پرونده‌های صلح و سازش در قزوین به ۵۲درصد رسید

رئیس شوراهای حل اختلاف استان قزوین گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۲درصد پرونده‌های رسیدگی شده در شوراهای حل اختلاف استان قزوین به سازش منجر شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ حجت الاسلام «محمد حیدری» رئیس شوراهای حل اختلاف استان قزوین در نشست خبری که در محل شورای حل اختلاف قزوین برگزار شد اظهارکرد: براساس ارزیابی صورت گرفته در اجرای مدل تعالی شورای حل اختلاف؛ استان قزوین رتبه نخست کشوری را کسب کرده است.

حیدری افزود: این مدل شامل ۵معیار اصلی، ۳۳زیر معیار و ۱۶۲شاخص است که در بازه پنج ساله در کشور اجرا خواهد شد و در سومین سال اجرای طرح، با کسب ۵۰۰امتیاز، استان قزوین موفق به کسب جایگاه نخست کشور شد.

رئیس شوراهای حل اختلاف استان قزوین با اشاره به اینکه میانگین مصالحه پرونده‌ها در ۸ماهه سال جاری ۵۲درصد است، گفت: با تلاش‌های صورت گرفته در شعبه ویژه مصالحه قتل، استفاده از ظرفیت صلح یاران و تلاش حوزه  قضایی، ۱۱فقره پرونده قتل در سال جاری در استان منجر به مصالحه شد.

وی میزان رضایت عمومی از عملکرد شورای حل اختلاف استان را ۸۰درصد عنوان کرد و گفت: در سال گذشته ۹۸هزار پرونده وارد شورای حل اختلاف شده و ۵۴درصد از پرونده هایی که قابلیت مصالحه داشته منجر به صلح و سازش شده است.

رئیس شوراهای حل اختلاف استان قزوین با بیان اینکه میزان مصالحه در پرونده‌های کیفری ۶۵درصد و پرونده‌های حقوقی ۴۵درصد است افزود: بیشترین آمار مصالحه به مرکز استان قزوین با مصالحه ۷۸درصدی پرونده‌های کیفری و ۶۲درصدی پرونده‌های حقوقی مربوط می‌شود، البته در برخی از حوزه‌های قضایی نیز عملکرد خوبی داشتیم.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان قزوین با اشاره به تشکیل دادگاه های صلح اظهارکرد: بر اساس ساختار سازمانی و ابلاغی باید ۲۸دادگاه صلح در استان راه اندازی شود که تاکنون ۲۱دادگاه در سطح استان آغاز به کار کرده است.

حیدری اضافه کرد: صلاحیت این دادگاه‌ها در زمینه حقوقی، کیفری و خانواده می‌باشد، به طوری که در مرکز استان قزوین دادگاه صلح تخصصی، خانواده، کیفری و حقوقی نیز مستقر شده است.

رئیس شوراهای حل اختلاف استان قزوین عنوان کرد: پرونده‌های مالی تا سقف ۱۰۰میلیون تومان اعم از منقول و غیرمنقول در صلاحیت رسیدگی دادگاه‌های صلح بوده، رسیدگی به موضوعاتی از قبیل، جهیزیه، نفقه، اصلاح شناسنامه و تغییر نام، موضوعات کیفری چون تصادفات جرحی و فوتی و جرایم درجه هفتم و هشتم از قبیل تغییر کاربری اراضی، تصرف عدوانی و مزاحمت از حق و ... نیز قابلیت طرح در این دادگاه‌ه را دارد.

حیدری تصریح کرد: هدف قانون، اجرای عدالت و صلح است که عدالت با دادرسی عادلانه و صلح نیز با تشکیل دادگاه های صلح در کنار شورای حل اختلاف محقق خواهد شد.

وی با اشاره به مزیت های دادگاه صلح گفت: هزینه دادرسی در این دادگاه ها مطابق مقررات آیین دادرسی است که در صورت حصول سازش بین طرفین، هزینه دادرسی به نصف کاهش یافته و مازاد به خواهان بازگردانده می شود.

46

کد خبر 1988924

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =