چرا بهترین زمان برای پاک شدن از گناهان ماه رجب است؟

سخنران حرم مطهر رضوی گفت: در ماه رجب زمینه جلب تمام خیرات وجود دارد؛ این ماه، ماه رحمت است و خداوند تمام خیرات را در این ماه بر ما نازل کرده است.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، حجت‌الاسلام جعفر اسلامی‌فر روز ۱۳ دی ماه، همزمان با سالروز ولادت امام باقر(ع) در حرم مطهر رضوی ضمن تبریک این روز اظهار کرد: در طول عمر خطاهای زیادی در گفتار و رفتار با دیگران داریم حتی ممکن است از خدا غافل شویم لذا این باعث می‌شود تاریکی قلب انسان را فرا گیرد و باید این بدی‌ها را با ذکر خدا از خود دور کرد

بنابر روایت ایسنا، این خطیب حرم مطهر رضوی ادامه داد: بهترین زمان برای پاک شدن از آلودگی‌ها و پاک شدن و نزدیک شدن به خدا ماه رجب است، ماه رجب همانند ماه شعبان و ماه رمضان از ماه‌های بسیار با شرافت و با فضیلت است که در روایات اسلامی بر آن تأکید و توصیه شده به طوری که ماه رجب شهر اللّه الأصب یعنی ماه (سرای خداوند) نامیده شده که رحمت خدا در آن بر بندگان سرازیر است، پس شایسته است انسان‌های با ایمان بسیار استغفار و توبه کنند؛ چراکه در این ماه رحمت الهی آبشارگونه به بشر نازل می‌شود.

وی افزود: زمینه برای رحمت و مغفرت در ماه رجب فراهم است، لذا باید خود را در معرض این رحمت قرار دهیم؛ چراکه همه زمینه‌های سعادت فراهم است، مگر انسان خود نخواهد پاک شود؛ لذا اراده بر خوب شدن و در مسیر خوبی‌ها بودن، قدمی است که باید انسان بردارد بعدا خدای عزوجل توفیق آنان را در مسیر سعادت‌مندی بیشتر می‌کند.

اسلامی‌فر بیان کرد: خداوند در سوره یاسین به پیامبر(ص) می فرماید «تو هر کس را نمی‌توانی هدایت کنی بلکه تو کسی را می‌توانی هدایت کنی که خودش بخواهد هدایت شود و تصمیم بر هدایت و پاک شدن گرفته باشد» هیچ انسانی تا خودش نخواهد در هیچ مسیری رشد نخواهد داشت .

این کارشناس مذهبی عنوان کرد: در مسیر رشد معنوی قدم اول را باید انسان بردارد، لذا نباید گفت اگر خدا بخواهد من انسان خوبی می‌شوم چراکه زمینه‌های رشد را خدا فراهم کرده است، اما گام اول را باید خود انسان بردارد و اگر انسان قدم برندارد حتی پیامبر(ص) هم نمی‌تواند او را هدایت کند؛ این است که بلال حبشی و ابوذر هدایت می‌شوند و ابولهب که عموی پیامبر(ص) است هدایت نمی‌شود .

اسلامی‌فر ادامه داد: ماه رجب، شعبان و رمضان بهترین زمینه‌ها برای پاک شدن است اما این سوال مطرح است که گام اول را چگونه باید برداریم؟ پاسخ این است که برای قدم اول باید اعمالی که ائمه اطهار به ما دستور دادند در ماه رجب انجام دهیم.

وی تصریح کرد: روزه مستحبی یکی از این اعمال است که بسیار مورد تاکید ائمه اطهار و بزرگان دینی است البته ذکرها و ادعیه زیادی در این ماه‌ها مورد توصیه است.

این سخنران حرم مطهر رضوی بیان کرد: تاثیر اعمال مستحبی در تربیت، خودسازی و رشد معنوی بیشتر از واجبات است، چراکه عمل استحبابی با عشق انجام می‌شود و عملی که با عشق و میل قلبی انجام شود تاثیر آن بیشتر است

وی گفت: روزه ماه رمضان واجب است و مانند یک تکلیف واجب به آن عمل می‌شود نمازهای واجب نیز از باب تکلیف است که مورد توجه قرار می‌گیرد، اما وقتی انسان به عشق پروردگار و برای نشان دادن ارادت خود روزه مستحبی می‌گیرد و یا نماز مستحبی می‌خواند این عمل استحبابی در تزکیه و پاک سازی وی بسیار تاثیرگذار است.

