تابستان سال 88 مطابق رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، اعلام شد که تمامی داروخانه‌ها موظف می‌شوند تا از دریافت حق فنی خودداری کنند.

زهرا تالانی:موضوع حق فنی داروخانه ها به سالهای جنگ باز می گردد، زمانیکه در چارچوب سیاست ثابت نگه داشتن قیمت‌ها، قیمت دارو هم بشدت کنترل می‌شد، در این شرایط قدر مطلق سود داروخانه‌ها نیز کاهش یافته بود ،لذا برای رفع مشکل داروخانه‌داران با تصویب هیات دولت قرار شد مبلغی تحت عنوان حق فنی در داروخانه‌ها در نظر گرفته شود.
اما پس از آزاد سازی قیمت داروها و سود چند برابری داروخانه ها از افزایش نرخ داروها این حق فنی همچنان باقی ماند.اما اعلام رقم درآمد سالانه 217 میلیارد تومان به عنوان حق فنی داروخانه‌ها از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس، زمزمه‌هایی را برای حذف حق فنی ایجاد کرد. به‌دنبال شکایت سازمان بازرسی کل کشور و رسیدگی دیوان عدالت اداری، مصوبه هیأت دولت درباره حق فنی داروخانه‌ها لغو شد. اما در ماه‌های پایانی سال 89 رئیس کل سازمان نظام پزشکی در نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه خواستار عدم ابلاغ این رأی و تشکیل گروه کارشناسی برای بررسی مجدد این موضوع شد. چون موضوع حذف حق فنی داروخانه ها با واکنش‌هایی از سوی انجمن داروسازان و شورای عالی داروخانه‌ها روبه‌رو شد.
به گفته آنها، برای حذف حق فنی و دادن مشاوره دارویی همپای دیگر کشورها، ایجاد بستری مناسب لازم است که متأسفانه این امر در کشور ما تحقق نیافته است. به این ترتیب، لازم است که اقتصاد داروخانه‌ها با تعداد کمی بیمار به نحو مطلوب در گردش باشد و از طرف دیگر داروخانه‌ها ملزم به ارائه مشاوره دارویی شوند.
با این حال نظر موافقان حق فنی چیز دیگری است به‌طوری که دکتر حمید خویی، رئیس انجمن علمی داروسازان ایران در این باره به ایلنا می‌گوید: با حذف حق فنی داروخانه‌ها توسط دیوان عدالت اداری، تعیین تعرفه‌ها به وزارت بهداشت واگذار شد و این وزارتخانه تعرفه جدیدی را روی نسخه‌ها برای اخذ از بیماران تعیین کرد. این تعرفه به ازای حداکثر 15درصد مبلغ نسخه‌ها 5هزار ریال تعیین شده است؛ یعنی برای هر نسخه 500تومان.
به گفته وی،در حقیقت در یک فرایند جداگانه وزارت بهداشت وظیفه تعیین تعرفه‌ها را بر عهده گرفت و آن را به بخش خصوصی و دولتی ابلاغ کرد. الان این هزینه بابت حق فنی گرفته می‌شود؛ اما مطابق دستورالعمل وزارت بهداشت.
رئیس انجمن علمی داروسازان در مورد شکایت مردم از داروخانه‌ها مبنی بر اینکه داروسازان به هیچ وجه مشاوره نمی‌دهند، می گوید: نکته بسیار مهم در این مورد این است که درصد بسیاری از مردم هنوز فرهنگ مشاوره گرفتن در این مورد را ندارند. در واقع، مردم ما ترجیح می‌دهند ساعت‌ها پشت در اتاق پزشک بمانند اما در عرض 2 تا 3دقیقه کارشان در داروخانه تمام شود. در این شرایط هم لبه تیز اتهام مدام به سوی داروسازان است و متأسفانه اکثر داروخانه‌ها هم در تملک افرادی است که اصلا داروساز نیستند و نگاه مادی و تجاری به فروش دارو دارند، در حالی که اگر این بستر به سمت داروسازانی گرایش پیدا کند که نگاه حرفه‌ای و خدماتی به فروش دارو دارند، خدماتشان هم در آینده شفاف‌تر و ملموس‌تر خواهد شد.
45232

 

کد خبر 196805

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
    5 0
    داروگران شده به طور وحشتناکی
    • بدون نام IR ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۵
      1 1
      داروهای وارداتی گران شده و البته این قیمت ها در لیست قیمت وزارت بهداری هم نیست انگار داروخانه ها خودشان قیمت داروهای خارجی را گران کرده اند
  • بدون نام IR ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
    7 5
    همه این حرف های انجمن داروسازان کاسب کارانه است . الان داروخانه ها کلی داروی مجانی و جایزه از شرکت های پخش دارو می گیرند .
