به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یکی از ابتکارات انقلاب اسلامی، تعیین آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس توسط امام خمینی است. حرکت امام تنها به مرزهای ایران محدود نشد و همه مسلمین این روز را به نام و یاد قدس شریف و اعلام انزجار از رژیم صهیونیستی گرامی می دارند و همه یکصدا بر آرمان های ملت فلسطین پافشاری می کنند.
بنابر روایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی، اما در داخل ایران روز قدس از ابعاد دیگری هم قابل توجه است. یک بعد می تواند مرتبط با اقوام و مذاهب مختلف در ایران باشد که همگی برای دعوت مردم برای روز قدس، مشارکت و همکاری دارند. از سوی دیگر روز قدس باعث می شود که همه جریان های سیاسی برای فلسطین در کنار یکدیگر قرار بگیرند. جریان ها و گروه های سیاسی داخل ایران هرچند در مسائل سیاسی با یکدیگر تفاوت دیدگاه دارند اما برای آرمان فسلطین همگی یک صدا و همراه یک دیگر هستند. این همصدایی از گروه های سیاسی مختلف داخل ایران یکی دیگر از ابتکارات امام خمینی است که می توانست با ایده های خود همیشه عامل وحدت در کشور باشد.
در بیانیه ها و اطلاعیه های موجود در مرکز اسناد انقلاب اسلامی، این نکته به وضوح مشاهد میشود. جامعه روحانیت مبارز با امضای آیتالله مهدوی کنی و یا جبهه مشارکت که دبیر کل وقت آن محمدرضا خاتمی بود هر یک به صورت جداگانه از مردم جهت شرکت در روز قدس دعوت می کنند.
این رویه به سال های ابتدایی انقلاب هم باز می گردد، سازمان مجاهدین خلق در سال ۱۳۵۹ طی اطلاعیه ای ضمن گرامی داشت روز قدس، از دولت می خواهد که کمک های مالی و نظامی به فلسطین به جریان افتد.
در این اسناد، اطلاعیه هایی از حزب جمهوری اسلامی و یا شخصیت هایی مانند آیات منتظری، مرعشی و شیرازی جهت حمایت از روز قدس و ملت فلسطین به چشم می خورد.
۲۷۲۷