نماینده دائم كشورمان در سازمان ملل متحد با تاكید بر اینكه استراتژی وسیاست ایران بستن تنگه هرمز نیست و علاقمندیم كه تنگه هرمز همواره تنگه صلح و ثبات باشد، تاكید كرد اما در مقابل تهدیدات خارجی برای دفاع از خود همه گزینه ها را روی میز قرار داده ایم.
محمد خزاعی در مصاحبه ای مشروح با چارلی رز مجری شبكه پی بی اس آمریكا به سوالات متعدد او درباره سیاست خارجی ایران، تحولات منطقه و مسایل مهم جهانی پاسخ گفت.
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص تهدید ایران برای بستن تنگه هرمز در صورت اعمال تحریم های نفتی و اظهارات متقابل مقام های امریكایی در این رابطه گفت : استراتژی و سیاست ما تقابل با كشورها نیست بلكه حفظ صلح و ثبات در منطقه خلیج فارس است. معتقدیم كه تنگه هرمز باید تنگه صلح و ثبات و درعین حال باز باشد و در زمان حاضر ایران تصمیمی برای بستن این تنگه ندارد مگر اینكه به بطور جدی تهدید شود.
وی تصریح كرد ما همواره تلاش كردیم تا با دیگر همسایگان در منطقه برای حفظ صلح وثبات در خلیج فارس كار كنیم، اما اگر قدرت های خارجی بخواهند در خلیج فارس مشكل ایجاد كنند، این حق ایران و دیگر كشورهای منطقه خواهد بود كه از خود دفاع كنند.
نماینده دائم كشورمان در سازمان ملل یادآور شد بنابراین استراتژی ایران بستن تنگه هرمز نیست، بلكه به طور طبیعی هر ملتی اگر مورد تهدید جدی از جانب قدرت های خارجی قرار گیرد از خود دفاع می كند و همه گزینه ها در این رابطه بر روی میز خواهد بود.
خزايي در پاسخ به این سئوال كه از آمریكا چه انتظاری دارید، گفت: آمریكائی ها باید خوب متوجه باشند كه ملت ایران بیش از 60 تا 70 سال قربانی سیاست های این كشور بودند و این خاطرات تلخ، كه مثال های فراوانی می توانم بزنم، در ذهن دولت و ملت ایران وجود دارد، آنها باید تلاش كنند تا با اقدامات صحیح این تصاویر تاریك در ذهن ملت ایران را عوض كنند.
وی تاكید كرد مسئله فقط نظر حكومت ایران در مورد آمریكا نیست ، بلكه این در مورد همه ملت ایران صادق است. ملت ایران ملتی با تاریخ طولانی، متمدن، تحصیل كرده و البته كاملا پیچیده است با آنها باید درست برخورد كرد وبا زور كاری از پیش نمی رود.
خزاعی سپس درخصوص ادعای توطئه برای ترور سفیر عربستان در واشنگتن گفت: موضوع هنوز در دادگاه مطرح نشده و هیچ چیز ثابت نشده است، ضمن اینكه ایران هیچ گاه در جهت ترور سفیر یك كشور همسایه و مسلمان اقدام نمی كند. ایران به محض انتشار این ادعا آن را تكذیب كرد و حتی در مورد فردی كه نام وی در كیفر خواست آمده بود نیز تحقیقاتی را انجام داد وقتی اطلاعات بیشتری در مورد این فرد بدست آمد متوجه شدیم كه وی در شیكاگو آمریكا و در كمپ اشرف درعراق بوده و ما این اطلاعات را به اینترپول دادیم و خواستیم تا این فرد را پیدا كند.
نماینده دائم كشورمان تصریح كرد به طور كلی برداشت ما از ادعای مطرح شده علیه ایران در خصوص تلاش برای ترور سفیر عربستان آن است كه كل موضوع یك توطئه علیه جمهوری اسلامی ایران است و به جای آنكه توطئه ای علیه سفیر عربستان در واشنگتن باشد، توطئه ای در جهت تروریست نشان دادن ایرانی ها است، در حالی كه ما تروریسم را با هرشكل آن محكوم كردیم.
وی با اشاره به اینكه در موضوع ادعای تلاش برای ترور سفیر عربستان به یكسری مكالمات تلفنی با ایران كه معلوم نیست مخاطب آن چه كسی بوده استناد می شود، افزود: ما باید به اظهاراتی كه از جانب شخصیت های سیاسی برجسته آمریكا مانند نیوت گینگریج رئیس سابق مجلس نمایندگان و یا ریك سنتروم كه هردو از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری هستند، ابراز می شود و همچنین نامه سه نماینده كنگره به اوباما رئیس جمهور در مورد لزوم اقدامات مخفیانه و خرابكارانه در ایران توجه كنیم، این مواضع بسیار خطرناك تر از اتكا به مكالمه تلفنی است كه توسط یك دلال اتومبیل گزارش شده است.
خزاعی در پاسخ به سئوالی در مورد مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص تحولات سوریه و اتهام كمك تسلیحاتی به دولت بشار اسد تصریح كرد: كشور ما در خصوص سوریه اصول منطقی سیاست خارجی خود را دنبال می كند و در این رابطه همانطور كه اعلام كردیم، اولین نكته آن است كه معتقدیم حكومت ها باید به خواسته های مردم خود توجه كنند همانطور كه ما این موضوع را برای دیگر كشورها از جمله بحرین و یمن نیز اعلام كردیم و بهترین راه برای حل مشكلات است.
وی افزود: نكته دوم آن است كه جمهوری اسلامی ایران به این گونه كمك های تسلیحاتی اقدام نمی كند ،اما ما مداركی در دست داریم كه برخی از كشورهای اروپایی به ویژه فرانسه برای گروه های مسلح شورشی كه در مقابل حكومت سوریه می جنگند، سلاح ارسال می كنند. نكته سوم اینكه ما اساسا با مداخلات خارجی در امور كشورها مخالفیم. در مورد سوریه هم معتقدیم دولت و ملت سوریه این توانایی را دارند كه خودشان مشكلات را حل كنند.
/2929
نظر شما