به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا، صبح چهارشنبه خودروی «سایبر تراک» تولید شرکت تسلا که «ایلان ماسک» ریاست آن را برعهده دارد، مقابل هتل متعلق به «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در لاس وگاس منفجر شد که در جریان این انفجار یک نفر کشته و هفت نفر زخمی شدند. رسانههای آمریکایی در پی این رویداد گزارش دادند «متیو لیولزبرگر»، سرباز ۳۷ ساله یگان «کلاه سبز» ارتش آمریکا و اهل شهر کلرادو اسپرینگز به عنوان مظنون این انفجار شناسایی شده است.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، متیو لیولزبرگر که قبل از منفجر شدن خودروی مذکور در داخل خودرو با شلیک به خود به زندگیاش خاتمه داده است، یادداشتهایی را از خود بر جای گذاشته و در آنها تصریح کرده که این اتفاق به منزله یک «هشدار بیدارباش» نسبت به مشکلاتی است که گریبان ایالات متحده را گرفته و اینکه او نیاز داشته که ذهنش را از خاطرات بد دوران خدمت نظامی خود «پاکسازی کند.»
او در این یادداشتها که در تلفن همراهش از خود به جا گذاشته، نوشته است: «نیاز دارم ذهنم را از خاطره برادرانی که از دست دادم پاکسازی کرده و خود را از بابت فشار ناشی از جانهایی که گرفتهام تسکین بخشم.»
لیولزبرگر که از سال ۲۰۰۶ در ارتش آمریکا خدمت کرده و دو بار نیز در افغانستان استقرار یافته بود، در نامهای که از سوی مقامهای مسئول پیدا و منتشر شد، اظهار کرده است: «این یک حمله تروریستی نیست. این یک هشدار بیدار باش است. آمریکاییها تنها به خشونت و اتفاقات نمایشی توجه میکنند. چه راهی بهتر از یک نمایش چشمگیر با بمب و آتشبازی تا بتوانم پیام خود را به همه منتقل کنم.»
به نوشته آسوشیتدپرس، این انفجار باعث مجروح شدن هفت نفر به صورت سطحی شد اما هیچ آسیبی را به هتل بینالمللی ترامپ در لاس وگاس وارد نکرد.
مقامها اعلام کردند که لیولزبرگر در این حمله به تنهایی عمل کرده است.
نامهها و نوشتههای لیولزبرگر به موضوعات مختلفی پرداخته و شامل شکایتهای سیاسی، مشکلات اجتماعی و مسائلی داخلی و بینالمللی شامل جنگ اوکراین میشوند. در یکی از نامهها او بیان داشته است: «ایالات متحده به بیماری لاعلاج مبتلاست و به سمت فروپاشی حرکت میکند.»
جزئیات جدید درباره لیولزبرگر بعد از تحقیقاتی از سوی بازرسان آمریکایی درباره تعیین قصد این آمریکایی برای رساندن یک پیام سیاسی با منفجر کردن خودروی شرکت تسلا در برابر هتلی با نام رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، اعلام میشوند.
«دوری کورن»، مقام بلندپایه پلیس لاس وگاس گفت، مهندسان شرکت تسلا دادههایی از خودروی سایبرتراک را برای بازرسان استخراج کردند که شامل مسیرهای رانندگی لیولزبرگر بین ایستگاههای شارژ از کلرادو تا نیو مکزیکو، آریزونا و لاس وگاس میشوند.
کورن اظهار کرد: «ما با حجم بزرگی داده که باید بررسی شوند مواجه هستیم. هزاران ویدیو و عکس و سند و تاریخچه فعالیت در اینترنت وجود دارد و همه این دادهها باید تحلیل شوند.»
همچنین مقامهای پلیس آمریکا اعلام کردند لیولزبرگر سوءنیتی نسبت به دونالد ترامپ نداشته است. طبق این گزارش او در یکی از یادداشتهایی که بر جای گذاشته نوشته است لازم است آمریکاییها حول ترامپ و ایلان ماسک، مدیر عامل شرکت تسلا، متحد شوند.
ایلان ماسک در جریان تبلیغات مربوط به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده تبدیل به یکی چهرههای نزدیک به ترامپ شد. زمان وقوع انفجار خودروی سایبر تراک، نه ترامپ و نه ماسک هیچ یک در لاس وگاس نبودند.
«اسپنسر ایوانز»، مامور ویژه مسئول لاس وگاس در دفتر تحقیقات فدرال آمریکا (اف.بی.آی) روز جمعه گفت: «هر چند این حادثه احساسیتر و علنی تر از معمول است نهایتا به نظر میرسد که پرونده خودکشی غمانگیز یک سرباز کهنهکار ارتش با مدالهای نظامی فراوان است که با اختلال اضطراب بعد از سانحه و مشکلات دیگر دست و پنجه نرم میکرد.»
طبق اعلام بازرسان آمریکایی لیولزبرگر در نتیجه گلولهای که به سر خودش شلیک کرده جان خود را از دست داده است. بازرسان مشخص نکردند که او چطور در داخل خودروی سایبرتراک هم خودکشی کرده و هم همزمان جرقه انفجار در داخل خودرو را زده است.
طبق گزارش آسوشیتدپرس، در بین اشیای سوخته کشف شده در داخل خودرو یک سلاح دستی در زیر پای لیولزبرگر، یک سلاح گرم دیگر، مواد محترقه، یک گذرنامه، یک کارت شناسایی نظامی، کارتهای اعتباری، ساعت هوشمند و تلفن آیفون بودهاند. به گفته مقامها هر دو سلاح گرم به صورت قانونی خریداری شدهاند.
310310
نظر شما