ایجاد سامانه‌های هوشمند خدمات‌رسانی و ترویج آثار برجسته ایرانی-اسلامی

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: کتابخانه‌های عمومی مأمن میراث معنوی ما هستند و ترویج آثار برجسته ایرانی و اسلامی باید در دستور کار قرار گیرد و نشست‌ها با این موضوع، ادامه پیدا کند.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، آیین تکریم و معارفه دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، بعدازظهر چهارشنبه ۵ دی با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس هیئت امنای کتابخانه‌های عمومی، مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونین و مدیران ستاد و استان‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در سالن جلسات ستاد مرکزی نهاد برگزار شد.

بنابر روایت مهر، آزاده نظربلند، دبیرکل جدید نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این آیین در سخنانی ضمن تقدیر از رئیس‌جمهور، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ‌دوست و دغدغه‌مند فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای هیئت امنای نهاد کتاب‌خانه‌ها به دلیل حسن اعتماد به وی و قدردانی از زحمات دبیران‌ کل ادوار به‌ویژه مهدی رمضانی، معاونان و مدیران مجموعه گفت: امیدوارم امانت‌دار شایسته‌ای برای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور باشم، چرا که نهاد کتابخانه‌ها رکن استوار توسعه فرهنگی و اجتماعی کشور است. کتابخانه‌‎های عمومی نه مکانی برای نگاه‌داشت کتاب‌ها، بلکه محلی برای بالندگی فکر، تعامل فرهنگی، و زایش خردجمعی است.

توسعه دسترسی به کتابخانه و منابع کتابخانه‌ای، ادامه خواهد داشت

وی با بیان اینکه کتابخانه‌ها روح عدالت فرهنگی هستند و در هر گوشه از ایران‌زمین می‌درخشند، افزود: کتابخانه‌هایی که نه تنها به کتاب‌ها، بلکه با نیروی انسانی توانمند، خلاق و پویا زنده‌اند. کتابدارانی که روح و حیات را در کتابخانه‌ها جاری می‌کنند و کتابخانه‌ها را به مراکز یادگیری و پیوند اجتماعی تبدیل می‌کنند.

نظربلند با اشاره به کلان‌برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت وفاق ملی، گفت: امروز که دولت چهاردهم، در راستای تحقق آرمان‌های بلند عدالت فرهنگی، مردمی‌سازی، و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین گام برداشته است، ما هم در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور وظیفه خود می‌دانیم که به این کلان‌برنامه‌ها جامه عمل بپوشانیم.

وی ادامه داد: در کلان‌برنامه مردمی‌سازی و عدالت فرهنگی سعی خواهیم کرد که از طریق توسعه دسترسی به کتابخانه و منابع کتابخانه‌ای برای همه قشرها، گام‌های‌مان را در راستای عدالت فرهنگی برداریم؛ چنان‌که آقای رمضانی و همکاران‌شان زحمات زیادی در توسعه کتابخانه‌ها در مناطق روستایی و دورافتاده، توسعه منابع کتابخانه‌ای و پرورش کتابداران کشیدند.

ایجاد سامانه‌های هوشمند خدمات‌رسانی و ترویج آثار برجسته ایرانی-اسلامی

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تصریح کرد: در بحث کاربست فناوری‌های نوین هم تلاش می‌کنیم بسط و گسترش کتابخانه‌ها و خدمات اطلاعاتی در فضای دیجیتال را برای همه گروه‌های جامعه، و ترجیحاً بدون تبعیض، داشته باشیم. کتابخانه باید مرزهای خود را گسترش داده و با فراهم‌سازی دسترسی آنلاین و ایجاد سامانه‌های هوشمند خدمات‌رسانی، چهره‌ای نوین از خود به نمایش بگذارد.

وی در بیان رویکرد نهاد در بخش رونق اقتصاد فرهنگ در دوره جدید عنوان کرد: کتابخانه‌های ما نه تنها باید بستری برای مطالعه باشند، بلکه باید به پایگاه‌های فرهنگی و مکانی برای رونق اقتصاد فرهنگ تبدیل شوند.

نظربلند در بیان رویکرد نهاد در پاسداشت هویت ایرانی-اسلامی، به عنوان کلان‌برنامه چهارم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم، گفت: کتابخانه‌های عمومی مأمن میراث معنوی ما هستند و ترویج آثار برجسته ایرانی و اسلامی باید در دستور کار قرار گیرد. نشست‌هایی که برای معرفی بزرگان فرهنگ و ادب برگزار می‌شود، همچنان که تاکنون بوده، باید ادامه پیدا کند و توجه به خرده‌فرهنگ‌ها و خرده‌مسائل بخش‌های مختلف جغرافیایی کشور نیز باید در دستور کار باشد.

وی در ادامه خطاب به همکاران خود، گفت: من خود را همکار و همراه شما می‌بینم و امیدوارم با خانواده‌ای که تشکیل می‌دهیم، در راه هدف مشترک ساختن ایرانِ آگاه، آباد و متعالی قدم برداریم.

عضو هیئت امنای کتابخانه‌های عمومی کشور تصریح کرد: امیدوارم که با همفکری، همدلی و تعامل سازنده، بتوانیم این نهاد را به الگویی برای عدالت فرهنگی، توسعه دانایی و زایش امید تبدیل کنیم.

نظربلند در پایان افزود: دعایم این است که خداوند متعال توفیق دهد تا در مسیر خدمت صادقانه و تحقق اهداف دولت وفاق ملی، منشأ اثر و برکت باشم. از همه شما سپاسگزارم و امیدوارم بتوانیم در کنار هم، آینده‌ای روشن‌تر برای فرهنگ این سرزمین رقم بزنیم.

کد خبر 2003352

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =