علی چالهچاله در گفتوگو با خبرنگار خبرآنلاین به مناسبت روز ملی زعفران، اظهار کرد: تولید زعفران امسال حدود چهار تن بوده که برای اجرای افزایش هزار هکتاری سطح زیر کشت زعفران استان در مدت سه سال، برنامهای از ابتدای سال جاری آغاز و به افزایش ۲۰۰ هکتاری سطح زیر کشت زعفران رسیدهایم.
وی افزود: قرار است در ۲ سال آینده،در کشت زعفران ۸۰۰ هکتار دیگر توسعه داشته باشیم یعنی از ۳۰۰ هکتار کشت، طی سه سال به هزار و ۶۰۰ هکتار برسیم.
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: تمامی شهرستانهای استان مستعد کشت زعفران هستند، فقط شهرستانهای گرمسیری مانند قصرشیرین، قسمتی از سرپل ذهاب و گیلانغرب قابلیت کشت زعفران را ندارند.
چالهچاله عنوان کرد: زعفران استان کیفیت بسیار بالایی دارد و در رتبه زعفرانهای ممتاز درجهبندی میشود و این به دلیل خاک و آبیاری مناسب است مراحل زراعی زعفران و فرآوری بعد از برداشت هم به خوبی انجام میشود.
وی ادامه داد: برنامه داریم علاوه بر توسعه در بحث فرآوری و بستهبندی هم فعالیتهای مثبتی انجام دهیم.
چاله چاله عنوان کرد: کشت زعفران هر ۶ الی هفت سال یک بار انجام میشود از نیمه دوم مردادماه الی نیمه شهریورماه کشت و اوایل آبان ماه برداشت آن آغاز میشود، تناژ ما حدود ۱۰ کیلو است که از متوسط کشوری خیلی بالاتر است.
وی در ادامه تشریح کرد: حدود ۸۰ نفر در زمینه کاشت و فرآوری زعفران مشغول به فعالیت هستند، پیشبینی ما این است که امسال درآمد فروش زعفران حدود ۴۰۰ میلیارد تومان باشد.
چالهچاله در خصوص خواص زعفران بیان کرد: زعفران نوعی ادویه است که خواص زیادی دارد از جمله اینکه نشاط آور بوده، برای درمان علائم و عوارض روحی، روانی و افسردگی مفید است و در پیشگیری از سرماخوردگی نیز از دم کرده زعفران استفاده میشود، همچنین میزان هوشیاری و توانایی ذهنی را افزایش میدهد.
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در خصوص کاربرد زعفران در صنایع افزود: زعفران در صنایع غذایی به عنوان رنگدهنده و طعمدهنده، در محصولات آرایشی، دارویی و در صنایع دیگری از جمله محصولات روغنی مانند، روغنها، مارگارینها، چاشنیها، دسرها و پودینگها استفاده میشود.
نظر شما