مهم ترین نکات برای کاهش چشمگیر درد عادت ماهانه

چیزی که در زمان خونریزی عادت ماهانه و سندرم پیش از قاعدگی آزاردهنده است، دردهای شکمی، کمر درد و به طور کلی گرفتگی عضلات هستند. در این مطلب مهم ترین نکات برای کاهش چشمگیر درد عادت ماهانه را بررسی کرده‌ایم.

چیزی که در زمان خونریزی پریود و سندرم پیش از قاعدگی آزاردهنده است، دردهای شکمی، کمر درد و به طور کلی گرفتگی عضلات هستند. در این حالت می‌توان شرایط دردناک را تا حدی پذیرفت. اما اگر درد از حد بگذرد، قابل تحمل نیست. در چنین شرایطی می‌توان با برخی از مسکن‌ها، گرم گرفتن، استراحت کردن، گرفتن دوش تقریباً گرم و انجام نرمش‌های سبک به کاهش درد قاعدگی کمک کرد. در ادامه به بررسی مهم ترین نکات برای کاهش چشمگیر درد عادت ماهانه می‌پردازیم.

راهکارهای کلیدی برای درمان درد پریود

خانم‌ها از همان سن بلوغ جنسی که عادت ماهانه را تجربه می‌کنند، به دلایل مختلفی دردهایی در ناحیۀ شکم، لگن و کمر حس می‌کنند. انقباضات رحمی از مهم‌ترین دلایل دردهای خونریزی پریود به حساب می‌آیند. اما انواع بیماری‌ها مانند آندومتریوز، بیماری‌های التهابی لگن یا کیست تخمدان باعث درد پریود نیز می‌شوند.

اما سؤالی که ذهن بسیاری از خانم‌ها را مشغول می‌کند این است که مهم ترین نکات برای کاهش چشمگیر درد عادت ماهانه کدام هستند؟ از طرفی برخی می‌پرسند که آیا رعایت این نکات برای درمان درد پریود، آن هم به طور کامل، مؤثر هستند؟

در پاسخ به این سؤالات، توجه شما را به راهکارهایی جلب می‌کنیم که در ادامۀ این بررسی شرح داده می‌شوند.

۱- استفاده از مسکن‌ها

مهم ترین نکات برای کاهش چشمگیر درد عادت ماهانه

گروهی از خانم‌ها برای اینکه خیلی سریع از شر دردهای عادت ماهانه خلاص شوند، مستقیم سراغ مسکن‌ها می‌روند. این مسکن‌ها را می‌توان بدون نسخه نیز تهیه نمود. برای مثال ایبوپروفن، ناپروکسن و ژلوفن کامپاند از این داروهای مسکن هستند. گروهی از مسکن‌های مؤثر در کاهش دردهای قاعدگی مانند سلکوکسیب، نوافن و دیکلوفناک، از نوع داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی به حساب می‌آیند که بهتر است آنها را با مشورت پزشک استفاده کنید.

۲- به کار بردن روش‌های هورمونی پیشگیری از بارداری

گروهی از روش‌های پیشگیری از بارداری، هورمونی هستند. خانم‌ها با استفاده از آنها که گاهی خوراکی و گاهی مستلزم به تعبیه در دستگاه تناسلی هستند، می‌توانند تعادل هورمونی را به دست آورند. این تعادل هورمونی تا حد قابل توجهی در کنترل انقباضات رحمی و کاهش دردهای شکمی یا کمر درد اثر دارند.

برای اینکه از روش‌های هورمونی ضد بارداری استفاده کنید، چند گزینه پیش رو دارید. گروهی از خانم‌ها به مصرف داروهایی مانند ال دی و اچ دی روی می‌آورند. برخی از آنها تزریق داروهای هورمونی را انتخاب می‌کنند. چسب‌، حلقه و آی یو دی نیز روش‌های دیگر به حساب می‌آیند.

۳- درمان بیماری‌ها برای کاهش درد عادت ماهیانه

گاهی بیماری‌های مختلف مانند آدنومیوز، آندومتریوز و کیست تخمدان، فیبروم و پولیپ رحم باعث تشدید دردهای قاعدگی می‌شوند. در چنین حالتی، متخصص زنان ترجیح می‌دهد که با درمان این اختلالات رحمی و تخمدانی، شرایط بیماران را به حالت اولیه برگردانند. در چنین حالتی، درمان دارویی و یا جراحی، جوابگوی خانم‌ها هستند. به نحوی که با پیگیری روند درمان، شدت دردها و گرفتگی‌های عضلانی به حد چشمگیری کاهش می‌یابد.

۴- استفاده از کیسه آب گرم

گرم گرفتن نواحی مختلف شکم، لگن و کمر که در زمان خونریزی پریود و حتی در شرایطی که خانم‌ها علائم (PMS) را تجربه می‌کنند، بیشترین درد را دارند، راهکاری بسیار مؤثر است. مطالعات مختلفی که انجام شده، حاکی از آن است که گرم کردن تأثیری هم اندازۀ مصرف قرص‌های ضدالتهابی غیراستروئیدی در کاهش دردها و انقباضات عضلانی دارد. شما خانم‌ها می‌توانید با قرار دادن کیسۀ آب گرم یا کیسۀ نمک یا برنج گرم، در محل درد، به کاهش میزان درد کمک کنید.

۵- تغییر کم در برنامۀ غذایی

مهم ترین نکات برای کاهش چشمگیر درد عادت ماهانه

پزشکان متخصص زنان و زایمان و تغذیه توصیه می‌کنند که خانم‌ها مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های الکلی، شور و کافئین دار و همچنین خوراکی‌های سرخ کردنی را در زمان قاعدگی کاهش دهند. این در حالی است که با مصرف بیشتر میوه و سبزیجات و همچنین بادام می‌توان تا حدی شکم درد، کمر درد و گرفتگی‌های عضلانی را کاهش داد.

۶- انجام ورزش‌های سبک

یکی از راهکارهای کلیدی برای کاهش دردهای شکم، لگن و کمر و کم شدن انقباضات رحمی، انجام ورزش‌های سبک و ملایم در طی روزهای خونریزی پریود است. دویدن به مدت ۲۰ دقیقه در روز، انجام حرکات نرم یوگا، اجرای تمرینات سبک و با دمبل سبک‌تر از همیشه، پیلاتس و شنا کردن می‌توانند با برقراری تعادل هورمونی، کاهش انقباضات رحمی و بهبود خلق و خوی زنان در زمان قاعدگی، دردهای عضلانی و بی حوصلگی‌ها را کاهش دهند.

۷- انجام ماساژ

مهم‌ترین نقشی را که ماساژ بر عهده دارد، کاهش گرفتگی‌ها و انقباضات بافت رحم است. به همین دلیل فردی که کار ماساژ را برای خانم‌ها انجام می‌دهد، با تمرکز بر نواحی شکم و کمر، سعی می‌کند که میزان اسپاسم‌های عضلانی را کاهش دهد. در نتیجه درد در این بافت‌ها کم می‌شود.

۸- استراحت کردن

توصیۀ پزشکان و متخصصان به خانم‌هایی که از دردهای قاعدگی شکایت می‌کنند، اختصاص دادن وقت بیشتر برای استراحت کردن است. البته نباید فراموش کرد که انجام تمرینات سبک می‌تواند در کنار استراحت و خواب کافی به کاهش دردها کمک کند. در نتیجه، خواب کافی به معنای نادیده گرفتن ورزش کردن نیست.

۹- دوش گرفتن

یکی از کارهایی که آرامش بیشتری به خانم‌ها در زمان قاعدگی می‌دهد، دوش گرفتن است. دوش آب گرم، تقریباً همان کاری را می‌کند که کیسۀ آب یا نمک گرم برای شما انجام می‌دهد. در حقیقت، شما با دوش گرفتن روزانه به کاهش انقباضات رحمی خود کمک می‌کنید. در ضمن، رعایت بهداشت واژن با استحمام، احتمال ورود عوامل عفونی به بدن را کاهش می‌دهد. این موضوع خود اهمیت بالایی دارد.

۱۰- نوشیدن آب

توصیۀ پزشکان این است که روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید. زیرا در زمان خونریزی قاعدگی بدن در حالت کم آبی بیشتری قرار می‌گیرد. دی هیدراته شدن نیز به دلیل دشواری جریان خون در بدن، میزان شکم و لگن درد را افزایش می‌دهد. شما می‌توانید علاوه بر آب نوشیدنی، انواع دمنوش‌های گیاهی و چای‌ها مانند دمنوش رازیانه، چای زعفران، دمنوش گل گاو زبان، چای دارچین، چای زنجبیل و دمنوش مریم گلی را میل کنید.

نکتۀ مهمی را در زمان قاعدگی نباید فراموش کنید. آن هم کاهش مصرف شکلات، قهوه، نسکافه و چای است. هر خوراکی و نوشیدنی حاوی کافئین میزان انقباضات رحمی را افزایش می‌دهد. به همین دلیل، مصرف آنها به افزایش میزان درد و اسپاسم‌های عضلانی منجر می‌شود.

شما در این مطلب، راهکارهای مهمی را مطالعه کردید که در گروه مهم ترین نکات برای کاهش چشمگیر درد عادت ماهانه به حساب می‌آیند. توجه به رژیم غذایی، انجام ورزش‌های سبک، نوشیدن آب بیشتر، انجام ماساژ و خوردن مسکن‌ها بهترین روش‌ها برای کاهش دردها و گرفتگی‌های عضلانی در ناحیۀ شکم، لگن و کمر هستند.

کد خبر 1971131

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =