به گزارش خبرآنلاین ،بر اساس پژوهشی که بهتازگی منتشر شده است، گیاهخواری حتی در حد یک وعده غذای روزانه میتواند میزان آمونیاک مضر را در بزرگسالانی که کبدشان در اثر سیروز آسیب دائمی دیده است پایین بیاورد.
سلامت نیوز در خبری نوشت: پژوهشگران به ۳۰ نفر که گوشت میخوردند همبرگری حاوی ۲۰ گرم پروتئین دادند. به ۱۰ نفر آنها برگر متشکل از گوشت خوک و گاو، به ۱۰ نفر گوشت گیاهی، و به بقیه برگر گیاهی لوبیا دادند. به شرکتکنندگان چیپس سیبزمینی کمچرب، نان سبوسدار و آب نیز داده شد، اما اجازه مصرف چاشنی و مخلفات نداشتند.
از شرکتکنندگان پیش و پس از غذا نمونه خون و ادرار گرفته شد، و نتایج نشان داد در افرادی که برگر گوشت مصرف کرده بودند میزان آمینواسیدهای دخیل در تولید آمونیاک و انسفالوپاتی کبدی بالاتر از کسانی بود که برگر غیرگوشتی خورده بودند.
انسفالوپاتی کبدی نوعی اختلال مغزی ناشی از آسیب کبدی شدید است.
وقتی بدن غذا را هضم میکند، باکتریهای روده آمونیاک تولید میکنند. مواد پسماند معمولا در کبد تصفیه میشوند، اما کبدی که بهشدت آسیب دیده باشد نمیتواند این کار را انجام دهد، که سبب میشود این ترکیب شیمیایی سمی در مغز تجمع کند.
به گفته پژوهشگران، باکتریهای روده و برنامه غذایی روی سطح آمونیاک بدن تاثیر میگذارند.
این گروه پژوهشی با اشاره به ضرورت تحقیق بیشتر در مورد اثر برنامه غذایی گیاهی روی سیروز کبدی و سطح آمونیاک، ابراز امیدواری کردند پزشکان افراد مبتلا به بیماری کبدی را ترغیب کنند پروتئین مورد نیاز بدنشان را بهجای گوشت از گیاهان یا منابع لبنی تامین کنند.
۲۳۳۲۱۷
نظر شما