به گزارش خبرآنلاین ،جواد جوانی با اشاره به اینکه در آخرین بررسیهای صورت گرفته حدود ۱۹ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال در این شهرستان دارای فشارخون هستند، عنوان کرد: تعداد کل بیماران فشارخون شناسایی شده در جمعیت بالای ۳۰ سال، طی سالهای اخیر در این شهرستان ۵۶۳۲ نفر با شیوع ۱۸.۵ درصد است.
ایسنا در خبری نوشت:وی از غربالگری فشارخون ۳۵ هزار و ۷۷۰ نفر از جمعیت بالای ۱۸ سال شهرستان خبر داد و گفت: و از این تعداد، ۳۱۴ نفر به عنوان بیمار جدید شناسایی و برای انجام مراقبتهای روتین و آموزشهای لازم به مراکز خدمات جامع سلامت و واحدهای بهداشتی معرفی شدند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهولات بدون علامت بودن این بیماری، عدم اطلاع بیماران از بیماری و نیز عدم پایبندی به درمان و کنترل بیماری را از جمله مشکلات برشمرد و افزود: در برخی موارد فقط فشارخون با علائمی همچون سردرد در ناحیه پس سر، سرگیجه، تاری دید، تپش قلب، خستگی زودرس، تنگی نفس شبانه و یا هنگام فعالیت، درد قفسه سینه، ادرار کردن بیش از یک بار در طول شب همراه است.
وی تنها راه تشخیص این بیماری را اندازهگیری منظم فشارخون دانست و اظهار کرد: فشارخون بالا عامل ۴۰ درصد مرگها در بیماران دیابتی و عامل ۵۳ درصد مرگهای ناشی از بیماریهای قلبی و سکتههای مغزی است.
جوانی بیان کرد: بر اساس پژوهشهای صورت گرفته کاهش فشارخون، حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد خطر سکتههای مغزی و ۲۰ تا ۲۵ درصد خطر سکتههای قلبی را کاهش میدهد، همچنین فشارخون باعث افزایش خطر مرگ مادر و جنین در هنگام بارداری، نارسایی کلیه و نابینایی میشود.
وی در ادامه به نقش مهم تغذیه صحیح و کنترل وزن در پیشگیری و کنترل فشارخون اشاره کرد و گفت:
آموزش خود مراقبتی، تغذیه سالم، کنترل وزن و فعالیت بدنی ۳۰ دقیقه پیادهروی در طول روز بهترین راه پیشگیری و کنترل بیماری پرفشارخونی است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهولات سابقه خانوادگی، سن، جنسیت، مصرف زیاد نمک و میزان چربی خون را عوامل خطر زمینهساز بیماری فشارخون بالا برشمرد و افزود: مصرف دخانیات، کمتحرکی و چاقی، مصرف نوشابههای گازدار، دیابت، قرصهای ضدبارداری خوراکی، استرس و فشار عصبی از دیگر عوامل زمینهساز بیماری فشارخون بالا در انسان است.
وی خطر بروز سکتههای قلبی و مغزی در افرادی که فشارخون بالا دارند را از عوارض مهم فشارخون بالا برشمرد و افزود: فشارخون بالا در صورتی که کنترل نشود، به رگهای مغز، قلب، کلیه و چشم آسیب میرساند.
جوانی آموزش خود مراقبتی در برابر بیماری فشارخون، کنترل وزن، تغذیه سالم و کاهش مصرف نوشابههای گازدار را از اقدامات مهم در پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون عنوان کرد و گفت: ورزش و فعالیت بدنی ۳۰ دقیقه در طول روز و مصرف منظم داروها را از دیگر اقدامات مهم در پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون عنوان کرد.
وی خودپایشی و خود مراقبتی با اجرای طرح خطرسنجی در جمعیت بالای ۳۰ سال به منظور پیشگیری از سکتههای قلبی مغزی و بیماریهای فشارخون و دیابت و چربی خون برشمرد و گفت: مدیریت استرس، ترک سیگار، خوابیدن به اندازه کافی، کاهش مصرف نمک به کمتر از ۵ گرم در شبانهروز، کنترل فشارخون به طور دورهای که مستلزم آگاهی از نحوه اندازهگیری صحیح فشارخون و وجود یک دستگاه فشارسنج در منزل از دیگر اقدامات مهم در پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون است.
۲۳۳۲۱۷
نظر شما