به گزارش خبرآنلابن دیمیتری پسکوف روز دوشنبه ۲۸ اسفندماه در نخستین نشست خبری خود بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری روسیه درباره سخنان شامگاه یکشنبه ولادیمیر پوتین درباره ایجاد منطقه حائل در مرز بلگورود با اوکراین توضیح داد.
وی در این باره گفت: روسیه، با در نظر گرفتن حملات نیروهای مسلح اوکراین به منطقه بلگورود، ممکن است در مقطعی یک منطقه حائل در مناطق مجاور اوکراین ایجاد کند.
سخنگوی کرملین گفت: منظور رئیس جمهوری روسیه این است که به دنبال حملات هواپیماهای بدون سرنشین و گلوله باران مکرر توپخانه ای قلمرو ما که به شهرکها، تأسیسات عمومی و ساختمانهای مسکونی در منطقه بلگورود آسیبهایی وارد کرده است، اقداماتی برای تأمین امنیت این مناطق انجام می شود.
پسکوف اظهار داشت: یک منطقه به نوعی حائل در مناطقی که ممکن است اوکراین در حمله به بلگورود از آنها استفاده کند، ایجاد خواهد شد تا این منطقه دور از دسترس دشمن باشد.
ناوالنی قرار بود با چه کسی مبادله شود؟
به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، سخنان رئیسجمهوری روسیه مبنی بر اینکه پوتین پیش از درگذشت الکسی ناوالنی با مبادله وی با «برخی افراد زندانی در کشورهای غربی» موافقت کرده بود، موضوع پرسش دیگری از سخنگوی کرملین بود.
پسکوف در پاسخ به این پرسش گفت: پوتین نامی از این شخص (که پیشنهاد مبادله ناوالنی را ارائه کرده است) یا سایر روش های ایده مطرح شده را نگفت. بنابراین من نیز نمی توانم این کار را انجام دهم.
ناوالنی منتقد سرشناس روس ۲۵ بهمنماه ۱۴۰۲ در زندان درگذشت.
پیش از این، رئیسجمهوری روسیه شامگاه یکشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در ستاد انتخاباتی خود به خبرنگاران گفت که اندکی قبل از مرگ ناوالنی در زندان، به او پیشنهاد شده بود که او را «با برخی از افرادی که در کشورهای غربی در زندان هستند» مبادله کند. به گفته پوتین، او حتی بدون گوش دادن به پایان جمله، با این پیشنهاد موافقت کرد. تنها شرط متقابلی که پوتین گفت این بود که ناوالنی نباید به روسیه بازگردد. او گفت: "ما او را عوض می کنیم و نمی گذاریم برگردد. بگذارید آنجا بنشیند."
پاسخ به منتقدان انتخابات
سخنگوی کرملین روز دوشنبه در بخش دیگری از سخنان خود در واکنش به اظهارات روسهای خارج نشین مخالف انتخابات روسیه گفت: افراد زیادی هستند که خارج از کشور روسیه زندگی می کنند و قبلاً کاملاً از سرزمین مادری خود جدا شده اند.
وی ادامه داد: : یولیا ناوالنایا (همسر الکسی ناوالنی) بیشتر و بیشتر به اردوگاه آن دسته از افرادی تعلق دارد که ریشه های خود را از دست می دهند، ارتباطات و درک خود را نسبت به سرزمین مادری خود از دست میدهند.
پسکوف، اظهارات این افراد که انتخابات روسیه غیرقانونی بوده است را پوچ خواند. وی همچنین به سطح بالای حمایت شهروندان روسیه از پوتین اشاره کرد.
سخنگوی کرملین گفت: اگر ما در مورد نامشروع بودن انتخابات در کشور خود صحبت کنیم، احتمالاً باید در مورد نامشروع بودن آن ۸۷ درصد از آرای مردم کشورمان که به رئیس جمهور پوتین داده شده است صحبت کنیم؛ این ادعاها پوچ است.
انتخابات هشتمین دوره ریاست جمهوری روسیه ۲۵ تا ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۲ با پیروزی ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری کنونی این کشور پایان یافت.
واکنش کاخ سفید به انتخابات روسیه
اظهارات سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید مبنی بر اینکه از نظر واشنگتن، انتخابات ریاست جمهوری روسیه "نه آزاد و نه عادلانه" بوده است، موضوع پرسش دیگری از سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه بود.
پسکوف در این باره گفت: ما به شدت با این ارزیابی مخالف هستیم، همچنانکه رئیسجمهوری روسیه یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت که چنین ارزیابی هایی بسیار قابل انتظار و قابل پیش بینی است.
پسکوف یادآور شد: ایالات متحده عمیقاً در درگیری اوکراین «درگیر» است. این کشوری است که عملاً در حال جنگ با ما است. البته، به سختی میتوان انتظار ارزیابی دیگری از آنها درباره انتخابات روسیه را داشت.
نتیجه پوتین منحصر به فرد بود
سخنگوی کرملین در ادامه گفت: نتیجه پیروزی ولادیمیر پوتین در انتخابات ریاست جمهوری روسیه واقعاً منحصر به فرد است؛ برخورداری از چنین سطح حمایت مردمی، یک پیروزی مطلق برای یک نامزد انتخابات است.
وی گفت: نتیجه انتخابات روسیه و ثبت رکورد مشارکت، گویاترین تأیید مردم کشورمان برای حمایت از پوتین در ادامه راه و همراهی با اوست.
الحاق کریمه به روسیه بر اساس مقررات بینالمللی بود
پسکوف در بخش دیگری از این نشست که همزمان با دهمین سالگرد الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه برگزار شد، دراین باره نیز گفت: الحاق کریمه به روسیه مطابق با قوانین بین المللی انجام شده است.
سخنگوی کرملین اظهار داشت: نکته اصلی این است که کریمه هم به صورت قانونی و هم بالفعل بخشی جدایی ناپذیر از فدراسیون روسیه است. هم اعلام استقلال کریمه و هم تصمیم متعاقب آن برای الحاق کریمه به فدراسیون روسیه با رعایت کامل قوانین بین المللی انجام شد.
به نوشته این خبرگزاری روسی، ۱۸ مارس ۲۰۱۴ میلادی اکثریت ساکنان شبه جزیره کریمه و سواستوپل در یک همه پرسی به اتحاد مجدد با روسیه رای دادند. بر اساس نتایج این انتخابات، توافق نامه ای در مورد پذیرش جمهوری کریمه و سواستوپل به فدراسیون روسیه امضا شد.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۲ در این باره گفته بود: شبهجزیره کریمه و سواستوپل بخشی جدایی ناپذیر از روسیه هستند و موضوع مالکیت آنها برای همیشه بسته است.
310310
نظر شما