به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابراهیم رئیسی عصر دوشنبه در ادامه برنامههای سفر رسمی به پاکستان، در دیدار «سردار ایاز صادق» رئیس مجلس ملی پاکستان که در محل اقامت رئیس دولت انجام شد، با اظهار امیدواری نسبت به اینکه این سفر گامی در جهت توسعه روابط باشد، نقش مجالس دو کشور در تسهیل و تسریع ارتقای روابط فیمابین مهم و موثر عنوان کرد.
بنابر روایت ایرنا، رئیسی با بیان اینکه در برابر دشمنیهای دشمنان ۲ راه تسلیم یا مقاومت وجود دارد، افزود: در فلسطین نیز عدهای راه سازش را در پیش گرفتند و عدهای راه مقاومت که هزینه سازش به مراتب از مقاومت بیشتر است. جمهوری اسلامی ایران از سویی دیپلماسی و میز مذاکره را ترک نکرد و از سوی دیگر در برابر فشارها و تحریمهای آمریکاییها گزینه مقاومت و ایستادگی را برگزید و از حقوق خود کوتاه نیامد، در نتیجه امروز شاهد رشد ۶ درصدی اقتصاد ایران هستیم و مقامات رسمی آمریکایی اعتراف میکنند که سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست خورده است.
رئیس دولت با برشمردن برخی توانمندیهای کشورمان از جمله در حوزه تولید خودرو، فعالیت بیش از ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان و نظایر آن، از آمادگی ایران برای به اشتراک گذاشتن توانمندیها و دستاوردهای خود در حوزههای مختلف با کشور دوست و برادر پاکستان و ارتقای روابط در عرصههای مختلف خبر داد.
هیچ کدام از احزاب پاکستانی مخالف روابط دوستانه با ایران نیستند
«سردار ایاز صادق» نیز در این دیدار از طرف خود و احزاب مختلف پاکستانی به رئیسی خوشآمد گفت و افزود: هیچ کدام از احزاب پاکستانی چه احزاب همسوی دولت و چه احزاب اپوزیسیون، مخالف روابط دوستانه با جمهوری اسلامی ایران نیستند.
رئیس مجلس ملی پاکستان همکاری، تفاهم و اشتراک نظر میان مقامات دو کشور را کمنظیر توصیف و با بیان اینکه گروه دوستی ایران بیشترین عضو را در مجلس پاکستان دارد، تصریح کرد: پاکستان هم علاقمند به گسترش روابط و هم نیازمند توسعه همکاریها در حوزههای انرژی، توسعه بازارچههای مرزی، همکاریهای اقتصادی و تعاملات تجاری با جمهوری اسلامی ایران است و مجلس پاکستان آمادگی دارد در جهت رفع هر گونه مانع یا مشکلی در مسیر تقویت روابط فیمابین گامهای عملی و موثر بردارد.
رئیسی: زمینه همکاری ایران و پاکستان در حوزه انرژی مساعد است
همچنین بنابر روایت ایرنا، سید ابراهیم رئیسی ظهر دوشنبه به وقت محلی در جریان سفر رسمی به پاکستان، در نشست مشترک هیاتهای عالیرتبه دو کشور، با بیان اینکه پیوندهای تاریخی همسایگی و اشتراکات اعتقادی، روابط تهران-اسلامآباد را عمیق و ناگسستنی کرده است، سطح روابط دو کشور را نامتناسب با ظرفیتهای متقابل دانست و بر تلاش برای افزایش تعاملات و مناسبات دو طرف در عرصههای مختلف اقتصادی، تجاری و فرهنگی تاکید کرد.
رئیس دولت با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با کشورهای مسلمان، همسایه و همسو، گسترش روابط با پاکستان را تامینکننده همه این اهداف دانست و افزود: باور داریم که با توجه به ظرفیتهای موجود میتوان روابط فیمابین را متحول کرد و لذا در گام اول برای دستیابی به حجم ۱۰ میلیارد دلار در مبادلات تجاری دو کشور توافق کردیم.
رئیسی با تشریح برخی زمینههای مساعد برای گسترش همکاریها و روابط ایران و پاکستان از جمله در حوزه انرژی، به اهمیت امنیت به خصوص در مرزهای مشترک دو کشور برای رونق تبادلات مرزی اشاره کرد و گفت: دو کشور در موضوع ضرورت تامین و پایداری امنیت، لزوم مبارزه قاطع با اشکال مختلف تروریسم و حمایت بدون تبعیض از حقوق بشر به خصوص دفاع از مردم مظلوم فلسطین رویکرد و نگاهی نزدیک و مشترک دارند.
رئیس دولت با بیان اینکه روابط دو کشور در همه ابعاد دوجانبه، منطقهای و بینالمللی قابل ارتقا و تقویت است، تصریح کرد: تحکیم و تعمیق روابط دو ملت دوست ایران و پاکستان ممکن است مخالفانی داشته باشد، اما عزم و اراده موجود نزد سران دو کشور برای گسترش روابط، بر این مخالفتها غلبه کرده و این سفر میتواند نقطه عطفی در ایجاد تحول در روابط فیمابین باشد.
رئیسی همچنین بر اهمیت تبادل هیاتهای تجاری و اقتصادی میان دو کشور و فعال شدن کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی برای رفع موانع توسعه مراودات و مناسبات اقتصادی و تجاری میان دو کشور تاکید کرد و گفت: تقویت همکاریهای ایران و پاکستان به عنوان دو کشور اسلامی مهم منطقه میتواند در حل مشکلات منطقه موثر باشد، در مقابل حضور بیگانگان در منطقه نه تنها کمکی به حل مشکلات نمیکند، بلکه خود باعث ایجاد مشکلات پیچیدهتر خواهد شد.
رئیس دولت با تاکید بر ضرورت اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی برای مقابله موثر با هر گونه اجحاف و تعرض به کشورهای اسلامی، جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و مقتدر فلسطین و به خصوص غزه را از جمله تبعات نبود چنین انسجامی میان کشورهای اسلامی دانست و گفت: همکاریهای ایران و پاکستان در این زمینه میتواند بستر مناسبی برای همراه شدن بیشتر کشورهای اسلامی در مسیر وحدت و انسجام امت اسلامی باشد.
نخست وزیر پاکستان: سفر رئیسی به اسلام آباد به پاکستان عزت بخشید
«شهباز شریف» هم در این نشست با بیان اینکه این سفر به پاکستان عزت بخشید، روابط فیمابین را بسیار مستحکم و دوستانه توصیف و تصریح کرد: پیشرفت هر کدام از دو کشور ایران و پاکستان باعث پیشرفت متقابل کشور دیگر خواهد شد.
نخست وزیر پاکستان با اشاره به مرزهای طولانی مشترک میان دو کشور، بر مبارزه قاطع با تروریسم و تلاش برای ارتقای امنیت در مناطق مرزی و همچنین ایجاد رونق اقتصادی در مناطق مرزنشین از طریق گسترش بازارچههای مرزی تاکید کرد.
شهباز شریف ضمن ابلاغ سلامهای گرم دولت و ملت پاکستان به رهبر معظم انقلاب اسلامی و ملت ایران، از درایت و تدابیر رئیسی برای تقویت روابط و تعاملات منطقهای جمهوری اسلامی ایران به خصوص در ارتباط با کشور مطبوعش قدردانی کرد.
وی با تاکید بر هدفگذاری صورت گرفته برای رساندن حجم مبادلات اقتصادی فیمابین به ۱۰ میلیارد دلار در سال افزود: گسترش همکاریهای اقتصادی ایران و پاکستان در حوزههای مختلف از جمله انرژی میتواند به تقویت همکاریهای منطقهای و بینالمللی دو کشور بیانجامد.
شهباز شریف همچنین با اشاره به حمایت پاکستان از همکاریهای زیرساختی لجستیک چندجانبه افزود: تحقق این همکاریها میتواند تبادلات تجاری فیمابین را به سطحی جدید ارتقا دهد.
نخستوزیر پاکستان در بخش دیگری از سخنانش ثبات قدم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از آرمان آزادی قدس و دفاع از مردم مظلوم فلسطین را قابل تحسین توصیف و تصریح کرد: اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی موثرترین اقدام در بازدارندگی جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان مظلوم است.
شهباز شریف همچنین با اشاره به گفتگوهای مطرح شده درباره حقوق و امنیت مردم منطقه کشمیر، تقویت همکاریهای دو کشور در مسائل منطقهای و بینالمللی در زمینههای مختلف را خواستار شد.
در این دیدار همچنین سران دو کشور بر اهمیت تقویت تجارت رسمی تاکید و علاوه بر آن توافق کردند که طرف پاکستانی در اجرای تعهدات خود در زمینه انرژی تسریع کند.
۲۷۲۱۹