مذاکره مستقیم ایران و آمریکا از نگاه یک اصلاح طلب /چرا مردم آمریکا به ترامپ رأی دادند نه کاملا هریس؟

اسماعیل گرامی مقدم تاکید کرد: ایران تا ابد نمی‌تواند تابوی عدم مذاکره با امریکا را به دوش بکشد. باید بدانیم که منافع ملی ایرانیان در مذاکره رودررو با امریکایی‌ها با حفظ سه اصل مصلحت، عزت و حکمت است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اسماعیل گرامی مقدم، قائم مقام حزب اعتماد ملی در گفتگویی با روزنامه اعتماد، اظهار داشت: اینکه ترامپ با ۳۴ مورد اتهامی، رییس‌جمهور آمریکا می‌شود نشان‌دهنده دموکراسی قوام یافته در این کشور است. اما در پاسخ به این پرسش که چرا ترامپ رای آورد و اینکه آیا فقط شخصیت کاریزما و منحصر به فرد و بیزینسی او است که باعث رای آوری او شده یا پای دلایل دیگری در میان است؟ و اینکه آیا ترامپ شخصیت و گفتمانی فراتر از جمهوری‌خواهان دارد یا اشتباهات راهبردی دموکرات‌ها هم در پیروزی ترامپ نقش داشته؟ شخصا معتقدم دلیل برنده شدن ترامپ بیشتر از اینکه به راهبردهای خود او مربوط باشد به برنامه‌ها و اقداماتی مرتبط است که ریشه در اشتباهات محاسباتی دموکرات‌ها دارد! در واقع دامنه وسیعی از امریکاییان به ترامپ رای دادند تا دموکرات‌ها رای نیاورند.

وی در ادامه افزود: دموکرات‌ها هر چند نقدینگی را در اقتصاد امریکا کنترل کردند اما توفیقی در مهار تورم نداشتند. برخلاف دموکرات‌ها، ترامپ زمانی که با مشکلات اقتصادی دوران کرونا مواجه شد، سراغ حمایت از اقشار محروم امریکا رفت و هر ۷ ماه تزریق نقدی داشت و ارقامی بین ۳تا ۷هزار دلار را در این بازه زمانی در حساب‌های اقشار محروم و متوسط تزریق کرد. مردم امریکا در خاطرشان مانده که ترامپ تورم را به خوبی کنترل کرد و حتی کاهش داد. در نقطه مقابل اما هریس و سایر دموکرات‌ها پاسخی برای حل معضل تورم نداشتند.

قائم مقام حزب اعتماد ملی ادامه داد: در حوزه اجتماعی، محبوبیت دموکرات‌ها به‌شدت کاهش پیدا کرد. تدریس همجنس‌گرایی در مدارس امریکا، چگونگی مواجهه با آن به کودکان زیر ۱۸سال در شرایطی که خانواده‌ها با این آموزش‌ها مخالف بودند، در رای ترامپ تاثیرگذار بود. تغییر کتاب‌های درسی آمریکا در راستای مطالبات اقلیتی از همجنس‌گرایان و... طیف‌های مذهبی امریکا مانند مسیحیان و مسلمانان و... را مجاب کرد تا به ترامپ رای دهند. نگاه افراطی دموکرات‌ها به مساله سقط جنین که آن را حتی در شرایطی که نوزاد ۸الی ۹ماهه هم باشد، جایز می‌دانستند، احساسات بسیاری از امریکاییان را جریحه‌دار ساخت. این درحالی است که جمهوری‌خواهان سقط جنین را تنها در ماه‌ها و هفته‌های اولیه قابل قبول ارزیابی می‌کردند.

او در ادامه تاکید کرد: با عبور از این مسائل، مهم‌ترین موضوعی که مجموعه امریکاییان را مجاب به رای ترامپ کرد، مساله مهاجرت‌های بی‌رویه بود. دموکرات‌ها ۲۰میلیون مهاجری که در این ۴سال وارد امریکا شدند را راهی ایالت‌هایی کردند که رقابت میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در آنها میلی‌متری بود. مردم امریکا متوجه شدند این مهاجران در ایالت‌هایی سکنی گزیدند تا انتخابات به نفع دموکرات‌ها مهندسی شود. پاسخ مردم امریکا به این مهندسی و سوءاستفاده از مهاجرین در انتخابات، رای به ترامپ بود. حتی از نظر بسیاری از امریکاییان مشکلاتی چون تورم، بیکاری آسیب‌های اجتماعی در امریکا محصول سیاست‌های غلط مهاجرتی دموکرات‌ها هستند.

وی در ادامه افزود: چهارمین، آخرین و شاید مهم‌ترین عامل برای رای آوردن ترامپ ریشه در رخدادهای منطقه خاورمیانه داشت؛ کشتار وحشتناک و ددمنشانه اسراییلی‌ها، بی‌خانمان کردن فلسطینی‌ها و لبنانی‌ها و... از چشم مردم امریکا دور نماند و رای به ترامپ در واقع واکنشی بود که مردم امریکا در حمایت همه‌جانبه دموکرات‌ها از اسراییل داشتند.

او در ادامه اظهار داشت: ایران تا ابد نمی‌تواند تابوی عدم مذاکره با آمریکا را به دوش بکشد. باید بدانیم که منافع ملی ایرانیان در مذاکره رودررو با امریکایی‌ها با حفظ سه اصل مصلحت، عزت و حکمت است. با حفظ این ۳ اصل می‌توان با امریکا مذاکره داشت و حقوق مردم ایران در حوزه پرونده هسته‌ای، مسائل منطقه‌ای و تحریم‌ها و مسائل اقتصادی را استیفا کرد. باید پذیرفت که ایران در حالت «نه صلح» قرار ندارد بلکه رسما در وضعیت جنگی با اسراییل قرار دارد. بدتر از جنگ نظامی جنگ اقتصادی است که امریکا با تحریم انجام می‌دهد.

قائم مقام حزب اعتماد ملی ادامه داد: برای اینکه از این حالت خارج شویم و در وضعیت صلح قرار بگیریم، دیپلماسی ایران باید فعالانه برخورد کند. ایران در جایگاه قدرت قرار دارد. جانمایی قدرت ایران بر هیچ کسی پوشیده نیست. با این اقتدار، می‌توان مذاکره کرد و منافع ملی ایرانیان را تامین کرد تا با پایداری اقتصاد دیگر شاهد کاهش و ریزش ارزش پول ملی ایرانیان نباشیم.

او در آخر تاکید کرد: اگر تحریم‌ها با شدت بیشتری ادامه یابد حتی بانک‌های چینی و هندی و کره‌جنوبی هم جریمه شوند، دیگر نمی‌توان روی صادرات حداقلی نفت هم حساب کرد. حتی رویکردهای تهاتری هم به حداقل می‌رسد. برای مقابله با این وضعیت ایران باید مذاکره کرده و منافع خود را حفظ کند. نمی‌توان منتظر ۴ سال آینده و حضور دوباره دموکرات‌ها بمانیم، در زمان بایدن هم هرچند فرصت مذاکره ایجاد شود اما توافقی صورت نگرفت. در شرایطی که ۴۵ سال از عمر جمهوری اسلامی می‌گذرد و ایران قدرتمند شده، می‌توان از آن مولفه برای مذاکره و توافق استفاده کرد. مردم ایران لیاقت و شایستگی زندگی با آسایش و آرامش به دور از تحریم‌های سنگین امریکایی‌ها و جهانیان را دارند.

۲۷۲۱۹

کد خبر 1981725

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =