دیمیتری پسکوف روز سهشنبه در پاسخ به پرسشی درباره نقش روسیه در استعفای اسد و ورود او به مسکو اظهار داشت: استعفای اسد از روند انجام وظایفش به عنوان رئیس دولت سوریه، تصمیم شخصی او است.
به گزارش مهر از ریانووستی، سخنگوی دفتر ریاستجمهوری روسیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا کرملین خطر از دست دادن نفوذ خود را در خاورمیانه در بحبوحه وضعیت بی ثبات در سوریه را میبیند، گفت: ما به گفت و گو با کشورهای منطقه خاورمیانه ادامه میدهیم، روسیه و تعدادی از کشورهای این منطقه منافع مشترک و همکاری گسترده در زمینههای مختلف دارد و ما قصد داریم به این فرایندها ادامه دهیم.
مخالفان مسلح سوری صبح روز یکشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳ از کنترل خود بر شهر دمشق و خروج «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه خبر دادند.
بنا بر این گزارش، بشار اسد رئیسجمهور سوریه قبل از ترک دمشق با برخی از طرفهای درگیری گفتوگو کرد و طی آن تصمیم به استعفا و ترک کشور گرفت. به نوشته این رسانه روس، روسیه در این مذاکرات شرکت نکرد.
شامگاه یکشنبه، یک منبع در کرملین گفت که اسد و اعضای خانواده اش به مسکو رسیده اند که به دلایل بشردوستانه به آنها پناهندگی داده شده است. کرملین روز دوشنبه، اعطای پناهندگی به اسد را تصمیم پوتین رئیسجمهور روسیه دانست.
این خبرگزاری روسیه افزود: مقامات روسیه با نمایندگان مخالفان مسلح سوری که رهبران آنها امنیت پایگاههای نظامی و نهادهای دیپلماتیک روسیه را تضمین کردهاند، در تماس هستند.
به گزارش منابع خبری، از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافط اسد شد، حالا ۵۴ سال گذشته است. در این مدت سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروههای مسلح بوده است.بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با تهدید گروهای مسلح مواجه شده بود.در آخر نیز یکی از همین گروهای مسلح به اسم هیئت تحریر الشام توانست حکومت خاندان اسد را به پایان برساند.
زمان پایان عملیات ویژه روسیه در اوکراین
سخنگوی کرملین در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا اظهارات رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه نشانه آن است که عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین میتواند به زودی پایان یابد، گفت: این عملیات زمانی پایان خواهد یافت که تمام اهداف تعیین شده توسط ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه محقق شود.
پیش از این، سرگئی ناریشکین رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه گفته بود: روسیه به اهداف عملیات ویژه نزدیک است، ارتش اوکراین در آستانه فروپاشی است و رژیم ولادیمیر زلنسکی کاملا مشروعیت خود را از دست داده است.
پسکوف در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: هماینک هیچ روند مذاکره ای در مورد اوکراین وجود ندارد، طرف اوکراینی از هرگونه مذاکره خودداری میکند.
بنا بر گزارش این رسانه روس، ولادیمیر پوتین خردادماه ۱۴۰۳ ابتکاراتی را برای حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه در اوکراین مطرح کرد که در صورت تحقق آنها، مسکو بلافاصله آتش بس خواهد کرد و پس از خروج نیروهای اوکراینی از قلمرو مناطق جدید روسیه، آمادگی خود را برای مذاکره اعلام خواهد کرد.
رئیسجمهور روسیه ادامه داد: اوکراین باید انصراف خود را از نیت خود برای پیوستن به ناتو اعلام کند، باید گامهای لازم برای غیرنظامی و غیرهستهای کردن اوکراین را انجام دهد و وضعیت بیطرف، غیرمتعهد و غیرهستهای اتخاذ کند. پوتین همچنین در این زمینه به لزوم لغو تحریم ها علیه فدراسیون روسیه اشاره کرد.
310310
نظر شما