جمله معنادار علی لاریجانی به مرحوم رئیسی درباره برجام /باید بپذیریم که مقداری هم فحش فی‌سبیل‌الله بخوریم

روزنامه اصلاح طلب سازندگی به اظهارات اخیر علی لاریجانی واکنش نشان داده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه سازندگی با اشاره به گفت و گوی علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب با خبرگزاری خبرآنلاین نوشت:

در مقاطع مختلف سیاست‌ورزی علی لاریجانی، رئیس سه دوره مجلس و مشاور رهبری، سال ۸۸ را باید یک نقطه مهم دانست. روایتی وجود دارد که او در آن مقطع مهندس موسوی را راضی کرده بود که مصاحبه‌ای انجام داده و غائله را بخواباند. سعید جلیلی اما با اقداماتی که داشت، موسوی را منصرف کرد. لاریجانی در این باره می‌گوید: خودم نظرم این بود که می‌شود، غائله را جور دیگری حل کرد. ولی نمی‌توانیم بگوییم آنهایی که این مسیر را طی کردند نمی‌خواستند که حل کنند بلکه روش حل‌شان متفاوت بود که اینگونه شد. خب به هر حال دو تا سلیقه است. آن موقع هم من نگفتم که با مهندس موسوی صحبت کرده‌ام. مهندس موسوی قبول کرده بود در تلویزیون صحبت کند و غائله را ختم کند اما دبیرخانه شورای عالی امنیت نپذیرفته بود.

لاریجانی در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: مرحوم آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی، رئیس قوه قضائیه بودند، یک روز به من زنگ زدند و گفتند من به آقای موسوی صحبت کردم و ایشان قبول کرده که یک ساعتی در تلویزیون صحبت کنند و غائله را ختم کنند. ایشان گفتند که با آقای هاشمی هم صحبت کردند و او هم قبول کردند، نظر شما چیست که من گفتم، نظرم موافق است. حتی موافق بودم که هر نکته‌ای هم دارند، بگویند. بعد دیدم که آقای شاهرودی گفتند که دبیرخانه این را نپذیرفتند. من هم دیگر پیگیری نکردم که ببینم کیفیت چه بوده است. ولی ماجرا این بود. به نظر من آن اتفاقات راه‌حل دیگری داشت اما دو تا سلیقه برای حل مساله وجود داشت.

لاریجانی در ادامه این گفت‌وگو از برجام گفت: «یک‌بار به مرحوم رئیسی عرض کردم که مساله برجام مثل معامله پیاز و سیب‌زمینی نیست. هر کس بخواهد حل کند مقداری خیس می‌شود. ما باید بپذیریم که مقداری هم فحش فی‌سبیل‌الله بخوریم تا مشکل را از جلو پای مردم برداریم».

به گفته او ما در قضیه عراق، مدتی با آمریکایی‌ها مذاکره داشته‌ایم. در قضیه برجام هم مذاکره داشتیم. اما یک مشکلی وجود دارد و در کتاب برخی از رجال آمریکایی این نکته بروز دارد، مثلاً ما در برجام تعهدی کردیم و پای تعهد خود هم ایستادیم. اما این تعهد را از طرف آمریکایی‌ها ندیدیم. این خیلی برای جایگاه آمریکا ضرر بود و همین امر این مشکل را ایجاد کرده که بالاخره مذاکره با آمریکا چه حاصلی دارد؟ یعنی بعد از اینکه یک سال‌وخرده‌ای مذاکره شد، برجام تدوین شد و بعد از یکی دو سال هم آمریکا از آن خارج شد.

رئیس وقت مجلس ادامه داد: درست است که نمی‌شود، دست روی دست گذاشت اما در مقاطعی افراط در نزدیک شدن به چین و روسیه را هم شاهد بودیم، یا برخی رابطه با این کشورها را کافی و ارتباط با غرب را کلا نفی می‌کردند. همین که شما گفتید است، ببینید در کشور کسی نمی‌گوید که اگر ما با چین و روسیه ارتباط داریم با اروپا رابطه نداشته باشیم. کسی چنین نظریه‌ای ندارد و مسئولان عالی‌رتبه کشور می‌گویند، نظرشان این است و درست هم است که ما با همه بخش‌هایی که به منافع ملی ما کمک می‌کند، مثل همسایگان، کشورهای اسلامی، روسیه، چین، اروپا و … ارتباط اقتصادی داشته باشیم.

وی افزود: حتی زمانی که برجام انجام شد این بحث وجود داشت که با شرکت‌های آمریکایی در برخی زمینه‌ها هم بشود، ارتباط داشت. بنابراین، این درک وجود دارد که ما یک‌طرفه نباشیم. اما یک نکته وجود دارد و آن اینکه نباید کشورهای غربی احساس کنند که اگر در جایی ضیق گرفته‌اند، جمهوری اسلامی مفری ندارد.

27215

کد خبر 1979259

برچسب‌ها

خدمات گردشگری