گروه اندیشه: وفاق ملی، حول هم مسئله گی و به عبارتی توافق ملی روی مسایل مشترک شکل می گیرد. آیا این وفاق در باره این که «ایران باید بماند»، وجود دارد؟ یکی از مهمترین ویژگی های وفاق ملی، شمولیت است به این معنا که در حوزه ملی و چارچوب تمامیت ارضی کشور، وفاق چتری برای همه گروه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، قومی، نژادی، مذهبی و ... است که در سایه آن، همه باهم، برای زیست توام با کار و تلاش و بهروزی و سعادت و رفاه و در نهایت توسعه متوازن و پایدار تلاش می کنند و راه بر کسی برای شکوفایی بسته نیست. با این رویکرد، دکتر محسن رنانی استاد اقتصاد و توسعه دانشگاه اصفهان، در سخنرانی ای تاکید کرد که «بدون قصه وفاق از این بحران بیرون نخواهیم رفت.»
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این استاد دانشگاه در سخنان خود که فیلم آن در یوتیوب منتشر شده، تاکید می کند:« آقای پزشکیان، دولت چهاردهم، نظام جمهوری اسلامی، هر کس فکر می کند که تعهدی به آینده این کشور دارد، باید قصه وفاق را خلق کند، و تکاتک ما در خلق قصه وفاق مسئولیت داریم. قصه را باید بازیگران قصه بنویسند. یعنی قصه وفاق باید با حضور مخالفان، منتقدان باشد، شما ۹۹ درصد بازیگران را حذف کرده اید، و دائم صحبت از وفاق می کنید. »
رنانی در بخشی دیگری از سخنان خود به مهارت اصلی ملت توسعه یافته اشاره کرد و گفت: «ملت های توسعه یافته، ملت هایی هستند که مهارت خلق قصه، و خلق قصه جمعی دارند.»
او سپس به تاریخ قرون وسطی، و آنچه باعث شد سوادآموزی در اروپا گسترش یابد اشاره کرد و گفت: «در سال ۱۵۱۷ میلادی وقتی مارتین لوتر بیانیه ۹۰ ماده ای خود را صادر کرد، و در آن گفت کسی به بهشت نمی رود، مگر این که خودش کتاب مقدس را بخواند، تفسیر و عمل کند، نرخ باسوادی در اروپا یک درصد بود.»
او در ادامه افزود: «مارتین لوتر چه کرد؟ قصه بایبل ،را عوض کرد. قصه بایبل، کتابی است که مسیح (ع) آورده است، پاپ باید بخواند و دستور بدهد و فرمان صادر بکند. و ۲۵۰ سال قبل در پروس (آلمان) نرخ باسوادی ۹۰ درصد شد.»
رنانی سپس خطاب سخنان خود را رئیس جمهوری آقای پزشکیان قرار داد، و گفت: «آقای پزشکیان، آقای جمهوری اسلامی، بدون داشتن قصه وفاق، از این بحران خارج نخواهید شد.»
۲۱۶۲۱۶
نظر شما