مصطفی کواکبیان در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) با تعیینکننده خواندن نقش مردم در نظام جمهوری اسلامی اظهار کرد: در هشت دوره انتخابات مجلس همواره نوساناتی در نرخ مشارکت مردم وجود داشته است که شاید مجلس هشتم و هفتم کمترین نرخ مشارکت را یعنی 51 درصد داشتهاند و بالاترین نرخ مشارکت در بین واجدین شرایط برای رای دادن به مجلس پنجم که 74 درصد بود، مربوط میشود.
وی افزود: پیشبینی من این است که حضور مردم در این انتخابات نیز کمتر از مجلس هشتم نخواهد شد و نباید انتظار داشت همانطور که 85 درصد مردم در انتخابات ریاست جمهوری دهم حضور داشتند در انتخابات مجلس نیز اینگونه باشد. بلکه انتخابات مجلس باید با انتخابات مجلس مقایسه شود.
کواکبیان درباره آرایش سیاسی اصلاحطلبان نیز گفت: نمیشود گفت که همه اصلاحطلبان یک راهبرد منسجم و اصلی داشته باشند فرق اصلاحطلبان با اصولگرایان اکنون در این است که اصلاحطلبان در اصل حضور در انتخابات مشکل دارند و اصولگرایان بر سر نفرات لیستها.
اهم سخنان کواکبیان در ادامه میآید:
- یک عده معتقدند که هیچ کس از اصلاحطلبان نباید در انتخابات شرکت کنند نظر دوم بر این است که لیست سراسری نباید داده شود و افراد به طور مستقل میتوانند حضور داشته باشند و نظر سوم که نظر ماست این است که اگر به تعداد یک سوم از کرسیهای مجلس تایید صلاحیت شوند میتوانیم لیست هم بدهیم.
- دلیل اختلاف اصلاحطلبان برای حضور در انتخابات یکی حوادث سال 88 است. دلیل دوم این است که برخی حتی اگر بخواهند هم نمیتوانند شرکت کنند و دلیل سوم اینکه برخی بالاتر از همه اینها مطرح میکنند معتقدند نظام انتخابات در ایران به شکلی است که حضور در آن فایدهای ندارد و این دسته با یاس و ناامیدی مواجهاند و متاسفانه تبلیغ هم میکنند.
- اعتقادم این است که برخی دوستان به این دلیل که خود نمیتوانند در انتخابات شرکت کنند از بیفایده بودن حضور در انتخابات حرف میزنند. برخی نظرسنجیهای غیررسمی و حتی رسمی نشان میدهد که استقبال از اصلاحطلبان در شهرستانها نیز حتی بیشتر از سایر جریانها باشد.
- در دیداری به آیتالله مهدوی کنی گفتم که شما باید جنبه پدری برای همه جریانها داشته باشید که پاسخ دادند برخی آداب پدری را به جای نمیآورند و من گفتم ما که به جای میآوریم چه؟! حتی برخی از اصولگرایان هم آداب پدری را به جا نمیآورند.
- (در پاسخ به اینکه شما اصلاحطلب نیستید)برخی اظهار نظر میکنند که فقط اظهار نظر کرده باشند شنیدهایم که بنی صدر و نوریزاد هم در مورد ما حرف زدند، آدم باید پوست کلفت باشد و اینها را تحمل کند ما اصلاحطلبی را در چارچوب نظام تعریف میکنیم نه علیه نظام.
- جریان اصلاحات پنج شاخص مهم دارد یعنی ارزشهای دینی و اسلامی که هیچکس نمیتواند آنها را نادیده بگیرد، قانون اساسی که بدون کم و کاست باید اجرا شود، خط امام که اصلاحطلبی را خودم از این خط دیدهام، مطالبات مردمی و منافع ملی کشور، و هر کس در این چارچوب باشد او را هم فکر خود میدانیم.
- یکی از افتخارات ما این است که بارها به دادگاه رفتهایم ولی هرگز روزنامهامان توقیف نشده است.
- یکی از مشکلات عمده در حوادث پس از انتخابات این بود که هیچ کدام از دو طرف نمیخواستند بین داخلیها و خارجیها در این حوادث تفکیک ایجاد کنند و همین عدم تفکیک بسیاری از مشکلات را به وجود آورد.
- من طرح لویی جرگه را خدمت آیتالله مهدوی کنی مطرح کردم، مبنی بر اینکه ریش سفیدان در این بحث وارد شوند و در مجلس شورای اسلامی دعوتنامهای به امضای آیتالله مهدوی کنی برای افراد و شخصیتها فرستاده شود و این جلسه در مجلس شورای اسلامی با پیام مقام معظم رهبری شروع شود.
- اولین بحث ما هم این بود که حوادث را کنار بگذاریم و منتخب انتخابات را قبول کنیم. سه جلسه در این باره با آیتالله مهدویکنی صحبت کردم، اما نمیدانم ایشان طرح ما را خدمت مقام معظم رهبری برده بودند یا نه.
29219
نظر شما