  • بدون نام IR ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
    7 2
    برای نسخه شما حتی یک قبض چاپی و ماشینی به شما نمی دهند و معلوم نیست چطور حساب کرده اند و بیمار بنده خدا را هم بی خبر از همه جا پیدا می کنند و چندتا داروی خارجی می چپونن توی کیسش .
  • بدون نام IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
    8 1
    به جای این حرف ها نسخه ها را چاپی کنید . اصلا معلوم نیست دکتر چی نوشته ؟ تا ببینیم داروخانه دار درست داده یا نه؟
  • بدون نام IR ۱۶:۰۹ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
    6 0
    همین حرف های "داروخانه ها دست غیر دکتر داروساز است" و این حرف ها منتهی می شود به اینکه یه وامی به آقایون دکترهای داروساز بدهند مثلا 100 میلیون تا داروخانه راه بندازند اینها هم که در شهرستانها این داروخانه ها را راه نمی اندازند همه در تهران می خوان داروخانه راه بندازند و بعد هم می فروشند به یکی از همین غیر داروساز ها و دوباره می شن دکتر داروساز بدون داروخانه و دوباره تو صف وام و بقیه چیزها
  • بدون نام IR ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
    4 1
    الان ویترین هر داروخانه ایی را نگاه کنید همش داروی خارجی است و تا بگی یه چیزی میخوای خارجی معرفی میکنه و کلی پول می گیره . نمی دونم ویترین داروخانه ها قانون نداره مثلا باید داروهای جدید یا داروهای پر فروش با توجه به تولید کننده ش یا پیشنهاد داروی چند تولید کننده ایی که داروی بهتر تولید می کنند را در ویترین بچینند و یه نسبتی بین داروی ایرانی و خارجی در ویترین رعایت بشه نه اینکه پر از دارو خارجی و لوازم بهداشتی خارجی کنند و بعد هم یه داروی ایرانی که بخوای بری از اون پشت کلی بگرده یه چیزی پیدا کنه از یه شرکتی که اصلا نمی خوای و ورداره بیاره. این کار درستی نیست.
  • بیمار IR ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
    4 3
    پول زور است لطفا پیگیر شوید تا حق فنی دریافتی داروحامه ها حذف گردد
  • بدون نام IR ۱۹:۱۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
    2 1
    اول اینکه سازمان غذا و دارو وقتی قیمت دارو را اعلام می نماید قیمت یک دارو را در سه مرحله قیمت کارخانه قیمت توزیع شرکت پخش و قیمت در داروخانه اعلام می نماید پس گرفتن حق فنی توجیه ناپذیر است و چه بسا در خصوص داروهایی که با نسخه گرفته می شود سبب گرانی آنها می شود. دوم اینکه داروخانه یک صنف است و نظام صنفی اجازه مجوز داشتن افراد را داده است جالب است که این آقا می گوید داروخانه در دست افراد غیر دارو ساز است مگر در داروخانه مسئول فنی نداریم که ایشان اینگونه می فرمایند سوم اینکه از سال 82 آنچنان بخشنامه ها و دستورالعملهای سخت گیرانه و به نفع داروسازان توسط وزارت بهداشت صادر شده که کسی جز داروساز نمی تواند صاحب داروخانه باشد.
    • بدون نام IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۵
      2 1
      نسخه و آزاد ندارد در هر حال وقتی حق فنی برای داروخانه دار قائل شدید یه پولی بیشتر از قیمت دارو می گیرد و از طرف دیگه معلوم نیست این پول اون خط کج و کوله ایی است که روی یه برچسب سفید روی دارو می نویسد و می چسباند؟!
  • داروساز سابق IR ۲۱:۲۴ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
    2 2
    طبق كدوم امار اكثر داروخانه دست افراد غير داروساز است دوما اگر خود داروساز نگاه مادي نداشته باشه ببخشيد!!ازكجا شكم زن وبچه اش رو سير كنه سوما در تعداد زيادي از نسخ اطبا محترم كشورمان به همان دلايل تجاري چنان اشفتگي علمي ودرماني ديده ميشود كه داروساز مشاوره ندهد سنگين تراست چهارما درمملكتي كه عابر بانكش براي اعلام موجودي مشتري ساير بانكها 100تومان كارمزد ميگيرد گرفتن تومان950 حق فني براي يك نسخه كه ممكن است براي داروساز در صورت اشتباه كردن خودش يا پرسنلش به هر شكلي تا به دادگاه رفتن وديه دادن هم بيانجامد خيلي مبلغ زياديست؟!
