به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، سند مالکیت بنای تاریخی «تالار تیموری» که سالها با عنوان «موزه تاریخ طبیعی اصفهان» شناخته میشد به نام وزارت میراث فرهنگی، صادر و بهرهبرداری از آن به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان واگذار شد.
موزه تاریخ طبیعی اصفهان بیش از ۴۰ سال سابقه فعالیت داشت و اواخر سال ۱۳۶۷ شمسی، به همت دکتر جعفریان، در یکی از بناهای تاریخی عصر تیموری برپا شد. این بنا، پیشتر به نام تالار تیموری شناخته میشد و دکتر محمدعلی جعفریان، تلاش کرد تا نمونههایی از آثار طبیعی را که با همراه همکاران خود جمعآوری کرده بود، در این موزه به نمایش عموم بگذارد.
آثاری که در موزه تاریخ طبیعی اصفهان در معرض دید عموم قرار گرفته بود، محصول چهار دهه تلاشهای بیوقفه دکتر جعفریان و شاگردان و همکاران و دوستانش در گردآوری یا خرید یا مبادله آثار طبیعی از نقاط مختلف ایران و جهان بود.
این موزه، گنجینه ارزشمند و کلکسیونی ممتاز از اشیاء گرانبهایی بود که برای جمعآوری و حمل آن به این موزه، سالها وقت و سرمایه هزینه شد؛ موزه ای که دانش آموزان تا سالهای اخیر سفر علمی به آن را به یاد می آورند اما متاسفانه بافوت دکتر جعفری، میان شهرداری اصفهان به عنوان مالک یک ملک ارزشمند! و نوادگان این فرد اختلاف پیش آمد، دستور تخلیه توسط شهرداری صادر شد و در طول سالیان سال با وجود پیگیری های متعدد خبرنگاران این موزه که جزو بناهای عصر صفوی است، به همان حال فراموش شده و بدون مصرف باقی مانده بود.
حال گرچه دیگر اصفهان همانند کشورهای پیشرفته جهان، موزه پیشرفته آموزشی برای دانش آموزان ندارد و این امر جای تاسف دارد اما حداقل می توانیم به این دلخوش باشیم که سرنوشت این موزه مشخص شده و چه بهتر که به دست صاحب اصلی آن یعنی میراث فرهنگی سپرده شده است، به شرط آن که شروط حفاظت از آثار تاریخی رعایت شود و بودجه ای جذب شود و سرنوشت آن از دیگر آثار تاریخی محدوده آن مانند کاخ هشت بهشت بهتر باشد.
بافوت دکتر جعفری، میان شهرداری اصفهان به عنوان مالک یک ملک ارزشمند! و نوادگان این فرد اختلاف پیش آمد، دستور تخلیه توسط شهرداری صادر شد و در طول سالیان سال با وجود پیگیری های متعدد خبرنگاران این موزه که جزو بناهای عصر صفوی است، به همان حال فراموش شده و بدون مصرف باقی مانده بود
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان، عمارت تالار تیموری و عرصه و اعیان این مجموعه بهصورت جداگانه با مساحتی بالغ بر ۸۰ هزار متر مربع به نام دولت جمهوری اسلامی ایران و بهرهبرداری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان صادر و تسلیم این مجموعه شد.
امکان هماهنگی برای حفاظت و مرمت بهتر تالار تیموری
امیر کرمزاده بیان کرد: با صدور سند مالکیت، ضمن تثبیت مالکیت ادارهکل میراث فرهنگی اصفهان بر این مجموعه، امکان هماهنگی برای حفاظت و مرمت آن بهتر از گذشته فراهم میشود.
وی گفت: با توجه به لزوم پیگیری برای ثبت مالکیت آثار تاریخی بهویژه آثار شاخص که جزو نفایس ملی به شمار میروند، کار پیگیری اخذ اسناد مالکیت بناهای تاریخی شاخص استان اصفهان از ابتدای امسال با جدیت آغاز شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان افزود: پس از دریافت سند مالکیت برای مجموعه عظیم و تاریخی ریسباف با مساحت ۷۴ هزار مترمربع، کار بررسی اسناد و مدارک تاریخی بهمنظور دریافت سند مالکیت برای ۲۰ مجموعه تاریخی شاخص در پهنه استان اصفهان در دستور کار این اداره کل قرار گرفت.
وی افزود: با همت این اداره کل بهویژه اداره امور حقوقی و با مساعدت اداره کل ثبتاسناد و املاک استان اصفهان، اسناد مالکیت مجموعه جهانی کاخ چهلستون شامل باغهای تاریخی کاج و چهلستون و همچنین مجموعه کاخ همراه با عمارت تالار تیموری و عرصه و اعیان آن تسلیم میراث فرهنگی اصفهان شد.
نظر شما