به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا، اداره اطلاعات ملی آمریکا در تازهترین ارزیابی خود درباره ایران، مدعی شد که تهران در حال حاضر، آماده ساختن سلاحی هستهای نیست اما در حال انجام دادن فعالیتهایی است که «در صورتی که تصمیم به این کار بگیرد، آن را در موقعیت بهتری برای تولید یک سلاح اتمی قرار میدهد».
در این گزارش همچنین ادعا شده است که ایران، احتمالا، از طریق بیش از پیش نزدیک شدن به عبور از آستانه گریز هستهای به حملات متجاوزانه اخیر رژیم صهیونیستی و فشارهای غرب را پاسخ خواهد داد.
با وجود آنکه مقامات ایران تاکید کردهاند تولید و بهکارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد و ماهیت برنامه هستهای ایران، صرفا صلحآمیز است، ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هستهای ایران همچنین از سوی آمریکا و شرکا و متحدان آن تکرار میشود.
ایران قادر به تولید سریع اورانیوم در سطوح بالا در چند تاسیسات اتمی است
بخش انگلیسی شبکه صدای آمریکا گزارش داد که در این ارزیابی اطلاعاتی ادعا شده، ایران از ژوئیه سال میلادی جاری به افزایش ذخایر اورانیوم غنیشده با خلوص ۲۰ درصد و ۶۰ درصد و تولید و فعال کردن شمار بیشتری از سانتریفیوژهای پیشرفته ادامه داده است.
در بخش دیگری از این گزارش هشدار داده شده است که مقامات ایرانی، بیش از پیش به «اظهارات علنی درباره فواید تسلیحات اتمی» تمایل نشان میدهند.
این در حالی است که مقامات ایرانی، بهرغم اشاره به توانمندیهای ایران برای فعالیتهای پیشرفته هستهای، بر صلحآمیز بودن ماهیت برنامه هستهای ایران تاکید داشتهاند.
از طرفی، در گزارشهای متعدد آژانس بینالمللی انرژی اتمی که یکی از سختگیرانهترین فعالیتهای نظارتی و راستیآزمایی خود را در ایران انجام میدهد، ادعای غرب مبنی بر وجود اهداف نظامی در برنامه هستهای ایران اثبات نشده است.
صدای آمریکا در ادامه نوشت که در این گزارش جامعه اطلاعات آمریکا آمده است: تهران در صورتی که تصمیم (به تولید تسلیحات اتمی) بگیرد، زیرساختها و تجربه لازم برای تولید سریع اورانیوم در سطح تسلیحاتی در چند تاسیسات زیرزمینی را دارد. مقامات ایرانی میدانند که این موضوع تهدیدات تولید تسلیحات اتمی را باورپذیرتر میسازد.
در بخش دیگری از این گزارش ادعا شده است: ذخایر فعلی اورانیوم غنیشده ایران بسیار بیشتر از مقدار مورد نیاز برای اهداف غیرنظامی است و تهران در صورتی که کل ذخایر اورانیوم آن بیشتر غنیسازی شود، قادر به تولید بیش از ۱۲ سلاح اتمی است.
این رسانه آمریکایی نوشت: در ارزیابی اطلاعاتی آمریکا درباره توانمندیهای ایران که ژوئیه گذشته منتشر شد نیز، اشاره شده بود مقامات تهران راحتتر درباره استفاده از تسلیحات اتمی صحبت میکنند. اما در این گزارش تازه، مطرح شده که تهران آماده مقابله با فشارهای غرب یا دیگر تهدیدات از طریق فعالیتهای هستهای بیشتر است.
در این گزارش ادعا شده است: ایران، احتمالا، نصب یا راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته بیشتر، افزایش بیشتر ذخایر اورانیوم خود، غنیسازی اورانیوم تا ۹۰ درصد یا تهدید به خروج از معاهده منع اشاعه تسلیحات اتمی (انپیتی) را بررسی خواهد کرد.
ادعایی تکراری و اثباتنشده درباره همکاری دفاعی ایران و روسیه
صدای آمریکا در ادامه نوشت: تحلیلگران جامعه اطلاعاتی آمریکا میگویند نگرانیهای آنها درباره ایران فراتر از تسلیحات اتمی است و توانمندیهای موشکی و پهپادی ایران را نیز شامل میشود.
در ارزیابی اطلاعاتی واشنگتن ادعا شده است که ایران «احتمالا، در به کار گرفتن درسهای حمله موشکی و پهپادی خود به اسرائیل در آوریل و استفاده عملیاتی روسیه از پهپادهای ایرانی علیه اوکراین است».
جامعه اطلاعاتی آمریکا همچنین با تکرار ادعای غرب درباره ارسال موشکهای بالستیک ایران به روسیه در این گزارش مطرح کرد: انتظار میرود که تهران از دادههای عملکرد موشکهای بالستیک کوتاه بردی که به روسیه ارسال کرده است، پس از استفاده عملیاتی از آنها استفاده کند.
ادعای ارسال موشکها و پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین در حالی مطرح شده است که مقامات ایران این ادعا را رد کرده و گفتهاند همکاریهای نظامی با روسیه در چارچوب روابط دفاعی ۲ کشور و بیارتباط به جنگ اوکراین است.
ایران با تاکید بر این که برخلاف مداخله نظامی آشکار غرب در جنگ اوکراین با ارسال گسترده تسلیحات به این کشور، از هیچ یک از طرفین جنگ حمایت نمیکند، آمادگی خود را برای میانجیگری به منظور رسیدن به راهکاری سیاسی برای این مناقشه اعلام کرده است.
صدای آمریکا گزارش داد که در این گزارش اطلاعاتی ادعا شده است کمکهای روسیه به ایران میتواند فعالیتهای ایران در زمینه موشکهای ماهوارهبر را افزایش داده و بازه تولید موشکهای قارهپیما را برای ایران کوتاهتر کند.
در گزارش اطلاعات محرمانه دیگری نیز که پنجشنبه منتشر شد، ادعاهای دیگری درباره همکاریهای دفاعی ایران و روسیه مطرح شده و آمده است: ایران، احتمالا، در حال آموزش دادن به سربازان روسی و کمک به آنها در زمینه استفاده از عملیاتهای پهپادی است. مسکو و تهران همچنین، درباره احداث خط تولید مشترک تولید پهپادهای انتحاری در روسیه توافق کردهاند.
311311
نظر شما