    • بدون نام IR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۵
      2 0
      کاش آقای دکتر آن زمانی که شما داروخانه داشتید یک نوآوری و سرویس جدیدی به مردم می دادید مثلا زمان شماکه اینترنت نبود بگیم داروخانه اینترنتی راه می انداختید ولی الاقل می توانستید پیک موتوری داشته باشیدو آن پیرمرد یا پیرزن یا آن بیماری که به سختی باید تا داروخانه بیاد با یک تلفن داروی ش را درب منزل با ارائه نسخه تحویل می گرفت لااقل الان به دکتر های داروسازی که می بینید توصیه کنید سرویس های بهتری مثل داروخانه اینترنتی و سرویس پرداخت در محل با کارت بانکی و ... راه بندازند و مثل 40 سال پیش داروخانه داری نکنند.
  • نصراله IR ۲۱:۳۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
    3 4
    به نظرم حق فنی سرازیر کردن پو ل بیشتر در جیب داروخانه دار است ......اصلا این ناحق است ....
  • بدون نام IR ۲۱:۵۰ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
    5 4
    کسی با 500 تومن مشاوره نمی ده این فقط یه پول مفت برای داروخانه . هیچ مسئولیتی هم در قبال مشورت دادن یا ندادن ندارد.
    • بدون نام IR ۰۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۴
      0 0
      به نظر شما با 500 تومان چقدر مشاوره باید بگیرین یه مقایسه ای هم بکنین با سایر کارها تا متوجه بشیم مثلا سلمانی، مثلا ویزیت پزشک. مثلا معاینه ماشین. مشاوره روانشناس . البته بهتر هست به نرخ مشاوره توی بقیه جاهای دنیا هم نیم نگاهی بکنیم و ببینم با این 500 تومان در روز و مثلا 100 نفر مریض در روز! که میشه 50 هزار تومان چه کارهایی میشه انجام داد
    • بدون نام IR ۰۰:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۴
      0 0
      نکته مهمش دقیقا همینه. مشاوره اگه 12 تومان باشه بیمار میگه خب این داروی چیه؟ اینو چحوری بخورم؟ من مشکل تیروئیدم دارم اینو باهاش بخورم اشکالی نداره؟ جدیدا این داروها رو هم دکتر اعصابم داده با این داروهای جدیدم مشکلی ندارن؟ چند وقت طول میکشه داروم اثر کنه؟ و صد البته وقتی برای کاری ارزش واقعیش پرداخت میشه انگیزه هم ایجاد میشه. کدوم آدم عاقلی اگه درامدش تامین نباشه حاضر میشه برای 500 تومان 10 دقیقه برای مریض وقت بذاره و سر آخر بعد 100 نفر ویزیت بیمار 50 هزار تومان موسس داروخانه حقوق بهش بده؟ حق ویزیت واقعی = دریافت مشاوره واقعی
  • اسدی IR ۲۲:۰۴ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
    5 2
    واقعا در جامعه ما پزشک سالاری حکم فرماست هر صنفی به هر شکلی دوست دارد تعرفه از مردم می گیرد من فقط یک سئوال دارم دمتری که در داروخانه حضور ندارد چرا باید حق فنی بگیرد ؟ و اگر باشد چه مشورتی به بیمار می دهد
  • بدون نام IR ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
    3 3
    کدوم داروساز مشاوره میدهد مسئول فنی داروخانه ها اکثرا کار را به چند نسخه پیچ میسپارند و خودشان حضور فیزیکی برای مشاوره دادن ندارند مگر دارو خانه هایی که داروهای تخصصی پوست و مو دارند این برای اکثر داروخانه ها عمومیت نداره
  • بدون نام IR ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۵
    2 0
    مشکل امروز نبود داروخانه های زنجیره ایی سهامی عام است که هر داروخانه در خودش مسئول فنی داشته باشد و شبانه روزی هم باشد. ببینید اگر ما در همه شهرها اینجور داروخانه هایی داشتیم مثل فروشگاه های رفاه و شهروند اینها خدمات مناسب امروز جامعه ما را ارائه می دادند. می دانم که مشکل نداشتن قانون برای اجرایی کردن این موضوع است ولی باید به فکر قانون و بعد اجرایی کردن این موضوع بود.
  • بدون نام IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۵
    3 1
    همین الان داروخانه باید دست دکتر داروساز باشد خیلی راحت آقایون دکترهای داروساز با یک عقد صلح تمام حقوق و منافع داروخانه را به شخص دیگر واگذار میکنند و خودشان هم ماهی یکبار به داروخانه سری می زنند تا اگر حضورشان لازم بود مشاهده شوند و چیزی را امضاء کنند و مقرری ماهانه ایی را بگیرند و بروند
  • بدون نام IR ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۵
    3 2
    این حق چه فنی شه؟! فن خواندن نسخه و نوشتن روی دارو؟! فن فروختن داروی خارجی؟! بیشتر از این نمی دونم شما بفرمایید