۲۶ نهالستان جنگلی در مناطق هیرکانی کشور فعال هستند

با تاکید رهبر معظم انقلاب و دستور رییس جمهور فقید شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، مقرر شد طی چهار سال یک میلیارد درخت در کشور تولید و کاشته شود و بر این اساس، استان سمنان در چهار سال تولید ۱۰ میلیون نهال را بر عهده دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ، استان‌ سمنان پیشرو کشور در اجرای «طرح ملی و مردمی کاشت یک میلیارد درخت» برای داشتن سرزمینی سبز و آباد است و این رویکرد با افزایش میزان تعهد استان محقق شد و مشارکت همگانی برای کاشت و نگهداری از نهال‌ها ضرورت دارد.
بهرام دُلفان اباذری سرپرست دفتر جنگل‌کاری، پارک‌ها و ذخیره‌گاه‌های جنگلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، در گفت و گوی با خبرنگار پیام طبیعت در استان سمنان گزارشی در زمینه پیشرفت اجرای «طرح ملی و مردمی کاشت یک میلیارد درخت» و وضعیت جنگل و گونه‌های گیاهی جنگلی در کشور ارایه داد .
درباره آخرین وضعیت «طرح ملی و مردمی کاشت یک میلیارد درخت» توضیح دهید. دلفان اباذری اجرای«طرح ملی و مردمی کاشت یک میلیارد درخت» با فرمان رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور فقید شهید آیت‌الله رئیسی در سال ۱۴۰۱ کلید خورد و مقرر شد طی چهار سال یک میلیارد اصله نهال تولید و کاشته شود. تولید سالانه ۲۵۰ هزار اصله نهال برای تحقق چشم‌انداز هدفگذاری و اجرای این طرح از سال ۱۴۰۲ عملیاتی و ۲۴۷ میلیون اصله نهال از گونه‌های مختلف سازگار با اقلیم و مناسب برای زراعت چوب تولید شد.
برای موفقیت در اجرای «طرح ملی و مردمی کاشت یک میلیارد درخت» مقرر شد تمامی ظرفیت‌های دولت و وزارت کشور، نهاده‌های نظامی و وزارت راه و شهرسازی همراهی داشته باشند.
احیای نهالستان‌های متروکه از جمله اقدام‌های انجام شده از سوی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برای تولید نهال بوده است و حفظ، توسعه، احیا و بهره‌برداری منطقی از عرصه‌های منابع‌طبیعی از سیاست‌های این سازمان محسوب می شود و تلاش بر توسعه جنگل‌ها و تقویت پوشش گیاهی است.
بهرام دلفان اباذری سرپرست دفتر جنگل‌کاری، پارک‌ها و ذخیره‌گاه‌های جنگلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، بابیان اینکه ۲۶ نهالستان در مناطق هیرکانی شمال کشور فعال است، گفت: ظرفیت تولید این نهال‌ها سال گذشته ۲۲ میلیون اصله بود.
بهرام دلفان اباذری در حاشیه بازدید از نهالستان چغولگیر شاهرود بابیان اینکه طرح کاشت یک میلیارد درخت از سال ۱۴۰۱ با فرمان رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور وقت و پیگیری وزارت جهاد کشاورزی آغاز شده است، ابراز داشت: طبق طرح می‌بایست یک میلیارد درخت طی بازه چهار ساله در کل کشور کاشته شود.
وی بابیان اینکه هم اکنون در سال دوم طرح قرار داریم و با محوریت سازمان منابع طبیعی کار همچنان پیگیری می‌شود، افزود: از ظرفیت‌های مردمی، سمن‌ها و انجمن‌ها و همکاری همه نهادها و سازمان‌ها در پیشبرد اهداف سازمانی استفاده خواهد شد.
استفاده از گونه‌های بومی در دستور کار
سرپرست دفتر جنگل‌کاری، پارک‌ها و ذخیره‌گاه‌های جنگلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، با بیان اینکه در منطقه هیرکانی شمال کشور ۲۶ نهالستان جنگلی به مساحت ۷۵۱ هکتار تحت مدیریت وجود دارد، ابراز داشت: ظرفیت تولید نهال این مجموعه‌ها حدود ۲۲ میلیون اصله طی سال گذشته بود که شاید به تولید ۱۰۰ میلیون نهال هم برسد.
دلفان اباذری بابیان اینکه سه نهالستان در شاهرود، دامغان و سمنان فعال است، تصریح کرد: در این سه نهالستان ۱۰ میلیون اصله نهال متوسط سالانه ۲.۵ میلیون نهال تولید خواهد شد.
وی بابیان اینکه گلابی وحشی، ازگیل، آلوچه و خیلی از گونه‌های مربوط به مناطق جنگل‌های هیرکانی در نهالستان‌ها در حال تولید است، افزود: رویکرد کلی به این سمت که برای احیا پوشش گیاهی و جنگل کاری از گونه‌های بومی استفاده کنیم.
جنگل‌های ایران مادر جنگل‌های اروپا
سرپرست دفتر جنگل‌کاری، پارک‌ها و ذخیره‌گاه‌های جنگلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بابیان اینکه جنگل‌های ایران، باستانی و کهن است به نحوی که اروپایی‌ها آن را به عنوان مادر جنگل‌های خودشان می‌شناسند، ابراز داشت: سازمان منابع طبیعی از بدو تأسیس مباحث مربوط به جنگل‌کاری را همواره در سرلوحه برنامه‌های کاری خود داشته است.
دلفان اباذری بابیان اینکه بنابراین طرح و پروژه‌های بسیاری را منابع طبیعی در این سال‌های متمادی به اجرا درآورده است و همچنان نیز ادامه دارد، تصریح کرد: مناطق بسیاری از اراضی جنگلی مورد تخریب قرار گرفتند که منابع طبیعی در قالب توسعه طرح‌های توسعه جنگلی خیلی از اکوسیستم‌ها را بازسازی کرده است.
وی افزود: از دیگر طرح‌های در دست اقدام منابع طبیعی می‌توان به احیای جنگل‌ها و غنی سازی جنگل اشاره داشت که سازمان همچنان مصمم به اجرای آن است.
استفاده از گونه سوزنی در تفرجگاه‌های بین راهی
سرپرست دفتر جنگل‌کاری، پارک‌ها و ذخیره‌گاه‌های جنگلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بابیان اینکه برخی اوقات بنا

صیادجو منابع, [03.12.24 13:24]
به دلایلی شاید قسمتی مناطق جنگلی دچار آسیب شوند، تصریح کرد: در این صورت نیاز است که شرایط اولیه برای رویش گیاهان را فراهم کنیم.
دلفان اباذری بابیان اینکه از سال ۱۳۳۵ اولین بذر گونه جنگلی نوئل آبی وارد کشور شد، تصریح کرد: خیلی از مناطق کشور قابلیت اولیه تبدیل به جنگل نداشت و با همان گونه‌های سوزنی برگ مورد کشت قرار گرفت.
وی در خاتمه تصریح کرد: این گونه‌های سوزنی برگ را در تفرجگاه‌های بین راهی استان سمنان به خوبی می‌توان مشاهده کرد.

کد خبر 1991960

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =