افشاگری تازه مرکل درباره ترامپ/ کسی که شیفته دو رهبر بود!

صدراعظم سابق آلمان برداشت خود از دونالد ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری‌اش در کاخ سفید را به یاد آورد و گفت رئیس جمهور منتخب جدید آمریکا «شیفتگی به قدرت مطلق» مردان قدرتمندی مانند پوتین و کیم جونگ اون را نشان داد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا، «آنگلا مرکل» صدراعظم سابق آلمان در مصاحبه‌ای اختصاصی با «کریستین امانپور» از سی‌ان‌ان گفت، نحوه صحبت «دونالد ترامپ» در مورد «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی همیشه نوعی شیفتگی نسبت به قدرت محض این افراد داشت.

در این مصاحبه، مرکل درباره کتاب جدید خود به نام «آزادی» صحبت کرد که نشان‌دهنده ۱۶ سال حضور او به‌عنوان اولین زنی است که بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا را رهبری می‌کرد.

در دوران صدراعظمی او، این قاره با بحران‌های متعددی روبرو شد؛ از اقتصاد تا مهاجرت، از آب و هوا تا یک بیماری همه‌گیر. همچنین مدت کوتاهی پس از ترک قدرت، روسیه حمله تمام‌عیار به اوکراین را آغاز کرد که این پرسش را در مورد میزان اتکای آلمان به گاز ارزان روسیه و دیگر تصمیمات او ایجاد کرد.

مرکل در این کتاب بیان کرد که چگونه زندگی او به طور منظم به دو نیم تقسیم می‌شود. او ۳۵ سال اول زندگی خود را صرف تحصیل و کار به‌عنوان شیمیدان در آلمان شرقی کمونیستی کرد. اما از زمان فروریختن دیوار برلین، ۳۵ سال دوم زندگی او در یک دموکراسی آزاد و لیبرال سپری شده است؛ سیستمی که او اکنون می‌ترسد که در معرض تهدید قرار گرفته باشد.

مرکل به سی‌ان‌ان گفت: «این روزها، دموکراسی‌های لیبرال مورد حمله قرار گرفته‌اند. آنها تحت فشار هستند.»

او اولین دیدار با ترامپ در سال ۲۰۱۷ در کاخ سفید را به یاد آورد، زمانی که خبرنگاران در دفتر بیضی از آنها خواستند تا برای عکس گرفتن دست بدهند و این طور به نظر می‌رسید که ترامپ این درخواست را رد کرد.

مرکل گفت که ترامپ «غیرمتعارف عمل می‌کند و اغلب سعی می‌کند حد و مرز تعیین کند.» در این کتاب، مرکل می‌نویسد که ترامپ «به وضوح مجذوب پوتین» و «اسیر» سیاستمدارانی با تمایلات خودکامه بود.

آنگلا مرکل به سی‌ان‌ان گفت: «تصور من همیشه این بود که او واقعا رویای این را داشت که شاید تمام آن نهادها را که به‌نحوی احساس می‌کرد بر دوش او سنگینی می‌کردند، زیر پا بگذارد و او می‌خواست خودش در مورد مسائل تصمیم بگیرد. خب در یک دموکراسی، شما نمی‌توانید آن خواسته را با ارزش‌های دموکراتیک تطبیق دهید.»

اظهارات مرکل بازتاب نظرات چندین مقام آمریکایی است که در اولین دولت ترامپ با او همکاری نزدیک داشتند. «جان کلی» که برای دوره‌ای طولانی رئیس ستاد ترامپ در کاخ سفید بود، قبل از انتخابات نوامبر گفت ترامپ با «تعریف کلی فاشیست» مطابقت دارد و از وفاداری ژنرال‌های نازی آدولف هیتلر مثبت صحبت می‌کند.

با این حال کمپین ترامپ چنین امری را تکذیب کرد. مرکل درباره اظهارات کلی گفت: «نمی‌خواهم در این مورد اظهار نظر کنم.»

آنگلا مرکل که دوستی نزدیکی با پوتین هم داشت، خاطره ملاقات با او با حضور یک سگ سیاه بزرگ را یادآوری کرد که در اتاق می‌چرخید؛ اتفاقی که پوتین شخصا بابت آن عذرخواهی کرده و گفت اطلاعی از ترس مرکل نداشت. پوتین گفت که قصدش فقط این بوده که فضای گفت‌وگو غیررسمی و دوستانه باشد.

با این حال مرکل گفت: «این یک تلاش کوچک و بسیار ریز برای محک زدن است؛ اینکه یک فرد چقدر انعطاف‌پذیر و چقدر قوی است. این یک بازی قدرت است.»

با وجود روابط نسبتا صمیمانه بین مسکو و اروپا، مرکل گفت که اوضاع پس از نشست سال ۲۰۰۸ سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بخارست، پایتخت رومانی، شروع به تیرگی کرد. ناتو اعلام کرد هم اوکراین و هم گرجستان در نهایت به این ائتلاف نظامی می‌پیوندند، بدون اینکه برنامه‌ای برای رسیدن به آن مرحله ارائه کند.

مرکل گفت: «من کاملا متقاعد شده بودم که پوتین اجازه نمی‌دهد این اتفاق بیفتد، بنابراین فکر کردم اشتباه است که در آن زمان این موضوع را در دستور کار قرار دهیم، به‌ویژه زمانی که دولت و مردم اوکراین دقیقا به دو دسته تقسیم شده بودند.»

صدراعظم پیشین آلمان هشدار داد که مذاکره با پوتین کار دشواری است. او مواجهه با پوتین در مورد حمله روسیه به کریمه در سال ۲۰۱۴ را به یاد آورد؛ عملیاتی که کرملین در ابتدا به دنبال پنهان کردن آن بود و ادعا می‌کرد سربازانی که در اوکراین می‌جنگند بخشی از ارتش مسکو نیستند و این باعث ایجاد افسانه «مردان سبز کوچک» شد که به طور مستقل می‌جنگند.

مرکل مدعی شد که پوتین بعدا نزد او اعتراف کرد که در این مورد «دروغ» گفته بود.

این رهبر پیشین آلمان افزود: «نقطه عطفی در رابطه ما کاملا واضح بود و آن اینکه من باید در برخورد با او بسیار محتاط باشم. بنابراین شما نمی‌توانید فقط به توافق با او اعتماد کنید؛ این کاملا صحیح است. مذاکرات برای پایان دادن به جنگ در اوکراین باید "ضمانت‌های امنیتی" را به کی‌یف ارائه کند.»

آنگلا مرکل که از بابت اتکا به گاز ارزان روسیه بعد از خروج از قدرت هم در معرض انتقاداتی قرار گرفت، همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در دوران صدراعظمی خود اشتباهات قضاوتی انجام داده، گفت: «ما همیشه باید با شرایطی که در آن زمان بودیم به مسائل نگاه کنیم. من فکر نمی‌کنم که نگاه از نقطه نظر امروزی به مسائلی در گذشته چندان منطقی باشد.»

کد خبر 1991873

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =