مریم فکری: آخرین روند بازار ارز نشان میدهد که قیمت دلار در بازار تهران با کاهش ۲ هزار و ۴۱۰ تومان مواجه شده و به کانال ۶۵ هزار و ۵۸۴ تومان سقوط کرده است.
ریزش قیمت دلار در شرایطی است که در روز پنجشنبه هفته گذشته به اوج قیمتی رسیده و نزدیک به کانال ۶۸ هزار تومان ایستاده بود، اما با کاهش ۳ درصدی، بیش از ۲ کانال فرود آمد.
کارشناسان معتقدند روند کاهشی دلار ادامهدار خواهد بود و قیمت ارز به چند کانال پایینتر باز خواهد گشت. بررسیهای میدانی حاکی از آن است که دلارفروشان منوچهری، به تکاپو برای فروش دلارهای خود افتادهاند. آنها تاکید دارند که الان دیگر ترس بازار ریخته و میتوانیم شاهد بازگشت قیمت دلار به ۶۰ هزار تومان باشیم.
در همین رابطه، رمضانعلی سنگدوینی، یک نماینده مجلس نیز در گفتوگویی با اشاره به عقبگرد دلار بعد از حمله بیخردانه و ناموفق رژیم صهیونیستی به ایران، گفته است؛ پس از این اتفاق که به اذعان خود اسراییلیها بسیار ناامیدکننده بود، با افت ارزش تتر، روند ریزشی قیمت ارز در بازار ایران نیز آغاز شد.
تتر فرود آمد
در این میان، بررسیها نشان میدهد از همان دقایق نخست اعلام خبر حمله اسراییل و مشخص شدن سطح ضعیف حملات و عملکرد به موقع پدافند، سقوط آزاد تتر آغاز شد و همچنان هم ادامه دارد.
با سقوط سنگین تتر، تحلیلگران اعتقاد داشتند که باید شاهد اصلاح و کاهش قیمت محسوس دلار و طلا هم باشیم؛ چراکه تحرکات تتر به معنای سیگنال به بازار دلار ارزیابی می شود و از همین رو فعالان بازار، انتظار دارند علاوه بر سقوط تتر باید با آغاز معاملات بازار تهران، شاهد کاهش قیمت طلا، ارز و سکه هم باشیم.
تتر هم اکنون در کانال ۶۶ هزار تومان قرار دارند و با توجه به این شرایط، پیشبینی میدهد که دلار چند پله عقبنشینی کند.
قیمت واقعی دلار چه عددی است؟
فعالان اقتصادی و تحلیلگران پیش از این نیز به مردم هشدار داده و توصیه کرده بودند که در روزهای پر نوسان، از خرید دلار خودداری کنند؛ چراکه هر لحظه امکان ریزش قیمتها وجود دارد.
یحیی آل اسحاق، رییس اسبق اتاق بازرگانی تهران در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین گفته بود: توصیه من این است که کسانی که کار اقتصادی میکنند، خودشان را اسیر این جو نکنند، چون به نظر من این حوادث فروکش میکنند و دوباره همانطور که قبلا بارها شاهد بودیم، نرخ ارز پایین میآید و یک عدهای از هستی ساقط میشوند.
رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق عنوان کرده بود: واقعیت اقتصادی ما این است که دلار بین ۵۰ تا ۶۰ هزار باشد و در این شرایط، ورود به بازار ارز نوعی ریسک و قمار است.
آلاسحاق در پاسخ به سوال خبرآنلاین که دامنه ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان، براساس شرایط تورمی است؟ تصریح کرده بود: بله، براساس مجموع شرایط موجود، قیمت دلار باید بین ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان باشد.
وی تاکید کرده بود: این قیمت تعادلی بازار آزاد ارز است؛ وگرنه در بازار نیمایی و مبادلهای، قیمت دلار خیلی پایینتر از اینهاست. در حوزه تجارت رسمی با دلار پایینتر از این اعداد روبهرو هستیم.
۲۲۳۲۲۵
نظر شما