ایرنا نوشت: زمین لرزه در سه روز گذشته 104 بار حوالی نیشابور را لرزاند که بزرگترین آن 5/5 ریشتر - در مقیاس امواج درونی زمین - بوده است.
شبکه های لرزه نگاری وابسته به مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران از ساعت 16 و پنج دقیقه 29 دی ماه گذشته تا ساعت 10 و 30 دقیقه یکم بهمن ماه جاری، وقوع 104 زمین لرزه در حوالی نیشابور واقع در استان خراسان رضوی را ثبت کرده است.
به گفته کاظم فرهمند رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی نیشابور، آمار مجروحان زلزله در این شهرستان به 238 نفر رسیده است.
620 خانواده در پی زلزله در نیشابور اسکان اضطراری داده شدند
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی گفت: در پی وقوع زلزله پنجشنبه گذشته در نیشابور 620 خانواده طی دو شب اخیر در این شهرستان به صورت اضطراری اسکان داده شدند.
علی اصغر حسن زاده افزود: نیروهای امدادی در نخستین لحظات پس از زلزله در محل حاضر شدند و کار امدادرسانی به مصدومان و مجروحان را آغاز نمودند. وقوع زلزله در نیشابور در مجموع 300 مجروح داشت که تمام آنان توسط نیروهای امدادگر جمعیت هلال احمر و در مراجعه به مراکز درمانی به صورت سرپایی درمان شدند. وضعیت تمام مجروحان عادی است و بیشتر آنان از شکستگی شیشه ها آسیب دیده بودند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی گفت: از دیشب وضعیت در شهرستان نیشابور به حالت عادی درآمده و نگرانی خاصی وجود ندارد هر چند نیروهای امدادی بر اساس وظایف ذاتی همیشه در آماده باش هستند.
وی با اشاره به نقش موثر اتاق بحران استان در هماهنگی عملیات و نحوه امداد رسانی به مردم افزود: هماهنگی میان دستگاههای اجرایی و امدادی مهمترین عامل در نحوه امدادرسانی مطلوب در حوادث محسوب می شود.
وام نوسازی منازل تا ٢٥ میلیون تومان
ایسنا نوشت: رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور گفت: آمار مجروحان زلزله در نیشابور تا ساعت 12 روز جمعه به 238 نفر رسید. دکتر سید کاظم فرهمند اظهار کرد: اغلب آنان به صورت سر پایی مداوا و تعدادی نیز در بیمارستانهای دولتی 22 بهمن و حکیم نیشابور بستری شدند. وی با بیان اینکه طبق آخرین اخبار رسیده این زمینلرزه تاکنون تلفات جانی نداشته است، افزود: امدادرسانی به صدمه دیدگان زمین لرزه 5.5 ریشتری نیشابور ادامه دارد.
فرهمند اطلاع داد: تعداد 36 نفر نیز بر اثر مسمومیت با گاز منوکسید کربن به بیمارستانها منتقل شدند. وی توضیح داد: این افراد به خاطر ترس از زلزله، شب سرد را در چادرها به سر برده بودند که به خاطر استفاده ناصحیح از وسایل گرمازا دچار مسمومیت شده بودند.
همچنین محمود صلاحی ـ استاندار خراسان رضوی ـ نیز در حاشیه بازدید از مناطق زلزلهزده نیشابور، دستورات لازم را برای اداره نقاط بحرانی به مسوولان استانی و شهرستانی صادر کرد. وی گفت: با توجه به بیمه شدن تمام بافت منطقه در سال گذشته، از صبح امروز نمایندگان بیمه در این شهر مستقر شدهاند و به منازل آسیب دیده تا سقف 2 میلیون تومان خسارت پرداخت میکنند. وی همچنین از آمادگی برای اعطای وامهای نوسازی منازل تا سقف 25 میلیون تومان خبر داد و گفت: این تسهیلات به صورت وامهای قرضالحسنه با کارمزد 4 درصد به مردم اعطا میشود.
6 زمین لرزه داوود آباد؛ بدون خسارت
واحد مرکزی خبر نوشت: زمین لرزه های منطقه داود آباد استان مرکزی خسارتی نداشته است.
بـازوند مـعاون عمرانی استاندار مرکزی گفت : دیروز 6 زمین لرزه این منطقه را لرزاند که این زمین لرزه ها خسازتی نداشت. موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کرد:این زمین لرزه ها درساعت 16دقیقه بامدادجمعه با 2و9دهم ریشتر، ساعت 5و3دقیقه و7ودوازده دقیقه 2و8دهم ریشتر ، ساعت10و19دقیقه 2و9دهم ریشتر ، ساعت12و46 دقیقه 2و6 دهم ریشتر وساعت 16و9 دقیقه 2و9 دهم ریشتر شهر داوودآباد را لرزاند.
شمار زمین لرزه های یک هفته اخیر در منطقه داودآباد استان مرکزی به20 زمین لرزه رسید. شهر داوود آباد در 32 کیلومتری شمال غربی اراک است.
مردم داودآباد در خیابان ها می خوابند
مهر نوشت: بیش از 20 زلزله در داودآباد به وقوع پیوست که با وجود پایین بودن قدرت این زلزله ها و به بار نیامدن خسارت، مردم داودآباد از هراس زلزله شب ها در خیابان، کوچه ها و محل های باز میخوابند.
گرچه زلزله های کوچک و با ریشتر کم نشان خوبی از به وقوع نپیوستن زلزله ای بزرگ است و نیروی درونی زمین را که می تواند به زلزله ای مخرب تبدیل شود با زلزله های خفیف به بیرون منتقل می شود، اما مردم داودآباد در هراس از زلزله ای بزرگتر از آنچه پیشتر رخ داده ، بیش از دوشب است که بیرون از خانه و در معابر می خوابند.
یکی از مردم این شهر با بیان اینکه، مردم با وجود سردی هوا شب های در خیابان می خوابند گفت: هراس از زلزله مردم را به خیابان ها کشانده و در این میان برخی خانواده هایی که چادر ندارند تا شب را در بیرون خانه بگذرانند در مضیقه هستند.
علی اکبری با اشاره به اینکه، برای مردم تبیین نمی شود که این زلزله ها خطرناک نیست گفت: در ارائه اخبار ازلزله ها همچنان بر مکان اصلی وقوع زلزله اشاره می شود و همین امر ترس مردم را در پی داشته است.
این شهروند داودآبادی، گفت: به جا بود که مسئولین برای سرکشی به شهر می آمدند و به آنان تاکید می مردند که خطری متوجه آنها نیست.
بر اساس آمار موسسه ژئوفیزیک تهران، از 25 همین ماه تا سی ام، 20 زلزله در استان به وقوع پیوسته که 19 مورد مربوط به داودآباد است. اندازه این زلزله ها بین دو تا 3و هشت دهم بوده است که خسارتی تاکنون در استان نداشته و تنها موجب ترس شده است.
زلزله های خفیف غیر طبیعی نیست
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری استان مرکزی با بیان اینکه این زلزلهها هیچگونه خسارت جانی و مالی نداشتهاند، گفت: وقوع زلزلههای خفیف امری طبیعی است که میتوان از آن به عنوان هشدار یاد کرد.
حسینعلی نظیفی افزود: زلزلههای خفیف زنگ خطری برای وقوع زلزلههای بزرگ هستند که مردم چه در شهر و چه در روستا باید مقاومسازی منازل را برای جلوگیری از وقوع خسارتهای جانی و مالی در دستور کار قرار دهند و به آن توجه شود.
47 282
نظر شما