خاتمی که تجربیات خوبی از متن سیاست ایرانی دارد نیک می داند که شرطگذاری جهت حضور در انتخابات برای یک نظام انقلابی با دشمنان بسیار، کاملا نادرست و نتیجه آن پیشاپیش معلوم است. اما چرا نظام نمی تواند شروط خاتمی را بپذیرد:
1.نظام ،تخلف قانونی آشوبگران پس از انتخابات 88 را محرز می داند و عقب نشینی از مواضع خود را عقب نشینی از قانون می داند.
2.در شرایط بین المللی کنونی که در مواردی خواست بیگانگان برای عقب نشینی نظام از مواضع با شروط خاتمی تطابق پیدا کرده طبعا پذیرش این شرایط معنای خوبی برای نظام ندارد.
3.ایستادگی سران جریان سبز بر سر مواضع خلاف قانون امکان انعطاف از نظام را ستانده است.
4.بسیاری از عقب نشینی های سیاسی به صحت مواضع رقیب یا قدرت آنها در موازنه های سیاسی برمی گردد؛نظام نه به صحت مواضع جریان سبز قائل است و نه به قدرت آنها.
5.نظام قادر است بدون اصلاح طلبان انتخابات را با مشارکت مطلوب برگزار کند و نیازی اساسی به آنها احساس نمی کند.
پس روشن است که شرط گذاری ها بی نتیجه و حتی ناپخته است؛ این در حالی است که بر این گمانیم که شرکت در انتخابات مجلس آخرین فرصت برای اصلاح طلبان است؛ زیرا:
1.گذشت زمان، سران اصلاحات را از منظر عام خارج کرده و با غیبت یک دوره دیگر خاتمی و سایر سران چهره های اصلاحات فراموش شده یا به تاریخ خواهند پیوست و یا برای مطرح کردن خود فقط متکی به رسانه های بیگانه و ضد انقلاب شده و تصویری نامطلوب از آنها به نمایش درخواهد آمد.
2.مطمئنا طیفی از اصلاح طلبان در انتخابات شرکت کرده و مدیریت متفرق اصلاحات موضع اجتماعی آنها را هم شدیدا تضعیف خواهد کرد.
3.خاتمی و تیم تحت هدایت او نمی توانند
بی عملی یا سکوت را در شرایطی که کاهش مشارکت در انتخابات فقط به نفع ضد انقلاب یا بیگانگان است توجیه کرده و غلتیدن به مواضع همسو با ضد انقلاب یا بیگانگان در شان خاتمی یا جریان اصیل اصلاحات نیست و تیر خلاص برآنها تلقی خواهد شد.
4.انتظار خاتمی و اصلاح طلبان برای فرو افتادن نظام در شرایطی که تحت فشار بیگانگان به امتیاز دادن وادار شود نه توجیه ملی دارد و نه توجیه مصلحانه. لذا شرط گذاری نامعقول در این شرایط فقط خاتمی و هوادارانش را به هدف نزدیک در برخورد با توقعات ضد ملی تبدیل خواهد کرد و در صورت امنیتی شدن انتخابات به هر دلیل متاسفانه آنها هدف نزدیک تلقی خواهند شد.
5.این آخرین فرصتی است که خاتمی
می تواند:
الف. مدیریت اصلاحات را مجددا سامان دهد،
ب. صف بندی روشنی با طیف تند روی اصلاحات که وقایع بعد از انتخابات را به آشوب کشاندند؛داشته باشد.
ج. با جریانات ضد انقلاب و بیگانگان که خواهان کاهش مشارکت انتخابات هستند ؛صف بندی کند.
6. اگر اصلاح طلبان طیف خاتمی در انتخابات شرکت نکنند و انتخابات به مشارکتی معقول دست یابد؛آنان محذوف صحنه خواهند بود.بویژه آنکه با مطالعه میزان مشارکت دوره های مختلف مجلس در می یابیم که احتمال مشارکت بالای 55 یا 60 درصد زیاد است و این یعنی پایان کار اصلاح طلبان.
29302
روزنامه رسالت در سرمقاله خود نوشت:
کد خبر 190933
نظر شما