عبدالکریم حسین زاده: همه استان ها باید از ثروت ملی به مفهوم واقعی سهم ببرند/ باید در مقابل چرخه تولید فقر در کشور بایستیم

معاون رئیس‌جمهوری گفت: بحث استانداری ایلام که امروز مطرح شد آقای دکتر پزشکیان تاکید داشتند که این استان باید از میزان نفتی که از این سرزمین وارد ذخیره مالی کشور می شود این استان هم سهم خود را داشته باشد.

 به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عبدالکریم حسین‌زاده معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: آنچه که من برای خودم ترسیم کرده‌ام و ماموریتی که آقای پزشکیان به من اعلام کرده‌اند بحث محرومیت‌زدایی و در واقع به سمت جامعه‌ای رفتن که در حاشیه اقتصاد، اجتماع و سیاست مانده است و اینکه بتوانیم با روندهای درستی که ایجاد می کنیم این ها را به بطن جامعه برگردانیم  با مشارکت های مختلفی که در تصمیم گیری وجود دارد.

بنا بر روایت ایلنا، وی ادامه داد: همچنین برای توانمند شدن این جامعه کمک حال باشیم و اینکه در حوزه روستایی یک مدیریت یکپارچه را اعمال کنیم. این رسالت کوچکی نیست چراکه بخشی از جامعه ما حدود ۲۰ میلیون نفر حاشیه‌نشین هستند و حدود سه درصد از این جامعه دچار فقر حاد هستند. یعنی همزمان چندین نوع فقر را تجربه می‌کنند. مبارزه با فقر در انواع مختلف و نابرابری در انواع مختلف. ما با ۹ نوع نابرابری، ۷ نوع فقر و ۵ نوع طردشدگی روبرو هستیم. در واقع باید یک نقشه شفاف برای کاهش این موضوع داشته باشیم و به این امید پیش برویم که بتوانیم در سرزمین ایران اسلامی همگان در بحث توزیع ثروت و قدرت امکان این را داشته باشند که دسترسی عادلانه به موضوع داشته باشند.

وی ادامه داد: همه می‌دانند شعاری که پزشکیان مبنای کار خودشان قرار دادند مسئله عدالت و انصاف بود و محوریت کار همه ما نیز همین است. این پیوست عدالتی که رهبری تاکید فرمودند که در همه بخش های اجرایی باید امورات پیوست عدالت داشته باشد. من نیز خودم را مامور می دانم که در این مسیر کمک حال دولت باشم تا توسعه متوازن توسعه عادلانه و توسعه درست در کشور پیاده شودو آن انحراف معیارهایی که ما در سنوات مختلف از این توسعه پایدار داشته‌ایم حداقل جبران شود و استان‌هایی که در رتبه پایین توسعه یافتگی هستند به حق واقعی خودشان از ثروت ملی برسند.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور درباره مهاجرت معکوس از روستاها به شهرها تصریح کرد: یکی از موارد اساسی که در برنامه پنج ساله توسعه هفتم و ماده ۵۱ به آن اشاره شده است بحث مهاجرت معکوس و تقویت آن است. برای این امر فقط زیرساخت‌های فیزیکی نیست که پاسخگو خواهد بود بلکه ما باید سایر شقوق توسعه مانند حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ... را هدف قرار دهیم.

وی ادامه داد: در جلسات مان از ریزترین موضوع چون جاماندگان از تحصیل در مناطق کم برخوردار تا سایر مسائل اقتصادی را مورد بررسی قرار می دهیم تا بتوانیم جمعیت را در مناطق روستایی تثبیت کنیم از ۶۹ هزار روستای ما حدود ۳۸ هزار روستا باقی مانده اند که در آن سکونت است و ۳۱ هزار روستا فاقد سکونت هستند. همه این آمار و ارقام به ما نشان می دهد که باید در مقابل چرخه تولید فقر در کشور بایستیم و تنها راه آن این است که بدنه اجتماعی خودمان را در روستا توانمند کنیم.

حسین زاده درباره تامین مالی در این زمینه تصریح کرد: روزی که  پزشکیان از من دعوت کردند اصل صحبت ایشان این بود که ما به دنبال شنیدن صدای بیصدایان هستیم. ایشان اهتمام ورزیدن و معاونتی که وجود خارجی نداشت برای این حوزه را ایجاد کردند و مطابق اصل ۱۲۴ قانون اساسی به این معاونت اختیارات در حوزه توسعه روستایی و محرومیت زدایی داده اند و این نشان از اهتمام رییس جمهور در مقدمه کار دارد.

وی درباره بودجه گفت: با ابعاد مختلف بودجه نویسی که در پیوست ها به وجود آمده است تحت عنوان توازن یک و توازن دو و توازن اصلی در این مسیر حرکت می کند که به این مسئله توازن بخشی کند. من بخشی از داستان را تامین اعتبار می دانم و بخشی از این داستان این ثروت ملی است که مردم باید از آن برخوردار شوند. آذربایجان غربی شهرستان تکاب آخرین شهرستان استان از نظر توسعه یافتگی است در حالی که ثروتمندترین شهرستان استان است و سه معدن بزرگ طلای ایران در این شهرستان است. حقوق این مردم از این معادن ملی چیست.

حسین زاده تصریح کرد: دولت به دنبال محقق کردن این موضوع است. به عنوان مثال بحث استانداری ایلام که امروز مطرح شد آقای دکتر پزشکیان تاکید داشتند که این استان باید از میزان نفتی که از این سرزمین وارد ذخیره مالی کشور می شود این استان هم سهم خود را داشته باشد لذا تمام حرف این است که باید سعی کنیم همه استان ها از ثروت ملی به مفهوم واقعی سهم ببرند و باعث توسعه درونزای آن ها شوند. باید از ظرفیت های مرزی و دورن استانی را برای توسعه استان ها استفاده کنیم تا توسعه پایدار به مفهوم واقعی شکل بگیرد.

27218

کد خبر 1980719

برچسب‌ها

خدمات گردشگری