیل می‌کنند و تحصیل آن‌ها هم مثل طلبه‌های مرد است [...] این امکان هم وجود دارد که یک زن به مرحله‌ی اجتهاد نیز برسد.

ناراحتی زنان از این است که بعد از حاکم شدن قوانین اسلامی، مسئله‌ی تعدد زوجات برای‌شان دردسر ایجاد کند، نظر شما در این باره چیست؟

نه، زن‌ها خیال‌شان راحت باشد که تعدد زوجات برای‌شان دردسر ایجاد نمی‌کند و چنین چیزی نیست که هر مرد از راه بولهوسی برود و چند زن اختیار کند و مسئله به این سادگی نیست. تعدد زوجات روی پایه‌ی عدل و انصاف است و در موارد ضروری است که مردها می‌توانند ۲ زن اختیار کنند و این در جامعه‌ی ما فعلا حل‌شده می‌باشد چراکه اکثریت از عهده‌ی مخارج زندگی با داشتن یک زن هم برنمی‌آیند.

شایعه است که شما ۳ زن دارید. این صحت دارد؟

خیر من فقط یک زن دارم و این شایعه نیز از آن شایعه‌هاست که مطابق معمول برای ما می‌سازند.

رابطه‌ی شما با همسرتان چطور است؟ آیا  در منزل هم خشن هستید؟

رابطه‌مان بسیار نیکوست و برخلاف اذهان عمومی من مردی شوخ‌ و با احساس هستم.

چرا مردم از شما می‌ترسند؟

البته آن‌ها که ریگی در کفش دارند از من می‌ترسند، و این به خاطر قاطعیت من است، وگرنه مردم عادی که ما را از خود می‌دانند.

شما تاکنون حکم اعدام چند زن را صادر کرده‌اید.

(با تعجب) من تاکنون حکم اعدام هیچ زنی را صادر نکرده‌ام و اصلا من با این کار و این جریانات مخالف بودم. با اعدام چند زن که جامعه مطهر نمی‌شود.

حال که با اعدام زنان روسپی مخالف هستید، چگونه می‌شود آن‌ها را به راه آورد و فساد جامعه را از بین برد.

باید آن‌ها را تربیت و ارشاد کرد که توبه کنند و بعد شوهر کنند و در صورت کلی‌تر امکانات مالی در اختیار آن‌ها قرار داد که دیگر محتاج نباشند و دست از این کار بکشند. وقتی فقر و سیه‌روزی نباشد، این‌ها هم درست می‌شوند و من فکر نمی‌کنم در بین زنان روسپی کسانی باشند که معتاد به این کار باشند و این‌ها به خاطر فقر و محیط ناسالم و تبلیغات نادرست و فرهنگ بی‌خانمان که در دوره‌ی پهلوی حاکم بود و بقایایش هنوز هم در جامعه‌ی ما ظهور دارد به این کار کشانده شده‌اند. ما اگر بخواهیم فقط یک درصد اسلام واقعی را پیاده کنیم تا آن موقع هفت تا کفن پوسانده‌ایم، اسم مملکت‌مان را گذاشته‌ایم جمهوری اسلامی، مملکت اسلامی که این همه دزد و محتکر و رباخوار و زمین‌خوار و هزار فرقه‌ی دیگر ندارد! مگر همه‌ی این‌ها از آمریکا آمده‌اند؟! نه، همه‌ی این‌ها در بین همین جامعه هستند پس باید ما کم‌کم پیش برویم و مردم و جامعه را در یک سطح گسترده اصلاح کنیم تا به یک انقلاب ناب دست یابیم.

پیامی برای جامعه‌ی زنان ندارید؟

جامعه‌ی زنان امروزه باید کوشش کنند همان‌طور که پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی که در خط امام هستند و ضد انقلاب را در هرجا سرکوب می‌کنند، آن‌ها نیز مثل روزهای انقلاب همبستگی و مبارزه‌ی خود را دوشادوش مردان ادامه دهند و با ارشاد فرزندان‌شان نارضایتی‌های موهومی که در بعضی از خانواده‌ها پیش آمده است از بین ببرند و در همه‌ی موارد از قبیل مبارزه با گرانی، کوشش در راه جهاد سازندگی و مبارزه با ضد انقلاب فعالیت‌شان روزافزون باشد تا انقلاب ما بی‌وقفه پیش برود. اگر همبستگی نباشد و جامعه‌ی زنان نسبت به این مسائل بی‌تفاوت باشند، وقفه در پیشرفت انقلاب ایجاد خواهد شد و خدای نکرده امکان این هم هست که انقلاب ما با شکست مواجه گردد و این شکستی است که با دست خودمان می‌پذیریم و پیش خداوند نیز مسئول خواهیم شد.

۲۵۹

کد خبر 2006667

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 6 =