اسلامی‌فر اضافه کرد: در واقع باید گفت که انجام اعمال مستحبی پلکان ترقی انسان در امور معنوی و رسیدن به درجات بالای انسانیت است، لذا در این خصوص تاکید زیادی از سوی بزرگان دینی به نماز و روزه مستحبی شده است.

وی با اشاره به فضیلت ماه رجب عنوان کرد: در ماه رجب زمینه جلب تمام خیرات وجود دارد، این ماه، ماه رحمت است و خداوند تمام خیرات را در این ماه بر ما نازل کرده است و ما اول باید در این مسیر گام برداریم.

این سخنران حرم مطهر رضوی گفت: در باب دعا کردن اینکه می‌گوییم خداوند خیر نصیبتان کند این خیر معانی زیادی دارد؛ اول اینکه خیر یک چشمه در بهشت است و با درخواست خیر برای دیگران یعنی بهشت را برای او از خداوند خواهانیم یک معنی خیر امنیت در دنیا است که از نعمت‌های بزرگ محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: همه خیر در چهار مورد جمع شده و ریشه و سرچشمه تمام خیرات این چهار مورد است؛ مورد اول این است که بنده خدا باشی، اینکه بنده خدا باشی سرچشمه بسیاری از خیرات و امنیت‌ها است؛ چراکه بنده خدا خیانت و ظلم نمی‌کند و از بندگان خدا در برابر ظلم و ستم دفاع می‌کند، او همچنین برای خود به تنهایی مال جمع نمی‌کند و حرص ندارد؛ لذا اگر فردی بنده شیطان و هوا و هوس باشد برایش ظلم کردن آسان است.

اسلامی‌فر بیان کرد: با توجه به اینکه اولین پایه خیر بندگی خداست، لذا خیر دوم پاداش بندگی است؛ پاداش بندگی از آنچه توقع داریم بیشتر است، خداوند بالاترین پاداش را برای اعمال انسان می‌دهد حتی اگر آن عمل ناقص باشد.

این خطیب حرم مطهر رضوی بیان کرد: سومین منشاء خیر دعا کردن است، خداوند می‌فرماید «دعا از بنده و اجابت از من» چراکه دعا کردن باعث رشد انسان می‌شود و این نتیجه دعا است که انسان را به رشد معنوی و انسانیت می‌رساند. در ماه رجب یکی از زمینه‌های رشد با دعاهای زیادی که وارد شده فراهم است.

وی گفت: چهارمین مورد این است که اگر می‌خواهی به تو خیر برسد برای همه خیر بخواه، اینجاست که اگر آنچه را برای خود می‌پسندی برای دیگران نیز بپسندی، خیر دنیا و خیر آخرت نصیب بشر می‌‎شود.

اسلامی‌فر با اشاره به دعای یا مَنْ اَرْجوه از دعاهای امام صادق(ع) که به خواندن آن در ماه رجب سفارش شده، اظهار کرد: بر اساس این دعا در ماه رجب امید است تمام خیرات به ما برسد. زمینه‌چینی برای رحمت الهی در ماه رجب با اعمالی که وارد شده بسیار زیاد است و یکی از آن اعمال مورد تاکید روزه مستحبی است علاوه براین نیز به غسل مستحبی و ذکر استغفار بسیار تاکید شده است.

وی اضافه کرد: در اهمیت روزه ماه رجب همین بس که اگر کسی به دلیل کهنسالی و یا بیماری  توانایی روزه ندارد ذکرهایی است که ثواب روزه‌داران ماه رجب را  به او می‌دهند که این اذکار در کتب ادعیه وارد شده است. اولین جمعه از ماه رجب امشب است که به لیله الرغائب معروف است و در این شب اعمالی وارد شده و باید در این شب بافضیلت به بندگی خدا مشغول شد تا از برکات آن بهره‌مند شویم.

کد خبر 2005636

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =