تهیه پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد در ۱۰۰۰ صفحه و ۳ جلد به زبان انگلیسی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان گفت : از تاریخ هشت مهرماه سال گذشته به دستور معاون وزیر میراث‌فرهنگی، توانستیم تهیه پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد را در دستور کار قرار دهیم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از خرم‌آباد و به نقل از میراث آربا ، عطا حسنپور با بیان اینکه تا مهرماه سال ۱۴۰۲، حتی یک خط درباره ثبت جهانی دره خرم‌آباد وجود نداشت، عنوان کرد: از تاریخ هشت مهرماه سال گذشته به دستور معاون وزیر میراث‌فرهنگی، توانستیم تهیه پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد را در دستور کار قرار دهیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان با تأکید بر اینکه تهیه این پرونده حدود هشت ماه زمان برد، افزود: یک تیم ۱۰ نفره در این راستا در تهران مستقر شدند، از لرستان اطلاعات و خوراک علمی به این تیم تزریق می‌شد، در نهایت پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد در هزار صفحه و سه جلد به زبان انگلیسی آماده شد.

وی  بیان کرد: همچنین یک فیلم ۱۵ دقیقه‌ای در این راستا تحویل یونسکو شد.

عطا حسنپور با اشاره به اینکه این پرونده با تمام مصائبی که داشت، با پای‌کار بودن همه همکاران و یک کار تیمی و گروهی این پرونده به شکل منسجم و به‌منظور ثبت جهانی دره خرم‌آباد احصا و تهیه شد، ادامه داد: تدوین این پرونده حدود ۸۰ شبانه‌روز زمان برد.

«دره خرم‌آباد» یکی از کهن‌ترین سکونتگاه‌های بشر

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان در بخش دیگری از سخنان خود به ویژگی‌های دره تاریخی خرم‌آباد اشاره کرد و گفت: در هیچ جای دنیا و در هیچ منطقه‌ای از دنیا نداریم که هفت غار و پناهگاه صخره‌ای در درون یک دره‌ای کوچک، کم‌عرض و با طول کم وجود داشته باشد و بقایای زندگی انسان پیش از تاریخ تا کنون در کنار هم در آن وجود داشته شد.

حسن‌پور، ادامه داد: دره خرم‌آباد، یکی از کهن‌ترین سکونتگاه‌های بشر است که هیچ‌گاه تداوم زندگی در آن قطع نشده و همواره از دوره‌ای به دوره بعد منتقل شده است و گونه‌های مختلف انسان در قسمت‌های مختلف این دره زندگی و حیات فرهنگی داشته‌اند.

او با بیان اینکه این یک ارزش بی‌نظیر است، افزود: در همه جای دنیا غار وجود دارد، در همه جای دنیا این قدمت‌ها و تاریخ‌ها وجود دارد، اما به شکل دانه‌های تسبیح پیوسته و متصل‌به‌هم که هیچ‌گاه قطع نشده باشند، در این هیچ جای دنیا به این شکل نداریم.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان در ادامه با تأکید بر اینکه جمله معروفی از «فرانگ هول» باستان‌شناس معروف آمریکایی داریم که می‌گوید: «کمتر جایی را در دنیا می‌توان یافت که بتوان تاریخ ۵۰ هزارساله آن را قدم زد»، منظور این باستان‌شناس معروف، تداوم زندگی از «هجر تا قجر» در دره خرم‌آباد است و هنوز هم حیات در این دره وجود دارد و هنوز هم تاریخ در این دره نفس می‌کشد.

حسن‌پور، تصریح کرد: همچنین این دره کهن، یک نشانی از تعامل انسان و محیط‌زیست پیرامون آن است، انسانی که توانسته از عصر یخ‌بندان با آن هم مخاطره جان سالم به در ببرد و از آن یخ‌بندان‌ها در غارها، جنگل بلوط، حیات‌وحش کافی و آب فراوان زندگی کند و از آن عصر خطرناک یخ‌بندان تا امروز این حیات ادامه پیدا کند.

کد خبر 1945198

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =