بشنوید| چرا ثواب قرض الحسنه از صدقه بیشتر است؟

قرض الحسنه و صدقه هردو از سنت های اسلامی هستند که در آموزه های دینی فراوان به آنها توصیه شده است.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، آیت الله جوادی آملی در بیان علت برتری قرض نسبت به صدقه بیان داشت: وجود مبارک امام صادق (سلام الله علیه) از وجود مبارک پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیه و الثناء) نقل می کند که: «الف درهم اُقرضها مرّتین احبّ الیّ من ان اتصدّق بها مرّه).

می دانید همین که مرحوم شهید و سائر فقهای ما (رضوان الله علیهم) هم نوشتند که "مردم باید با کرامت اداره بشوند"، نه با کمیته امداد! آدم یک چیزی را به کسی قرض بدهد، در طلیعه بهشت نوشته است که یکی هیجده برابر ثواب دارد، امّا صدقه بدهد، رایگان بدهد؛ یکی ده برابر. چرا ثواب صدقه که مُفت است کمتر از ثواب قرض است؟ برای اینکه انسان در قرض کنار سفره خودش نشسته است، کار می کند، تولید می کند، این مال را می پردازد؛ در کنار سفره خودش نشسته است! لذا ثواب قرض الحسنه تقریباً دو برابر است، هیجده تا است، ثواب صدقه ده تاست! این در تابلوی درب ورودی بهشت نوشته است. وقتی که انسان می خواهد وارد بشود، نوشته که صدقه یکی به ده تا، قرض الحسنه یکی به هیجده تا.

اینجا وجود مبارک پیغمبر می فرماید به اینکه: من اگر پولی داشته باشم، دو مرتبه این را قرض بدهم، برای من خیلی بهتر از آن است که صدقه بدهم! صدقه دادن، گدا پروری، با کمیته امداد جامعه را اداره کردن؛ این مصلحت نیست! جامعه باید با عزّت اداره بشود. فرمود: «الف درهم اُقرضها مرّتین احبّ الیّ من ان اتصدّق بها مرّه». همه اش را یکجا به یک فقیری بدهم، این خیلی برای من محبوب نیست؛ امّا قرض الحسنه که بدهم، چون او با عزّت و آبرو می برد، کسب می کند، کنار سفره خودش نشسته است، پول مرا هم بر می گرداند. من برای پول نمی گویم، من برای آبرو می گویم!

کد خبر 1987031

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =