به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «سید عباس عراقچی»، «فواد حسین» و «بسام صباغ» وزرای خارجه ایران، عراق و سوریه پس از یک نشست مشترک در بغداد، در کنفرانس خبری مشترک شرکت کردند.
وزیر خارجه عراق در ابتدای این نشست خبری گفت: اوضاع سوریه و تبعات آن بر کشورهای دیگر و همسایگان و عراق بررسی کردیم. امنیت سوریه مرتبط با امنیت منطقه است و آن نیز مرتبط با امنیت عراق است.
فواد حسین حملات گروههای تروریستی در سوریه را محکوم کرد و گفت: این گروههای تروریستی در لیست تروریستی سازمان ملل هستند. ما در عراق قربانی تروریسم هستیم و با آن میجنگیم.
دیپلمات ارشد عراق گفت: امنیت سوریه بر امنیت عراق تاثیرگذار است و ما بر دور نگه داشتن عراق از جنگ و حملات تروریستی تاکید داریم.
او در ادامه تاکید کرد: ما از ملت سوریه از طریق ارسال کمکهای بشردوستانه برای مردم و آوارگان سوری حمایت میکنیم.
دیپلمات ارشد عراق با بیان این که «ما رایزنیهای دیپلماتیک خود در مورد سوریه ادامه می دهیم»، گفت: ما به دنبال برگزاری نشستی در مورد سوریه در عراق با حضور کشورهای مختلف هستیم. درخواست داریم که نشست اتحادیه عرب با محوریت موضوع سوریه برگزار شود.
فواد حسین همچنین از حضور وزیران امور خارجه ایران و سوریه برای بررسی تحولات سوریه در بغداد تشکر و قدردانی کرد و گفت: ما در این نشست آخرین تحولات سوریه را مورد بررسی قرار دادیم.
ارتش سوریه به وظایف خود برای مقابله با گروههای تروریستی عمل میکند
بسام صباغ، وزیر خارجه سوریه نیز با بیان اینکه «در سفر به بغداد رایزنیهای خوبی با مقامات عراق در مورد تحولات اخیر کشورم داشتم»، گفت: تحریر الشام یک گروه تروریستی است که در لیست گروه های تروریستی سازمان ملل قرار دارد.
او با بیان این که «ارتش عربی سوریه به وظایف خود برای مقابله با گروههای تروریستی عمل میکند»، گفت: اقدامات گروههای تروریستی باعث آواره شدن بخشی از مردم سوریه شده است.
وزیر خارجه سوریه گفت: اقدامات این گروههای تروریستی فقط امنیت سوریه را تهدید نمیکند، بلکه امنیت کل منطقه را تهدید میکند و در همین چارچوب باید تلاشهای بینالمللی و منطقهای برای مبارزه با این گروههای تروریستی بسیج شود.
صباغ با اشاره به اهمیت حفظ تمامیت ارضی سوریه گفت: از برخوردهای دوگانه در مقابله با تروریسم باید خودداری شود.
ایران و عراق دغدغههای مشترکی در مورد تحولات سوریه دارند
سید عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران نیز در کنفرانس خبری مشترک با وزیران خارجه سوریه و عراق گفت: در جریان سفر به عراق با وزیر خارجه، نخستوزیر و رئیسجمهور عراق دیدار و رایزنی کردم. در جریان سفر در مورد روابط دوجانبه صحبت کردم و بعد از سفر اخیر آقای پزشکیان به عراق روابط ۲ کشور در مسیر بسیار بهتری قرار گرفته است.
وزیر خارجه ایران با بیان اینکه «ایران و عراق درباره تهدیدات علیه دولت و مردم سوریه و تبعات آن برای کشورهای همسایه و کل منطقه اشتراکنظر دارند»، گفت: در همین چارچوب تصمیم گرفتیم فعالیتهای خود را به صورت مشترک در سطح منطقه و بینالمللی ادامه دهیم.
عراقچی در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه نشست سهجانبه وزرای امور خارجه ایران، عراق و سوریه سه پیام اصلی داشت، گفت: پیام اول حمایت از دولت و ملت سوریه در مبارزه با گروههای تروریستی تکفیری است.
این دیپلمات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه «بدون تردید این گروههای تروریستی در یک توطئه آمریکایی و صهیونیستی این حملات را انجام میدهند و نباید نقش صهیونیستها را در طراحی این توطئه نادیده گرفت»، ادامه داد: ما از دولت و ملت سوریه در مبارزه با گروههای تروریستی با تمام قوا حمایت کرده و میکنیم و آنچه که لازم باشد در این زمینه انجام میدهیم، بر اساس آنچه که دولت سوریه از ما درخواست کند.
عراقچی تصریح کرد: پیام دوم این نشست این بود که تهدید سوریه توسط گروههای تروریستی محدود به سوریه نخواهد بود و اگر سوریه مامنی برای گروههای تروریستی شود و زمینه برای بازگشت گروههای تروریستی همچون داعش و دیگر گروههای تروریستی فراهم شود، این موضوع تهدید بزرگی برای منطقه ایجاد میکند و به کشورهای همسایه سوریه از جمله عراق، اردن و ترکیه نیز تسری پیدا میکند.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه «تروریسم مرز نمیشناسد و برای مقابله با تروریسم نباید به مرزها اکتفا کرد و باید در نطفهشان با تروریستها مبارزه کرد»، گفت: برای حفاظت از امنیت خود باید از امنیت همسایگان در مبارزه با تروریسم حمایت کنیم.
عراقچی همچنین در تشریح پیام سوم این نشست گفت: مبارزه با تروریسم و تروریستها نباید مورد تبعیض قرار بگیرد، گروه تحریر الشام و جبهه النصره که در سوریه مشغول به فعالیت تروریستی هستند، توسط سازمان ملل به عنوان گروههای تروریستی معرفی شدهاند و مقابله با آنها یک وظیفه بینالمللی است.
او تاکید کرد: ائتلاف بینالمللی علیه تروریسم نباید بین تروریستها تفکیکی ایجاد کند چراکه ما تروریسم خوب و بد نداریم، لیست گروههای تروریستی توسط سازمان ملل مشخص شده است و کشورهایی که در برابر اقدامات گروههای تروریستی سکوت یا از آنها حمایت میکنند، در برابر این مسائل و تحولات مسئول هستند.
311311
نظر شما