عارف: شستا حیات خلوت مسئولان سیاسی نیست/ ماموریت معاون اول به وزیر کار؛ از وضعیت موجود این وزارتخانه گزارش تهیه شود

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه شستا حیات خلوت مسئولان سیاسی نیست، افزود: سهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اجرای سند چشم انداز نسبت به سایر بخش‌های دولت برجسته‌تر است و شایسته گزینی باید در رأس انتخاب مسئولان این وزارتخانه باشد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدرضا عارف روز شنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ در مراسم تودیع و معارفه وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه مسیر دولت با توجه به شعار دکتر پزشکیان در مناظرات انتخاباتی برای اجرای اسناد بالادستی و قانونی روشن و واضح است، تصریح کرد: سند چشم انداز در رأس این اسناد است که علیرغم شرایط خوب و پیش بینی شده در اوایل دهه ۸۰ که این سند ابلاغ شد، اما امروز متأسفانه فاصله زیادی از اهداف پیش بینی شده داریم.

بنابر روایت ایرنا، معاون اول رئیس جمهور افزود: زمان اجرای این سند تاریخ بردار نیست و راهبرد دولت چهاردهم اجرایی کردن سند چشم انداز است که در این راستا سهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به سایر بخش های دولت برجسته تر است.

وی رفاه عمومی، برخورداری از سلامت، امنیت غذایی، تأمین اجتماعی، فرصت های برابر، توزیع مناسب درآمد و نهاد مستحکم خانواده بدون فقر و فساد را از ویژگی های جامعه ایرانی در سند چشم انداز ۲۰ ساله برشمرد و گفت: بخش عمده ای از این ویژگی های سند چشم انداز به وظایف این وزارتخانه برمی گردد و در کنار این سند، نظام جامع اجتماعی به عنوان میثاقی بین دولت با وزارت تعاون در مجمع تشخیص مصلحت نظام نهایی شده است که این وزارتخانه باید در این مسیر حرکت کند.

عارف درخصوص سند سیاست های برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: اصرار داریم که برنامه هفتم توسعه هر چه سریع تر اجرایی شود و از دکتر میدری می خواهم تا در چند روز آینده گزارشی از وضعیت موجود این وزارتخانه تدوین و مشخص شود که در سال پایانی دولت چهاردهم روند اجرای برنامه هفتم توسعه به کجا خواهد رسید.

وی تأکید کرد: مجموعه شستا حیات خلوت مسئولین سیاسی نیست که انتخاب مدیران این سازمان و بخش های مهم دیگر وزارتخانه باید با توجیه روشن و مشخص و سابقه مدیریتی موفق باشد. عارف با اشاره به تراز تجاری بدون نفت منفی ۱۷ میلیارد دلاری کشور تصریح کرد: سال گذشته آمار ۵۰ میلیارد دلاری صادرات و ۶۱ میلیارد دلاری واردات داشته ایم که باید این روند حتما اصلاح شود.

معاون اول رئیس جمهور با قدردانی از مجلس شورای اسلامی در تدوین برنامه هفتم توسعه ادامه داد: اما منابع در تدوین این برنامه مشخص نیست و به آینده موکول شده است تا دولت طبق لایحه ای بررسی کند و به مجلس ارائه دهد لذا اصرار داریم که آیین نامه ها و ضوابط لازم برای اجرای برنامه هفتم سریع تر مشخص شود که در این راستا اولین جلسه شورای راهبری برنامه هفتم را با وزرا و همکاران دولت قبل برگزار کردیم تا نگاه پیوستگی کار را به جامعه اعلام کنیم و تصمیمات مهمی از جمله تعیین آیین نامه ها و ضوابط اتخاذ شد و باید هر چه سریع تر منابع لازم اجرای این برنامه دیده شود.

وی با بیان اینکه برای اجرای حداقل وظایف دولت ۸۵۰ تا هزار میلیارد تومان نیاز است که در شش ماه آینده کاری دولت چهاردهم با این شرایط روبرو هستیم، تأکید کرد: درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان که مدیون این بخش از جامعه هستیم و باید در شرایط آرام و خوبی زندگی کنند، بندی در بودجه وجود دارد که در دولت مطرح شده است اما بار مالی آن با منابع دیده شده قابل مقایسه نیست و باید تا شش ماه آینده و برگزاری جلسات تعیین تکلیف نماییم.

عارف با تأکید بر اینکه در تصمیم گیری ها به مسأله عدم النفع مردم و اصناف اشاره ای نمی کنیم، تصریح کرد: زمانی که برق بخش کشاورزی و صنعت در تابستان قطع می شود عدم النفع آنها چقدر است؟ که البته در کنار این مهم زیان های آنها بیشتر از عدم النفع است که آثار خود را در سال های بعد نشان می دهد و باید وزیر جدید تعاون نیز در حوزه کاری خود گزارش وضع موجود عدم النفع شستا را ارائه دهد تا آگاهانه حرکت نماییم که منابع اجرایی کردن برنامه هفتم مشخص شود.

عارف با اشاره به انتخاب آقای میدری به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی وی را مدیری بسیار توانا و با پتانسیل برشمرد و تأکید کرد: وزیر جدید تعاون با وجود شناخت خوب از این بخش، مشکلات، مسائل و ‌توقعات اقشار وابسته به این وزارتخانه و تعهدهای دولت و نظام نسبت به اقشار آسیب پذیر و زحمت کش را پاسخ دهد و امیدواریم وی که از فرزندان این وزارتخانه است در این مسیر گام های اساسی برداشته و شاهد بهره گیری از مدیران ارزشمند به ویژه زنان و جوانان در این وزارتخانه باشیم.

۲۹۲۱۹

کد خبر 1952138

برچسب‌ها

خدمات گردشگری